• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.09.2018

16:26

(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ ODLUČIO: IDEM NA KOSOVO, A PRVO ĆU NA GAZIVODE!

Politika

(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ ODLUČIO: IDEM NA KOSOVO, A PRVO ĆU NA GAZIVODE!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je rekao da će sutra ići na Kosovo i Metohiju, najpre na Gazivode, da će se obratiti našim građanima jer želi da čuju istinu, te poručio da će se boriti za mir, jer se on mora sačuvati "gotovo po svaku cenu"

Predsednik je poručio da će Beograd nastaviti dijalog sa Prištinom da bi sačuvao mir, ali ne u vreme kada je to najavljeno iz Brisela, za dve sedmice, jer će tada, kako je najavio, biti u Kini.

Građanima će se sutra obratiti, a možda se, kaže nekima i ne svidi ono što će da čuju, ali želi da im kaže istinu i zbog toga ga, dodaje, pogađa kad neki u Srbiji, u Beogradu govore o tome da neko nekoga primorava da dođe na skup na kojem će se on sutra obratiti srbima s KiM

GOVOR PREDSEDNIKA SRBIJE ALEKSANDRA VUČIĆA MOŽETE DA VIDITE OVDE: 

- Prethodnih nekoliko dana bili su teški i za narod na Kosovu i za predstavnike, i za nas koji predstavljamo Srbiju na međunarodnoj areni - rekao je Vučić.

Sve je krenulo teškim, do sada neviđenim pritiscima na rukovodstvo Republike Srbije da se podrži Fatmira Ljimaja za pregovarača Prištine, što nije moglo da se izglasa bez poslanika Srpske liste.

- Čovek je optužen za najteže zločine našeg naroda - naglasio je Vučić.

On je zatim objasnio šta se dešavalo sa dolaskom Marka Đurića i zbog čega nije mogao da dođe na Kosovo juče, a sve kao deo atmosfere u kojoj je Vučić otišao u Brisel.

printscreen

- Shvatio sam da posle toga dobijamo zabranu da posetimo Gazivode, ali evropskoj javnosti je to drugačije predstavljeno. Zato nisam hteo da razgovaramo danas, ali nećemo prekinuti dijalog, to je nemoguće i  nerealno - rekao je Vučić.

Moraćemo da nastavimo da razgovaramo, jer je ključna stvar da sačuvamo mir, poručio je predsednik.

- Borim se da rešim vekovne probleme s Albancima. Mnogo vode će Savom, Dunavom i Ibrom, ako hoćete, ima da proteče dok do toga ne dođe - zaključio je on.

-  Ja ću sutra ići na Kosovo i Metohiju, sa konkretnim planovima ekonomskog napretka i suštinskog boljitka za svakog čoveka. Imaću tešku i napornu posetu - poručio je on i naglasio da se ne plaši očekivanih protesta Albanaca, jaja i kamenica.

Njemu će se pridružiti i pojedini ministri.

printscreen

Vučić je prokomentarisao i Kurtijevo pominjanje njegove ćerke Milice (16), na šta ne gleda blagonaklono.

Kćerku srpskog predsednika je pomenuo lider opozicionog pokreta Samoopredeljenje Kurti, koji je istakao da su Vučić i Hašim Tači postali "toliko bliski prijatelji da preostaje još samo da Tačijev sin zaprosi Vučićevu kćerku".

- Iz meni nepoznatog razloga, valjda zbog njihovih unutrašnjih potreba želeo je da pomene moju 16-godišnju kćerku Milicu - rekao je Vučić, uz komentar da bi "svaki domaćin i otac bi mu ili zviznuo šamarčinu ili nešto drugo".

- Ali, ja to ne mogu da uradim, jer sam predsednik Srbije. Ja to ne mogu ni da kažem. To samo govori o njegovom (Kurtijevom) nevaspitanju i ni očemu više -rekao je Vučić i dodao da ne provodi dovoljno vremena sa svojom ćerkom, zbog čega je izrazio želju da po tom pitanju bude malo bolji u narednom periodu.

U šali je dodao da sebi po tom pitanju liči na oca iz filma "Mi nismo anđeli 2" ili Roberta De Nira iz filma "Fokerovi".

printscreen

Vučić je istakao da to što mu je Kurti pominjao kćerku nikome ne bi prijalo, kao i što njemu ne prija što pojedini govore gluposti da je njegov sin Danilo Vučić menadžer fubalerima, a da je njegov brat vlasnik 100 kafana, iako nije vlasnik nijedne kafane.

Na pitanje šta bi bilo ako bi sutra bio uhapšen ili bio deo incidenta, on je odgovorio:

- Nisam ja nikakav ovan na brvnu, uveren sam da sve mora da protekne na najbolji mogući način. Niti sam spreman niti je moguće da neko na takav način ismeva Srbiju - naglaio je Vučić.

Mi Gazivode smatramo srpskim resursom, ali i Albance ne nameravamo da ostavimo bez vode, želimo da se dogovaramo, poručio je Vučić.

Planove državnog vrha Srbije prvobitno je pokvario predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji, kada je najavio da može da se desi da predsedniku Srbije bude zabranjen ulazak na Kosovo.

printscreen

Njegove pretnje su se ubrzo ispostavile kao tačne, jer Vučiću nije dozvoljeno da poseti jezero Gazivode, da bi u toku dana stigla direktiva iz Prištine kojom mu se uskraćuje i pravo da zagazi na teritoriju Zubinog Potoka.

PACOLI PODVIO REP: Vučiću odobrena poseta brani Gazivode, EU izvršila pritisak, NISMO IMALI IZBORA!

(VIDEO) MARKO ĐURIĆ U KOSOVSKOJ MITROVICI: Čekamo i radujemo se dolasku Aleksandra Vučića!

ŠIPTARI CRTAJU VUČIĆU METU NA ČELU! Javno otkrili trasu kojom treba da se kreće srpski predsednik prilikom posete Kosovu!

POTPREDSEDNIK SRPSKE LISTE SIMIĆ: Grdno se varaju oni koji misle da mogu UPLAŠITI VUČIĆA I SRBE NA KiM!



Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dobi

pre 4 godine

Pa zar on nije postao Robin Hud iz sume, takvi se ne plase, oni su supermeni, preporucujem jedno supermensko odelo sa plastom pa da mu se i siptari poklone a mogao bi i Zorovu masku da doda na sve to da bi bio upecatljiviji.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija