• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/ informer.rs

13.09.2018

12:08

(VIDEO) ĐORĐEVIĆ NA PINKU: Komisija će predložiti kaznu za službenicu Antić, a ministar donosi krajnju odluku!

Politika

(VIDEO) ĐORĐEVIĆ NA PINKU: Komisija će predložiti kaznu za službenicu Antić, a ministar donosi krajnju odluku!

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević istakao je danas da je obavio razgovor sa službenicom njegovog ministarstva i da je očekuje kaznena mera zbog izjave koju je pre dva dana dala u jednoj emisiji

Đorđević je rekao da državni službenici ne smeju da govore takve stvari, pogotovo u okolnostima gde vlada pokušava na sve načine da promeni demografsku sliku.

- U našoj zemlji godišnje se rodi oko 65.000 dece, a Srbiji nedostaje duplo više - rekao je Đorđević i dodao da će država nastaviti da radi na podsticanju rađanja.

Ministar je napomenuo da je porodilja u mesecu avgustu bilo oko 45.000, što je neki mesečni prosek.

Pritužbi na rešenja Ministarstva za rad, odnosno na Zavode za dečju zaštitu, bilo je oko 400 godišnje.

Đorđević je rekao i da je sa službenicom njegovog ministarstva Milenom Antić obavio razgovor i da je dobio uverenje da je njena izjava došla u afektu.

Ministar je izjavio da će posebna komisija predložiti kaznu za službenicu, a da će on kao ministar doneti krajnju odluku o posledicama izjave koju je prethodnih dana dala. 

Naime, ona je gostujući u jednoj emisiji, izmedu ostalog, rekla: "Nijedan poslodavac neće zapošljavati takvu ženu (koja se danas zaposlila, a sledećeg dana zatrudnela). Njemu je žena potrebna da radi. Zasnivate radni odnos da biste radili, a ne da sutra odete na bolovanje".

Printscreen TV Pink

- Obavili smo razgovor sa službenicom, dobio sam uverenje da je to bilo u afektu, da je atmosfera bila takva, da je to jedna nesrećna izjava i da je jedna reč učinila da to bude pogrešno, što nju naravno ne abolira... Državni službenici ne smeju da govore takve stvari pogotovo u okolnostima gde vlada i predsednik pokušavaju na sve načine da promene demografsku sliku i i ističemo je kao važnu - rekao je Đorđević za “Novo jutro”.

On je naveo da zakonska procedura nalaže da se u ovoj situaciji oformi komisija koja će da predloži konsekvence i mere.

- Posle izveštaja komisije i tog uviđaja, ja ću da prihvatim ili ne prihvatim predlog komisije za kažnjavanje. To je procedura i to će biti u skladu sa zakonom - rekao je ministar.

On je naveo da, kada službenici koji rade u ministarstvima javno nastupaju u ime vlade, moraju da govore u skladu sa onim što je politika vlade i države u svim oblastima.

- Ja da imam ženu koja bi došla kod mene na posao i da znam da ima sve vrednosti i kvalitete i kaže da planira da rodi dvoje dece, bio bih srećan da je zaposlim, jer kad se vrati sa porodiljskog, znam da ću imati kvalitetnog radnika i sigurno će moj posao dobiti na kvalitetu - rekao je Đorđević.

Printscreen TV Pink

Kako je istakao, "to je poruka svim poslodavcima da se tako ophode i da zapošljavaju najkvalitetnije ljude i da ne gledaju šta će biti u budućnosti".

Roditeljski i dečji dodatak

Što se tiče prava na roditeljski dodatak, Đorđević je rekao da 62.000 porodilja ima pravo na taj dodatak, a 163.000 majki na dečji dodatak.

Kako je kazao, ide se u u pozitivnom pravcu i iz godine u godinu izdvajaće se sve više novca za te namene.

On je naveo da će se menjati Zakon o finansijskog podršci porodici s decom jer je cilj prilagođavanje novim okolnostima i novim merama.

Upitan o najavama da će penzije biti veće od oktobra, Đorđević je rekao da je veoma bitno da će i penzije biti veće.

- Predsednik je rekao da moramo voditi računa o njima (penzionerima). Vidimo da će država imati veće mogućnosti, to nije kraj, samo početak i želimo da penzije budu daleko veće - istakao je Đorđević.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mira

pre 5 godina

Ti nikad nisi radio u privredi pa ne znas ni o cemu pricas. Zena je rekla nesto sta je logicno i ne pravite cirkus od svega. Ne nego ce poslodavac da je primi na posao da bi placao bolovanje, pa gde vam tu ima pameti

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija