• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.09.2018

16:14

MARKOVIĆ I ELIJADES: Srbija i Kipar su prijateljske zemlje!

Politika

MARKOVIĆ I ELIJADES: Srbija i Kipar su prijateljske zemlje!

Podeli vest

Predsednik Skupstine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković Palma i ambasador Kipra u Srbiji Konstantinos Elijades ocenili su danas da su Srbija i Kipar prijateljske zemlje, koje imaju veoma dobru saradnju na svim poljima

Na zajedničkoj konferenciji za medije, oni su takođe ocenili da 2.000 Srba s pasošem Kipra, mogu biti izvanredan most još veće saradnje, pre svega ekonomske.

Marković je rekao da je Srbije zahvalna Kipru što nije priznao tzv. državu Kosovo i pozvao ga da "kao članica Evropske unije (EU), vojno neutralna država, pomogne Srbiji" na putu u EU.

Ponovio je da je Srbija sve svoje obaveze prema EU ispunila i da joj je mesto u EU.

- Tražimo da imamo status u EU kao Kipar - rekao je Marković i dodao da "EU treba da prestane da opterećuje Srbiju s pitanjima i problemima koje je Srbija davno rešila".

- EU ćuti na pretnje Aleksandru Vučiću sa Kosova, a problem je, govorim u svoje ime, što su na čelu privremenih organa Kosova teroristi, sa kojima se ne može razgovarati i koji ne ispunjavaju ni ono što su sami predložili - rekao je Marković.

Informer

On je ocenio da je liderima kosovskih Albanaca "veći interes da budu deo Albanije nego EU".

Dodao je da je ambasador Elijades predložio da se Jagodina pobratimi s jednim kiparskim gradom, što je prihvaćeno.

- Pozvali smo na proleće jednu veću političko-privrednu delegaciju sa Kipra u Jagodinu, kada bi dogovorili sve detalje i ime grada koji će se pobratimiti s Jagodinom - rekao je Marković.

Podsetio je da je Kipar turistička zemlja i da je bio uzor Jagodini kada je krenula u razvoj turizma i Elijadisu poklonio grb Jagodine.

Informer

Zahvaljući se na gostoprimstvu, ambasador Elijades istakao je da su Kipar i Srbija dve prijateljske zemlje i da je "prijateljska i pobratimska saradnja Kipra i Srbije na visokom nivou i da to treba čuvati i uzdizati".

On je dodao da je prijatno iznenađen izgledom Jagodine i da, kako je rekao, "podržava Markovića da dve zemlje, a Kipar je mala zemlja u EU, treba da unapređuju i privrednu saradnju".

Razgovoru Markovića i Elijadesa, prisustovali su i gradonačlenik Jagodine Ratko Stevanović i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević.

Posle razgovora u Skupštini grada i konferencije za medije, kiparski predsednik je u pratnji domaćina posetio Turistički kompleks "Ðurđevo brdo", Muzej voštanih figura, akva park, ZOO vrt i Izletište "Potok".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija