• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/pink.rs

07.09.2018

11:29

(VIDEO) DRECUN: Ekstremne pretnje Prištine, ipak verujem da će Vučić otići na KiM!

Politika

(VIDEO) DRECUN: Ekstremne pretnje Prištine, ipak verujem da će Vučić otići na KiM!

Podeli vest

Predsednik Odbora za KiM Skupštine Srbije Milovan Drecun ocenjuje da su pretnje iz Prištine pokušaj destabilizacije pozicije Beograda u dijalogi, ali očekuje da poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji ipak bude realizovana bez incidenata

- Radi se o pokušaju destabilizacije pozicije Beograda u ovim razgovorima, ali verujem da će biti sve po planu i da neće biti nikakvih incidenata - naveo je Drecun gostujući u emsiji Novo jutro na TV Pink. 

On je ukazao da za bezbednost predsednika Vučića majveću odgovornost KiM imaju Kfor i Euleks, te da će Priština, ako pokuša da izazove incidente morati da se suoči da posledicama. 

- Srbija je ozbiljna država koja ima snažnu međunarodnu poziciju i očekuje od međunarodnih činilaca na KiM da izvše uticaj na Prištinu da sve prođe u najboljem redu. Misilim da će značaj posete, koji svi uviđaju, presuditi da ovakve ekstremne, neprihvatljive, pretće poruke budu stavljene ad akta - naveo je predsednik skupštinskog odbora za KiM.

On je dodao ovom veoma važnom trenutku za rešavanje konačnog statusa KiM i postizanje eventualnog dogovora između Beograda i Prištine uz posredovanje EU poseta predsednika KiM ima posebnu težinu. 

Drecun je ocenio da Beograd ima pun kapacitet i razgovor i za realizaciju dogovorenog. 

- Sa druge strane, nažalost, nema tog punog kapaciteta. To jeste problem Albanaca, ne toliko zbog njihovih neslaganja oko mogućeg rešenja, već unutrašnjepolitičkih igara i zbog koketiranja albanskih lidera, koji su nastali iz terorističke OVK, sa najekstremnijim delom albanskog naroda na KiM, sa tim kriminalnim grupacijama - rekao je on.

Kako je dodao, političari iz Prištine gaje imidž nepopustljivih pregovrača što se tiče Srbije. 

- Verujem da će do posete ipak doći, zbog njenog značaja. Potpuno je jasno i albanskoj strani i Briselu i Vašingtonu da je neophodno da predsednik Vučić obiće srpski narod, da razgovara sa njima - istakao je Drecun. 

Prema njegovim rečima, pitanje je zašto se Albanci plaše Vučićeve posete Gazivodama i kakvu poruku on može da pošalje, pa se oni plaše. 

- Vučić samo želi da pokaže da nisu prihvatljiva jednostrana rešenja, nasilno otimanje naše imovine, da problem Gazivoda treba da se reši na miran način, u obostranu korist. Time što se neko protivi poseti Vučića pokazuje da Albanci imaju u planu da nasilno preuzmu kontrolu nad tom branom i akumulacijom i zbog toga im ne odgovara da Vučić podigne moral kod srpskog naroda i značaj i ulog Gazivoda -naveo je Drecun i podsetio da Srbija dalje otplaćuje kredit uzet za izgradnju Gazivoda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ilija

pre 5 godina

ovakve pretnje predsedniku treba najostrije sankcionisati

Danica

pre 5 godina

To su samo provokacije kojih se ne smemo plasiti.Od njih svasta mozemo da ocekujemo,jako su nepredvidljivi i neozbiljni.

Marko

pre 5 godina

Ovde se radi o ozbiljnim stvarima a oni se i dalje sluze provokacijama i pretnjama umesto da sednu i da se ozbiljno dogovorimo. Nadam se da Brisel ovo vidi.

lola

pre 5 godina

srpskom narodu na kim niko ne može da zabrani da razgovaraju sa svojim predsednikom

Crepajac

pre 5 godina

Priština namerno provocira pred nastavak pregovora.

Marija

pre 5 godina

Vucic moze otici jer je on jedini predsednik koji ima hrabrost za to!!!!!

monika

pre 5 godina

protiv ovakvih pretni atreba podneti krivicnu prijavu

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija