• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić

05.09.2018

19:09

GENERAL LAZAREVIĆ PROGOVORIO O SVOJOJ GOLGOTI : Ja sam branio Kosovo, a moju glavu su predali Hagu!

Politika

GENERAL LAZAREVIĆ PROGOVORIO O SVOJOJ GOLGOTI : Ja sam branio Kosovo, a moju glavu su predali Hagu!

Podeli vest

Pozvao me je Koštunica, zvali su me i u Generalštab, pritiskali su me... Onda sam rekao, idem! Ako je moja glava cena za Srbiju, platiću tu cenu

Penzionisani general Vladimir Lazarević, legendarni komandant Prištinskog korpusa u vreme NATO agresije, kaže da se 2005. godine predao Haškom tribunalu na zahtev tadašnjeg premijera Vojislava Koštunice.

General naglašava da je časno i pošteno sa svojim saborcima branio i odbranio Kosovo, a da je onda negde u vrhu odlučeno da njegova glava bude žrtvovana u Hagu.

Zna se ko je zločinac Najveća upotreba sile u istoriji bila je upravo od strane NATO agresora protiv Srbije
Vladimir Lazarević

- Zvao me je Koštunica, zvali su iz Vlade, iz Generalštaba, pritiskali su me... Onda sam rekao, dobro idem! Ako je moja glava cena za Srbiju, platiću tu cenu! - počinje Lazarević prisećanje na najteže dane svog života.

Žrtvovanje za zemlju

General Lazarević, koji je pušten na slobodu 2015. nakon izdržane dve trećine kazne od ukupno 14 godina zatvora, na koliko je u Hagu bez ikakvih dokaza osuđen, kaže za Informer da su ga 2005. pozvali u Generalštab i 'savetovali' ga da se 'dobrovoljno' preda Hagu!

- Dobio sam poziv iz tadašnje vlade da dođem na razgovor, iako nisam ni znao na koju temu. Nisam tada dobio nikakvu optužnicu, živeo sam svoj život mirno, kao penzionisani oficir, provodio sam dane sa porodicom... U prvom trenutku nisam želeo da se odazovem, jer sam penzionisano vojno lice i nemam šta da razgovaram sa izvršnom vlašću. Međutim, pozvali su me onda iz Generalštaba i otišao sam na sastanak. Primio me je Vojislav Koštunica i tada su mi rekli da postoji haška optužnica protiv mene - priča Lazarević i kaže da mu je Koštunica tada rekao da ga verovatno neće dugo zadržati u Hagu!?!

mojugao

BOŽIDAR DELIĆ

GENERAL U PENZIJI

Bilo je pritiska na srpske generale. Lazareviću je bila obećana pravna pomoć i rečeno da nema odgovornosti, a dobio je 15 godina. Bezbednosne službe su bile angažovane na pronalaženju generala, a kasnije je plasirana "dobrovoljna predaja", jer je moralo biti kako vlast traži.

- Tadašnji premijer Koštunica je tražio da se odazovem u Hag, rekao mi da će videti da li će me tamo duže zadržavati... Pitao sam koja je korist po Srbiju ako se predam Hagu, a oni su mi rekli da je to svakako dobro i za nas i za Kosmet. Da će to smanjiti pritisak na Srbiju oko KiM i da ćemo dobiti sporazum sa EU, onaj SSP. Tada sam im rekao, ako je to boljitak za državu, evo moje glave! I otišao sam u prokleti Hag, vladinim avionom... - objašnjava Lazarević, koji je u Tribunal otišao u pratnji ondašnjih ministara Zorana Stojkovića i Zorana Lončara.

Najveće nebuloze

General Lazarević, naravno, pomno prati aktuelna zbivanja oko Kosova. On naglašava da su tvrdnje o tome da je naša vojska na Kosovu tokom 1998. i 1999. godine primenjivala "neprimerenu silu", o čemu danas govori i iguman Dečana Sava Janjić, totalne gluposti.

(FOTO) ŠEŠELJ IZNEO DOKAZE: Đinđić je Karli del Ponte predao dokumenta na osnovu kojih se u Hagu sudilo srpskim generalima!

- To su najveće nebuloze, koje više niko normalan ne uzima za ozbiljno. Niko, pa čak ni Hag, nije ostao pri toj nekoj tezi upotrebe suvišne sile od naše strane. Imamo podatke, dokaze o tome da smo upotrebljavali minimalnu silu... Najveća upotreba sile u istoriji ratovanja upotrebljena je upravo od strane NATO agresora protiv naše države, posebno protiv vojske čiji sam bio komandant, protiv Prištinskog korpusa. Ali, kao što znate, vojnički nisu uspeli da nas poraze - zaključuje Lazarević. On je šokiran vešću koja je stigla iz Prištine da je Fatmir Ljimaj imenovan za glavnog pregovarača sa Beogradom.

Šešelj: Generale su ucenili!

Informer

Lider SRS Vojislav Šešelj kaže da je Vlada Srbije na čelu sa Vojislavom Koštunicom vršila pritisak na srpske generale da "dobrovoljno" idu u Hag.
- Generalima je zaprećeno da ako ne odu dobrovoljno u Hag, na kraju će ih odvesti na silu. Na primer, Sretena Lukića su iz bolnice u bolničkoj pidžami odvezli na aerodrom, a onda mu rekli da se prijavi da je dobrovoljno došao. Sa druge strane, neki generali su dobijali i novac da idu u Hag - podvlači Šešelj.

- Pa to je strašno! Sramno je i za međunarodnu zajednicu što od 1999. do sada dozvoljava milion ovakvih stvari. To su njihovi sponzori koji su ih tu doveli i rugaju se svemu normapnom - kaže Lazarević.

GENERAL LAZAREVIĆ RASKRINKAO NATO PLAĆENIKE: Šamarčina bridi i u Pentagonu, UZ LEGENDARNOG KOMANDANTA STALI HEROJI ODBRANE SRBIJE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija