• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

05.09.2018

09:33

(VIDEO) VESIĆ NA TV PINK: Đilas noću ide po ambasadama i govori kako bi priznao Kosovo, a danju BUNI NAROD PROTIV VUČIĆA!

Politika

(VIDEO) VESIĆ NA TV PINK: Đilas noću ide po ambasadama i govori kako bi priznao Kosovo, a danju BUNI NAROD PROTIV VUČIĆA!

Podeli vest

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda rekao je da Dragan Đilas noću ide po ambasadama i priča kako bi priznao Kosovo, a da danju šalje Mlađana Đorđevića da ide po crkvama i desničarskim organizacijama, da ih buni protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Vesić je, komentarišući postojanje protivnika razgraničenja u regionu, rekao za "Novo jutro" Televizije Pink da se sada jasno vidi da se protivnici Srbije ujedinjuju na pitanju razgraničenja i pregovora u vezi sa trajnim rešenjem statusa Kosova i Metohije.

- Jasno je da Srbija iz čitavog ovog procesa izlazi jača. Srbija danas, kada pogledate poziciju u međunarodnoj zajednici, najjača država regiona. Pogledajte samo koliko puta se predsednik Vučić sastao sa kineskim premijerom ili predsednikom, ili sa ruskim predsednikom ili premijerom, sa nemačkom kancelarkom, sa američkim i francuskim predsednikom - istakao je Vesić.

Kako dodaje, to je mnogo snažnija diplomatska aktivnost u odnosu na značaj i snagu naše zemlje, kada se priča demografski, politički i ekonomski.

- Samo uporedite sa drugim zemljama u regionu i videćete da niko nema takve aktivnosti. Ta snažna pozicija koju je predsednik Vučić izgradio u međunarodnoj zajednici daje Srbiji šansu da sada vodi ovakvu politiku, i naravno da su oni koji su protiv nas nezadovoljni i naravno da je hrvatski premijer nezadovoljan, jer izgleda da misle da oni treba da budu vodeća zemlja na Balkanu - ocenio je Vesić.

Prema njegovim rečima, istorijski dogovor Srba i Albanaca je problem za sve na Balkanu, jer je to možda najvažnija stvar koja bi trebalo da se desi na Balkanu, možda, kako kaže, jednako važna koliko je bio dogovor Nemačke i Francuske za budućnost Evrope.

- Zato se ne čudim napadima. Mene ne čudi što taj dogovor napada Plenković, mene zašto iz zemlje to rade. Jer, kada pogledate i Nataša Kandić i Sonja Biserko, i svi koji se danas javljaju, koji su protiv da sever Kosova pripadne Srbiji, koji su protiv bilo kakvog razgraničenja, to su isti oni koji su 2002. godine napadali Đinđića kada je to radio - naglasio je Vesić.

printscreen


On dodaje da veći problem vidi u političkim strankama koje su dobile neke glasove prema kojima treba da imaju odgovornost prema zemlji.

- Oni pokušavaju da iskoriste ovu situaciju da politički sruše Vučića, ne razmišljajući o tome koliko je ovo važno za zemlju. Kosovski problem postoji duže od veka, nije to od juče. Sada smo situaciji da to rešavamo, a oni koriste svoju sitnu politiku da bi sprečili državu da postigne istorijski dogovor i da reši državni problem, to je neodgovorno - ističe Vesić i dodaje: 

- Da im kažete 2Evo vama tri dana da rešite, vi vodite pregovore sa Ljimajem, sedite i dogovorite se hajde da vidimo šta biste vi uradili", pa oni misle da mi ne znamo da oni uveče idu po ambasadama i pričaju kako bi priznali Kosovo, a danju bune, pa to radi i Đilas. On ide po ambasadama i priča kako bi on to sve priznao, a danju šalje Mlađana Đorđevića da ide po crkvama i desničarskim organizacijama, da ih buni protiv Vučića - kazao je Vesić.

On zaključuje da je to neodgovorno prema budućnosti zemlje i prema budućnosti Srba na Kosovu.

- Predsednik Vučić ide za vikend na Kosovo, otići će u kuće, u mesta za koja oni ne znaju ni kako se zovu. Oni ne znaju kako se zvou sva sela u okolini Beograda, a kamoli na Kosovu i Metohiji. Vučić će razgovarati sa Srbima, pričaće o našoj zajedničkoj budućnosti, a oni se brinu za Srbe i sede u kafićima u centru Beograda, mislim da ne znaju ni gde je Grocka. Ovo što oni rade je igranje - ističe Vesić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija