• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/ Informer.rs

05.09.2018

11:23

DRECUN: Neophodno postizanje sporazuma na KiM, stav Vašingtona presudan za ponašanje Albanaca

Politika

DRECUN: Neophodno postizanje sporazuma na KiM, stav Vašingtona presudan za ponašanje Albanaca

Podeli vest

I kod Albanaca i kod Srba ima onih koji ne razumeju aktuelni trenutak - da se situacija promenila i da mora da se postigne dogovor, izjavio je u sredu predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun

On je za RTS rekao da protivnika postizanja dogovora o konačnom rešavanju statusa KIM ima i na jednoj i na drugoj strani, kao i u inostranstvu.

- S druge strane, u Prištini je na delu i pokušaj ograničavanja moći (predsednika Kosova) Hašima Tačija, ali mislim da su svesni da bez volje SAD ne može ništa da se postigne na Kosovu i Metohiji i da će tu stav Vašingtona biti presudan za dalje ponašanje Albanaca - rekao je Drecun.

Beta

Prema njegovim rečima, nije važno ko će na pregovorima sedeti u pregovaračkom timu pored Hašima Tačija.

- Hašim Tači ne radi sasvim sigurno sve sam, oni se konsultuju i s pojedinim međunarodnim zvaničnicima, imaju i svoje mentore. Mislim da se ključni preokret desio nakon boravka Hašima Tačija u Vašingtonu kada je on rekao da je potrebno postići istorijski dogovor sa Srbijom - rekao je Drecun.

On je istakao i da nije tajna da predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da umanji štetu koja je nastala i 1999. i nepoštovanjem Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN jednostranim proglašenjem nezavisnosti Kosova.

- Naš pokušaj jeste da postignemo dogovor da oni ne bi uzeli sve što bi želeli nasilnim putem i postignemo dogovor koji će otvoriti perspektivu - rekao je Drecun.

KLINTON PLATIO MILU 55 MILONA DOLARA DA IZDA SRBIJU: Da sve bude još strašnije Đukanović lovu uzeo TOKOM NATO AGRESIJE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Madam

pre 5 godina

Albanci treba da pocnu sa ispunjavanjem uslova prema Srbima, da bi mogao da da se uspostavi dijalog.

Uros

pre 5 godina

Vasington bi morao da ispostuje medjunarodno pravo, briselski sporazum i rezoluciju 1244 .

Fudbaler

pre 5 godina

Hašim Tači ne radi sasvim sigurno sve sam, oni se konsultuju i s pojedinim međunarodnim zvaničnicima, imaju i svoje mentore. Mislim da se ključni preokret desio nakon boravka Hašima Tačija u Vašingtonu kada je on rekao da je potrebno postići istorijski dogovor sa Srbijom. Apsolutnno ne radi sve sam, vreme je da se problem KiM rešava na SBUN.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17