• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

05.09.2018

19:10

POPOVIĆ: Naš najveći izvozni proizvod dolazi iz IT sektora!

Politika

POPOVIĆ: Naš najveći izvozni proizvod dolazi iz IT sektora!

Podeli vest

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ambasador Holandije Hendrik van den Dol danas su posetili kompaniju "Levi9 Tećnology Services", a ministar je poručio da holandske kompanije osim investicija u Srbiju donose i nove tehnologije, što je, ocenio je, najvažnije

Takođe, ministar je pomenuo da naš najveći izvozni proizvod dolazi iz IT sektora, te da su inženjeri naš najbolji i najjači resurs za budućnost. 

- Vlada Srbije snažno podržava ovakve kompanije - rekao je Popović, te dodao da je siguran da će uskoro doći i nove.

Ambasador Holandije primetio je da ljudi u Srbiji možda ne znaju da je Holandija jedan od najvećih investitora ovde, istakavši da Holanđani vole da rade sa srpskim partnerima i da je on, kao ambasador, ponosan na sve što je do sada učinjeno.

Jan Dolinai, akaunt menadžer, podseća da je Levi9 počeo sa radom kada IT u Srbiji nije bio razvijen i poručio da žele da naprave u Srbiji mrežu holandskih firmi i da "probamo da prenesemo naše radne navike", a Vladi Srbije zahvalio je na uslovima za rad.

Kompanija je, inače, ime dobila po kometi Shoemaker - Levy9, koja je u junu 1994. godine udarila u Jupiter.

Levi9 je međunarodna, holandska IT kompanija sa razvojnim centrima u Srbiji, Rumuniji i Ukrajini. Od 2005. godine su u Novom Sadu i zapošljavaju 500 radnika.

Kompanija razvija, implementira, održava i testira softvere uz korišćenje najsavremenijih tehnologija među kojima su: Java Script, Microsoft, Net, Android i iOS. Tokom 13 godina postojanja je sarađivala sa više od 50 klijenata.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija