• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srbijadanas.com

05.09.2018

13:41

(FOTO) ŠEŠELJ IZNEO DOKAZE: Đinđić je Karli del Ponte predao dokumenta na osnovu kojih se u Hagu sudilo srpskim generalima!

Politika

(FOTO) ŠEŠELJ IZNEO DOKAZE: Đinđić je Karli del Ponte predao dokumenta na osnovu kojih se u Hagu sudilo srpskim generalima!

Podeli vest

Predsednik SRS Vojislav Šešelj na današnjoj konferencija za novinare otkrio je šokantne zapisnike sa sastanka Zorana Đinđića i Karle del Ponte od 19. jula 2002. godine, i na osnovu njih se vidi da je nekadašnji predsednik Vlade Đinđić predao tadašnjem tužiocu Haškog tribunala Operativni dnevnik Treće armije na osnovu kog se sudilo srpskim generalima!

Šešelj je novinarima u Skupštini Srbije rekao da dokument sadrži zapisnike sa sastanaka Zajedničke komande za Kosovo i Metohiju, što je kako je rekao, bio neformalni organ koji je 1998. godine delovao u cilju koordinacije napora vojske, policije i civilnog sektora na planu suzbijanja terorističkog delovanja na Kosovu i Metohiji.

- Zoran Đinđić je 19. jula 2002. godine u 12 časova i 56 minuta, u crnoj kesi predao tri knjige, dve bele boje i jednu poberljivu plave boje Karli de Ponte - rekao je Šešelj.

Zoran Sinko

On je oktrio da su bele knjige iz 1992. i 1998. godine, a da je plava poverljiva iz 1999. godine. 

- Đinđić je tražio od Nebojše Pavkovića da mu donese ta dokumenta pa ih je potom predao Karli del Ponte. Pribavio je on nešto i iz 1999. godine, dve sive sveske sa pregledom arhivske građe Vojske Jugoslavije iz 1999. godine kao i Operativni ratni dnevnik isturenog komandnog mesta Treće armije 1999. godine - kazao je Šešelj.

Zoran Sinko

U njima su bili poverljivi podaci o vojsci Jugoslavije i delovanje vojske na Kosovu i Metohiji. Na osnovu tih knjiga je podignuta optužnica srpskim generalima.

- Ovde nema akta vlade o predaji dokumenata već samo rukom pisani zapisnik na engleskom jeziku, šta je to ako nije veleizdajnički čin? Ja sam na volšeban način došao do ovih dokumenata spremajući najnoviju knjigu i smatrao sam da je važno da javnost obavestim o tome - tvrdi Šešelj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Hehe

pre 5 godina

Znači nije bilo drugih dokaza da im se sudi pa je on dao dokaze a idiota ljudi moji?

taki

pre 5 godina

Ne taman posla đinđić nije izdajnik, on je samo čovek koji je radio u interesu naroda i države a u demokratiji je njegovo pravo da taj interes shvata kako on misli da treba... tako da iako se to vama čini da je veleizdaja to je njemu bio itekako demokratski čin, kao u ostalom i bombardovanje zemlje od strane NATO jer se na taj način i dovela demokratija u našu zemlju, a da ne pričam o tome kako je zemlja demokratski opljačkana prvo su počeli iz njegovih redova pa onda po piramidi na dole a dok je stiglo do naroda ostali samo dugmići... i to je demokratski sve... ionako pojeo vuk magarca u našoj zemlji dembeliji sudsvo i država ne deluju već decenijama....

Dacha

pre 5 godina

Da,da, svo su krivi samo je "vojvoda" u pravu! Farsa!!!

Sumadinac

pre 5 godina

Pa to se zna da du u to vreme Bagra od DS i DSS u to vreme izdali Srbiju i srpski narod na magarcili ih zapadne sile Glupaci i danas njihovi naslednici prodaju patriotizam po Srbiji stamno.

Ljubo

pre 5 godina

Govna izdajnicka ,anglosaksonska ,pun ih je Beograd ,taj ukleti grad ....

miroljub

pre 5 godina

Ne mogu da verujem! To što se događalo u Srbiji i još uvek traje kroz Đilasa, Jankovića, Obradovićća i druge, nameće mi pitanje da li se to događa i među Albancima, Hrvatima,,,

duka

pre 5 godina

A kunu se u tog Djindjića kao da je svetac a on izdajnik kao što šelšelj priča godinama. Ima li veće zlo od domaćih izdajnika koji zarad fotelje i para izdaju svoj narod I svoju zemlju? I Ja mislim da nema!

Mile lala

pre 5 godina

Зато што је издајник, зсто му је Србија дала булевар у Београду. Издаја се исплати. Хероји одбране са КиМ још не смеју да се чују.

Jure

pre 5 godina

Jel ovo opravdanje za likvidaciju. Šta se ovim želi reći? Jel treba sakriti istinu?

Djoka Brica

pre 5 godina

Hapite Ruzicu Djindjic i oduzmite joj sve sto ima! To je pravda. Zoran Djindjic je obicna bitanga bio i gledao je kako posle SM da pokupi kajmak sa njegovim DS bandom. On je zasluzio kako je vec i zavrsio. Za spas Srbije!

Duško Petić

pre 5 godina

Удри Војо, само немој лагати, молим те.

Saradžogla

pre 5 godina

Босански замлата или ти ,,доктор на фашизам,, одслужио казну ПРЕ изрицања пресуде и још приде поклонио две године!Уместо да тамо буде до три године и буде пуштен бесомучно је понижавао судије и плаћао због непоштовања судства ... До даљњег!Како му се допало излежавање у затвору А НИЈЕ МУ ПРВИНА гледао је да тамо што дуже остане! Пропали политичар.На следећим републичким изборима нестаје са сцене и ако,не дај боже,се пришљамчи СНС врло брзо ће бити главни и ојадиће странку.Да се кладимо?

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija