• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.09.2018

14:16

MOGERINI: Sazvaću novi sastanak Vučića i Tačija u septembru

Politika

MOGERINI: Sazvaću novi sastanak Vučića i Tačija u septembru

Podeli vest

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini izrazila je uverenje da će predsednici Kosova i Srbije nastaviti dijalog i u narednim mesecima postići pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa

Pošto danas nije održan zajednički, trojni sastanak sa predsednicima Srbije i Kosova, Aleksandrom Vučićem i Hašimom Tačijem, Mogerini je navela da će sazvati sledeći sastanak na visokom nivou u dijalogu pre ministarskog sastanka Generalne skupštine UN koja počinje 18. septembra.

Mogerini je navela da se sastala pojedinačno s predsednicima Srbije i Kosova Aleksandrom Vučićem, predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, i dodala da "teškoće ostaju", saopšteno je u Briselu.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić prethodno je rekao da Vučić danas u Briselu neće razgovarati s predstavnicima Prištine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
JELENA

pre 5 godina

Pitanje koliko gospodja Mogerini ima snage i podrske EU da zakaze novi sastanak Aleksandra Vucic i Hasima Tacija.

Sanja

pre 5 godina

Uradite nešto konkretno, od priče nema ništa, Albanci su sve bahatiji.

JELENA

pre 5 godina

Mislim da je doslo vreme i konacno treba prestati s tim EU igrarijama jer ona nije sposobna da napravi red u samoj Uniji a kamoli na Balkanu.

branko

pre 5 godina

Federika, ne lazi sebe I nas kao od toga nema nista. Britanija je odlucila da sav dosadasnji rad nestane kao pena.

Neo

pre 5 godina

Važi Mogerinijeva,a u međuvremenu nauči Tačija kako se razgovara sa predsednikom jedne suverene države,on još uvek u glavi nije izašao iz uniforme OVK!

Stojanka

pre 5 godina

Zbog pretnji predsedniku treba da reaguje America I Mogerini.

Dragan

pre 5 godina

Nije potrebno gospodjo Mogerini. Sve dok ste na strani siptara i sdusno ih podrzavate. Nismo mi Srbi ovce za sisanje ako smo tolerantni i vodimo miroljubivu politiku.

mikica

pre 5 godina

Vi sad možete da zakazujete koliko hoćete sastanke,kad imate u planu da svaki rušite i destabilizujete situaciju sa vašim ljubimcima sa Kosova.

Izbori 2024

TV

Kurti je samo produžena ruka Zapada! Oni već dugo rade na projektu otcepljenja Kosova, a glavni cilj je ulazak lažne države u NATO! (VIDEO)
Live TV

Kurti je samo produžena ruka Zapada! Oni već dugo rade na projektu otcepljenja Kosova, a glavni cilj je ulazak lažne države u NATO! (VIDEO)

Lažna država 'Kosovo' na čelu sa samozvanim "premijerom'"Aljbinom Kurtijem baš na godišnjicu početka agresije na Srbiju 1999. godine dobila je status pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO pakta! Ovim povodom za Informer TV, u emisiji "Info jutro" govorili su narodni poslanik Milovan Drecun i Miloš Garić sa portala Kosovo onlajn.

27.03.2024

10:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija