• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: danas.rs

05.09.2018

09:34

DODIK O KOSOVSKOM PROBLEMU: Greške su napravljene pre Vučića, ON SADA POKUŠAVA DA SPASE NAŠ NAROD KOJI TAMO ŽIVI!

Politika

DODIK O KOSOVSKOM PROBLEMU: Greške su napravljene pre Vučića, ON SADA POKUŠAVA DA SPASE NAŠ NAROD KOJI TAMO ŽIVI!

Podeli vest

Predsednik republike Srpske Milorad Dodik kaže da srpski narod mora da bude svestan da je Kosovo izgubljeno davno pre dolaska Aleksandra Vučića i da on sada pokušava da spase ono što je gotovo nemoguće spasiti

U delu intervjua za dnevni list Danas, upitan na osnovu čega tvrdi da je Kosovo pre Vučića bilo izgubljeno, Dodik kaže:

- Na osnovu međunarodnog priznanja zapadnih zemalja, ali i na osnovu raspoloženja javnosti u Srbiji kojoj Kosovo nije bilo pitanje dnevne polemike. Sama činjenica da je nadležnost za Kosovo sa UN prebačena na Euleks govori da je Srbija na neki način prihvatila da se oprosti od tog pitanja. Došao je Vučić i rekao tamo ima neki narod.

Odgovarajući na konstataciju novinara da "sam Vučić kaže da tamo nemamo ništa, a možemo da dobijemo nešto", Dodik je odgovorio:

- Vi možete sa da ulazite u varijacije i da ovde o tome pričamo do zore, ali ja govorim o principijelnim pitanjima. Vučić je došao i rekao mi to ne možemo da posmatramo, jer tamo imao četiri srpske opštine. Svakom pregovaraču treba dati nesumnjivu podršku i snagu, jer stranci kad vide da je neko na unutrašnjem planu napadnut zbog rešenja, oni se onda pojavljuju kao kompromis.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija