• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dakić

11.09.2018

19:36

HAPSIMO TAČIJA AKO DOĐE U PREŠEVO! Jasna poruka vrha države:  'ZMIJA' NE SME NI DA POMISLI NA TAKVU PROVOKACIJU!

Politika

HAPSIMO TAČIJA AKO DOĐE U PREŠEVO! Jasna poruka vrha države: 'ZMIJA' NE SME NI DA POMISLI NA TAKVU PROVOKACIJU!

Podeli vest

Predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači može samo da sanja o poseti Preševu jer će istog trenutka kada kroči na tlo centralne Srbije biti uhapšen zbog ratnih zločina!

Ovako na Tačijeve najave da će u sredu obići opštine na jugu Srbije u kojima žive Albanci odgovaraju srpski ministri policije i diplomatije Nebojša Stefanović i Ivica Dačić!

Moraće da pita

U Vladu Srbije nije stigla nikakva najava eventualne posete Hašima Tačija Preševu. Prvo će morati da se obrati Vladi Srbije, poručuje Ana Brnabić, premijerka Srbije.

Potraga za njim na snazi

Lidera šiptarske kvazidržave i nekada glavnog komandanta terorističke OVK iz Drenice u Srbiji terete dve poternice. Prvom poternicom raspisanom još 1997. on se traži jer je od strane okružnog suda u Prištini osuđen u odsustvu na deset godina zatvora zbog ratnih zločina. Istovremeno, Srbija je protiv njega 18. marta 2002. godine raspisala poternicu zbog genocida.

Uprkos svemu tome, prema pisanju medija sa juga Srbije, Tači je planirao da sutra obiđe opštine s albanskom većinom.

USTAŠA PLENKOVIĆ NAREDIO HRVATSKIM MEDIJIMA: Svim silama napadajte Srbiju i Aleksandra Vučića!

- Tači bi trebalo u sredu da poseti Bujanovac i Preševo, i to ne kao Hašim Tači, već kao predsednik 'republike Kosovo'. U tu posetu Tači bi trebalo da dođe sa evropskim komesarom Johanesom Hanom... - objavio je portal "Preševo jone".

Sam predsednik privremenih prištinskih institucija je juče, međutim, priznao da neće doći jer se plaši hapšenja.

- Ja bih, uz najbolje želje, voleo da posetim Preševo, Medveđu i Bujanovac. Ali postoje prepreke zbog zatvorskih kazni koje su u odsustvu izrečene meni i mojim saborcima, uključujući i komandanta Adema Jašarija. Nažalost, Srbija ne može da se oslobodi prošlosti, ali ističem, imam najveću želju da ih posetim. Ali ako i ne bude uslova da ih posetim, ja ću maksimalno raditi za njih bilo gde da sam... - rekao je Tači za agenciju Beta.

Informer

Albanci s juga kod Tačija

Predstavnici Albanaca sa juga Srbije otišli su juče u Prištinu, gde su razgovarali sa Hašimom Tačijem. U delegaciji su se nalazili predstavnici Albanaca iz Bujanovca i Preševa Šaip Kamberi i Šćiprim Arifi, kao i predsednik Skupštine opštine Preševo Sami Salihu, zajedno sa liderom DPA Ragmijem Mustafom.
Kako su objavili albanski mediji, tema sastanka je bila mogućnost da se predstavnici albanske manjine s juga Srbije pridruže dijalogu Beograda i Prištine u Briselu. Istovremeno, pričalo se, kako je objavljeno, i o mogućnosti da se prostor koji nazivaju Preševskom dolinom, pripoji lažnoj državi Kosovo.

Na najnovije provokacije iz Prištine odmah je reagovao državni vrh Srbije. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je da će MUP u slučaju da Tači zaista dođe u našu zemlju odmah postupiti po važećem nalogu suda.

(FOTO) NIŠTA VIŠE NIJE SLUČAJNO! Posle hrvatskih medija, Vučića napali i ŠIPTARSKI LOBISTI!

- Srbija je zemlja u kojoj postoji vladavina prava. Mi imamo naloge naših sudova koji moraju da se poštuju, i MUP će postupiti u skladu sa nalogom suda. Tu nema šta da se doda - odbrusio je Stefanović.

Obične provokacije

Istovremeno, šef diplomatije Ivica Dačić kaže da su u pitanju najobičnije provokacije, jer Tači jedino može u "Zabelu".

- Očigledno je da je lažna država Kosovo doživela fijasko poslednjom posetom Vučića. Srbija je poslala poruku da želi mir, stabilnost i trajno rešenje i to je sada jasno celom svetu... U tom momentu neko je pustio u medije vest da će Hašim Tači sa Hanom da ide u Preševo. Javili su mi da Han nema informaciju niti ima nameru da ide u Srbiju jer je on u Strazburu. Što se tiče Tačija, za njim postoji poternica, tako da on ne može da uđe u Srbiju. Ratni zločini su iznad svake politike... - poručio je Dačić, a Tačijeve planove demantovali su i iz zvaničnog Brisela.

Optužbe protiv Tačija

* Okružni sud u Prištini je 11. jula 1997. Tačija u odsustvu osudio na deset godina zatvora
* Po toj presudi, Tači je, posle vojne obuke u Albaniji, u Srbici formirao deo terorističke OVK
* "Tačijeva ekipa" je napade izvodila u Kosovskoj Mitrovici, Glogovcu, Vučitrnu i Srbici
* Srpske vlasti su 9. marta 1999. podigle drugu optužnicu protiv Tačija zbog terorističkih napada
* Iste godine, na zahtev Srbije, za njim je raspisana i Interpolova poternica
* Srbija je nakon istrage protiv Tačija 18. marta 2002. raspisala poternicu zbog genocida
* Naše tužilaštvo je 5. jula 2002. protiv Čekua, Tačija i Haradinaja podnelo krivičnu prijavu Hagu




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlajs

pre 5 godina

Sa kim ce nas predsednik da pregovara u "interesu budućnosti srpskog i albanskog naroda" ako uhapsi njihovog pregovaraca.Sto rekao nas predsednik "ne osvrtati se na proslost vec gledati u budućnost".

Mara

pre 5 godina

Srbija je otvorena zemlja za medjuljudske odnose. Verujem da ce sve biti u redu!

Zoki

pre 5 godina

Taci zmija ima samo opasan nadimak, u sustini je kukavica koja se krije iza ekstremista dels albanskog naroda. Nema on hrabrosti ni na sever Kosmeta da ode a kamoli dalje

Milka

pre 5 godina

Kako je ovaj covek uopste i mogao da postane predsednik lazne drzave Kosovo??? Ne mogu da verujem da ovakav kriminalac nije uhapsen.

Rada

pre 5 godina

Kriminalac i provokator... Drago mi je da nase vlasti nece sedeti skrstenih ruku mada se plasim toga sto bi se moglo desiti u slucaju da stvarno dodje i bude uhapsen. Albanci su bolestan narod. Nikada necemo biti u prijateljskim odnosima i nikada im ne smemo verovati, jer su licemeri opasni, zeljni otimanja i rata.

Marija

pre 5 godina

Zato je najavio da ce doci sa Eu predstavnikom. Bojim se da ce ova za nas provokacija uroditi plodom i da ga zbog mira necemo hapsiti. Bojim se da ce biti tako. Pa tako su i pusteni iz zatvora eto ABOLICIJOM , zasto nebi sada ok zbog mira izvoli.

Ivana Jovanovic

pre 5 godina

Tako bi trebalo da bude da je pravde, da se olos uhapsi, da malo robija za sve genocide koje je pocinio nad nasom bracom Srbima!

sanja

pre 5 godina

I treba im lepo reći šta se može a šta ne jer se vidi da sebi svašta dopuštaju

Goca

pre 5 godina

Lepo je ministar Dacic rekao da je Albanska delegacija brojala njih 41 koji su po hodnicima u Ujedinjenim nacijama prepadali ljude,i svojoj javnosti svojim ponasanjem priustili jos mnogo bruke kao da su tamo otisli Ali Baba i 40 razbojnika,takav debakl morali su zamaskirati i skrenuti paznju upadom na Gazivode vozeci se camcem KPS i sta su dokazali??Jedno veliko NISTA,sem da ih i njihova javnost i stampa ismejava!!Hvala Bogu pa na celo drzave imamo pravog coveka koji misli na svoj narod.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija