• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic

10.09.2018

10:26

ZNAO SAM DA ĆE BITI PREDSEDNIK JOŠ PRE 30 GODINA! Ovo je ispovest Vučićevog druga iz vojske Fikreta Demirija!

Politika

ZNAO SAM DA ĆE BITI PREDSEDNIK JOŠ PRE 30 GODINA! Ovo je ispovest Vučićevog druga iz vojske Fikreta Demirija!

Podeli vest

Fikret Demiri je u Kosovskoj Mitrovici dočekao predsednika Srbije Aleksandra Vučića prvog dana njegove posete Kosovu i Metohiji. Vučićev saborac iz vojničkih dana trenutno radi u administracije lažne države Kosovo kao pravnik u Ministarstvu kulture, a živi u Gračanici

- Sužili smo '88. godine u Jedinici za specijalne namene. Ta jedinica bila je namenjena za brzo dejstvovanje na teritoriji cele SFRJ. Obuka je bila neprestana i teška svih 12 meseci. Zakletvu smo polagali u Sarajevu, a kasarna nam je bila u Lukovici. Išli smo na marš od 20 kilometara na temperaturi od minus 25, na 1.500 metara nadmorske visine... najviše se Vučića sećam po tome što smo stalno igrali šah, kao i da nije voleo da gubi i da je često bio remi. Preslišavali smo se ko bolje zna engleski. Njemu je bolje išla gramatika, meni akcenti. Vučić je uvek bio spreman da nas nasmeje i ohrabri - priseća se Fikret Demiri.

Obojica su, kako kaže, bili zagriženi za fudbal.

- Često smo igrali fudbal jedan na jedan na poligonu i u to vojničkim čizmama. Nismo se štedeli, često je bilo udaranja tim teškim čizmama, ja sam bio sitniji, ali nije bilo popuštanja. Ostali iz jedinice bi nas gledali i čudili se - kaže Demiri.

Dodaje da ih je u ekipi bilo četvorica, nerazdvojnih.

- Vučić, Zlatko Binovski iz Prilepa, Dragan Pajić iz Despotovca i ja. Često smo i bežali, neko zbog kafane, neko zbog devojke. Delili smo hranu, ja sam im lično pravio limunadu kako bismo sprali onu masnu vojničku hranu. Uvek sam u rancu imao limun i šećer, a pošto moji imaju poslastičarnicu, znao sam kako se pravi dobra limunada - priča Demiri.

Informer

Priseća se i anegdote vezane za gledanje dnevnika.

- U vojsci je bilo obavezno da u pola osam gledaš dnevnik. I tako, na RTV se pojavi novinarka, piše da je Angelina Vučić. Ja mu kažem: "Vidi, ona se preziva kao i ti." A on mi odgovara: Pa, to mi je majka." Smejali se svi. Onda dođe njemu paket za Božić, a tada je bila zabranjena religija. Ipak smo ga proslavili, pobegli smo iz spavaonice i na vojničkoj pisti slavili Božić.. A moja majka je plela rukavice i meni i njemu - kaže Demiri.

(FOTO) EVO KAKO JE VUČIĆ IZGLEDAO KAO VOJNIK: Predsednik se u Mitrovici sreo s drugom iz vojske, ON MU DONEO SLIKU SA ZAKLETVE!

Jednu scenu, kaže, nikada neće zaboraviti.

- Jedne noći, na minus 25, ležimo svi na snegu u opštini Kalinovik. Iznad nas mesečina, toplije u frižideru nego napolju.  I kaže naš drug Zlatko: "Imate li metak, drugari? Skratite mi muke!" Mi se od muke nasmejemo i ohrabrimo ga: Zare, izdrži!" - objašnjava Demiri.

Informer

Bio je predsednik i pre 30 godina

Fikret kaže i da je za njega Vučić postao predsednik još pre 30 godina.

- Svakog dana smo po 45 minuta imali časove političkog obrazovanja i vaspitanja. Politički oficir Fehim Bibić je na kraju rekao da će jednog dana Vučić voditi državu. To smo mu svi govorili, da će biti predsednik - kaže Demiri.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija