• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.09.2018

10:18

TAČI: Podržavam Vučićevu posetu Srbima na KiM!

Politika

TAČI: Podržavam Vučićevu posetu Srbima na KiM!

Podeli vest

Predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači kazao je da je odluka kosovskih institucija o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji poznata i da je on poštuje, kao i da poštuje legitimno interesovanje predstavnika Srbije da razgovara sa predstavnicima srpske zajednice na KiM

Tači je novinarima u Briselu, uoči dijaloga Beorada i Prištine, rekao da podržava sastanak Vučića sa predstavnicim Srba na KiM, kako bi i njima objasnili da nije potreban strah i panika.

- Nadam se da ce biti poslate poruke o dobrosusedskim odnosima, miru, zajedničkom životu i neophodnosti za postizanje konačnog posrazuma između Kosova i Srbije - kazao je Tači.

Tači je kazao da je Kosovo jedinstveno u vezi dijaloga, kao i da su jedinstvene sve instiucije, predsedništvo, Vlada, političke partije, civilno društvo, mediji.

- Svi podržavaju pregovore i podržavaju angažovanje u pravcu postizanju sporazuma, što podrazumeva međusobno priznanje - kazao je Tači.

Naveo je da podržavaju i demarkaciju granice koja ima 430 kilometara, a odgovorajući na pitanje da li to podrazumeva "Preševku dolini", kazao je da demarkacija podrazumeva i obuhvatanje tog dela.

Naveo je da se ide ka finalizaciji dijaloga između Kosova i Srba i dodao da veruje da bi dogovor doneo pozitivan razvoj „za obe zemlje", kao i stabilizaciju celog regiona.

- Sadašnji status kvo je neodrživ, kao i status zamrznutog konflikta. Moramo da idemo napred i shvatamo da su evropske integracije budućnost i za Kosovo i Srbiju i ne smemo dozvoliti prostor za antievropkse ideje - kazao je Tači i dodao:

- Dijalog ne bi trebao da utiče na druge situacije u svetu, treba da zadovolji interese ljudi na Kosovu i Srbiji i multietnički duh zemlje. Svaki poziv na konflikt ili rat je neprihvatljiv - kazao je Tači pre sastanaka u okviru sporazuma Beograda i Pristine, koji će se održati danas u Briselu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milovan

pre 5 godina

Naprosto je Tači postao dobrica. Ne bi ti to izjavio da ga nisu pritisli.

Marija

pre 5 godina

Samo ne znam da li se on to opametio, ili ga je neko prisilio na ovo.

sokolica

pre 5 godina

Sad se uvlaci kao podzava jer shvata da su napravili gresku.Licemerno.

Jovana

pre 5 godina

Nadam se da ce predsedniku Vucicu biti omoguceno da poseti Srbe na Kosovu! I nadam se da ce se sto pre postici konacan sporazum!

Ana

pre 5 godina

Тачи говори једно, његови људи друго... Коме ту веровати? Каже ,,мир, заједнички живот". Чиме сте доказали да томе тежите? Претњама, хапшењем?

Dada

pre 5 godina

I mi sad trebamo da poverujemo dokazanom lazovu Taciju.

zika

pre 5 godina

Sama pojava predsednika znaci nadu za Srbe na Kosovu a samim tim da nisu zaboravljeni od matice Srbije, jer njihov zivot svodi na zivot u getu skoro bez ikakvih prava.

jasan

pre 5 godina

Kakva pompezna izjava ratnog zločinca, e da je neke pravde ne bi on nosio kravatu vec lisice. A to da je prepun provokacija to je opšte poznato.

ivana

pre 5 godina

Normalno je da mora da se ispostuje,sto predsednik zeli da bude sa svojim narodom.

marta

pre 5 godina

Zasto i ne bi podrzavao, Vucic ima pravo da poseti svoj narod.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!
Fudbal

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!

Večeras su na programu prva dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona. Derbi će biti odigran na stadionu "Monžuik" gde Barselona dočekuje Pariz Sen Žermen (Arena 1 premijum). Utakmica je imala "vatrenu" uvertiru, pošto su navijači katalonskog giganta noć uoči utakmice priredili vatromet ispred hotela u kojem su bili smešteni fudbaleri šampiona Francuske!

16.04.2024

10:52

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija