• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.09.2018

15:30

DOBROMIROVIĆ NA PINKU: Brisel mora da osudi divljanje Albanaca tokom Vučićeve posete!

Politika

DOBROMIROVIĆ NA PINKU: Brisel mora da osudi divljanje Albanaca tokom Vučićeve posete!

Podeli vest

Milan Dobromirović, urednik političke rubrike u Informeru, rekao je za TV Pink da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji pokazala da je Beograd spreman na razgovore, kompromis i rešenje problema, dok je Priština dokazala da je zanima samo rat i nasilje

- Albanci su na sve moguće načine pokušali da spreče Vučićev dolazak, što je počelo još u petak nekakvim odlukama i zabranama koje su probali da legitimizuju u kosovskom parlamentu. Pošto im to nije uspelo jer međunarodna zajednica rekla da nikome ne mogu da zabrane dolazak, a pogovoto ne predsedniku Srbije, albanskim ekstremistima nije preostalo ništa drugo nego da pribegnu nasilju. Kada nemate argumente, koristite nasilje – istakao je Dobromirović.

Prema njegovim rečima, malo je verovatno je da su protesti i blokade puteva kojima su Albanci na kraju sprečili Vučića da poseti selo Banje bili spontani.

- Teško je zamisliti da su veterani takozvane OVK opasniji od naoružanih i obučenih vojnika Kfor, koji su ili u strahu ili su imali dogovor. I jedno i drugo je opasno. Još opasnije je to što je Kfor priznao da Vučiću ne može garantovati bezbednost. Pa, čemu onda služe? To je njihova osnovna misija! Na kraju ostaje pitanje da li će Brisel i dalje tolerisati ovakvo divljačko ponašanje Albanaca tokom Vučićeve posete – konstatuje Dobromirović.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija