• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.09.2018

13:54

PREDSEDNIK VUČIĆ: Opozicija ima samo jedan problem - NE MOGU NIČIM DA ME UPLAŠE!

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ: Opozicija ima samo jedan problem - NE MOGU NIČIM DA ME UPLAŠE!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas rekonstruisane i novoopremljene prostorije Kliničko bolničkog centra Zemun. KBC Zemun je zdravstvena ustanova, koja je osnovana pre više od 230 godina, 1784. godine, u doba Habsburške monarhije. Nakon obilaska predsednik Vučić je odgovarao na pitanja novinara

14.22 - O pretnjama i ucenama iz Prištine

- Mi ćemo da nastavimo razgovore. Čak i ako mi ne uspemo da postignemo sporazum, što je vrlo verovatno, neko iza nas će to morati. Moramo da brinemo o deci, a ne da razmišljamo o tome kako da se dodvorimo onima koji vole laka rešenja. To je kao kada rak lečite aspirinom - uporedio je tešku situaciju na KiM sa najtežom bolešću.

Predsednik je istakao da nema prečice, ni lakih rešenja za ozbiljna pitanja.

- Sve što Aljbin Kurti želi Srbiji, ja joj ne želim i sve što on ne želi, ja joj želim. Šta da kažem o probisvetu koji u političkim govorima pominje nečiju maloletnu ćerku - prokomentarisao je ponašanje albanskog zločinca.

14.15 - Što se tiče tumačenja njegovog odlaska u Kosovsku Mitrovicu, ocenio je da su komentari iz zemlje bili glupi, te da su u svetu poruke uglavnom ispravno primljene, ali da je situacija u regionu nešto drugačija. 

- Mnogi u regionu žele pre svega nastavak sukoba političkog između Srba i Albanaca. Oni bi želeli da se Srbi i Albanci nikad ne dogovore. Sa druge strane, nekima naravno nije pravo što Srbija napreduje. Što bi se nekome sviđala tolika snaga Srbije - upitao se Vučić.

Takođe, rekao je da prati kampanju u BiH, da im je glavna tema, ali da neće ništa komentarisati dok se izbori ne završe.

- Što se tiče Ivanićeve izjave da Srbija ne treba da se meša u izbore u Republici Srpskoj. Ne znam na koga je mislio - rekao je ističući da bi više voleo da je pridike držao onima kojima ih je trebalo držati, ali da je na pridike navikao.

printscreen

14.08 - Na pitanje novinara o eventualnim predstojićim izborima, predsednik Vučić je rekao da izbori slede 2020. godine, te da od njih ne strepi.

- Kada imate brojeve koji govore više od reči, kada kažete da Srbija ima rast od 4,9 odsto, koji su parametri vredniji od tih? U našoj zemlji se mržnja odomaćila - kazao je o udruženom delovanju opozicije, navodeći da će ih biti u 20, 30 kolona.

Ujedno, osvrnuo se na nedavni slučaj ubistva beogradskog investitora, osudivši javno mnjenje koje je stalo na stranu ubice.

- Srbija mora da pobedi takve i da bude normalna zemlja - ocenio je predsednik govoreći o atmosferi u kojoj se popularizuje mržnja.

Ujedno, kazao je da to što o njemu politički protivnici pričaju pogrdno o njemu, više govori o njima.

- Ja sam izračunao, 90 strana u jednom nedeljniku ima protiv mene - rekao je predsednik o prljavoj kampanji u kojoj "ništa drugo nema, sem nepatvorene mržnje".

- Njihov problem sa mnom je samo jedan, što ne mogu da me uplaše ničim. Živeću za svoj narod.

printscreen

14.02 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će u Njujork na Generalnu skupštinu UN putovati najverovatnije premijerka Ana Brnabić.

On je, nakon obilaska KBC u Zemunu, rekao novinarima da još nije sasvim siguran, ali da je verovatnije da će u Njujork putovati premijerka nego on.

- Iako su mi mnogo sastanaka zakazivali, prosto želim da budem više u zemlji. Uveren sam da će ona obaviti dobar posao i da će na jednakio dobar način našu zemlju zastupati - rekao je Vučić dodajući da će konačnu odluku doneti za dva do tri dana.

Poseta Kini jedna od najznačajnijih, ikada

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da će njegova predstojeća poseta Kini biti jedna od najznačajnijih poseta koju je ikada imao, kako ekonomski tako i u političkom smislu.

- Ponosan sam na činejnicu što ću se po peti put sastajati sa predsednikom Kine Si Ðipingom. To je velika čast za našu zemlju. Sastaću se po četvrti put sa premijerom Li Kećijangom - rekao je Vučić nakon obilaska KBC Zemun.

On je istakao da je izuzetno srećan zbog toga, ali ne zato što je to čast lično zbog njega, već zbog naše zemlje, jer će tokom posete biti potpisano deset veoam važnih aranžmana.

S tim u vezi je podsetio da treba da bude potpisan preliminarni ugovor sa Šandong kompanijom oko investicije od miliajrdu doalra u Zrenjanin, kao i sa Ziđinom za RTB Bor.

Ukazao je da je Srbija zbog ranijeg delovanja došla do 1,1 milijardu minusa u Boru, a da je sada pronađen strateški partner koji je najmoćnija fabrika.

- Verujem da ćemo time rešiti problem u Boru, kao što smo oko Železare u Smederevu - naglasio je on.

Vučić je istakao da očekuje da će rešiti, tokom posete, i pitanje Industrijskog parka, te najavio da će biti potpisano više raznovrsnih infrastrukturnih projekata.

- To je jedna, u smislu novca o kojem pričamo, jedna od najznacajnih poseta, koju sam ikada imao. Važna je i u političkom smislu radi daljeg unapređenja saradnje, kao i da potvrdimo da predsednik Si ubaci Srbiju, ako može još u ovoj godini, ili prvoj polovini iduće, u svoj program putovanja. Tada bi znao da sam jedini predsednik koji je dočekao šefa kineske države dva puta - naglasio je on.

13.58 - Velika zahvalnost na toploj dobrodošlici. Ponosan sam što posle mnogo godina obnavljamo zdravstvene objekte širom Srbije. Srećan sam zbog magnetne rezonance koja prvi put postoji u zemunskoj bolnici - rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

- Krećemo u potpunu obnovu. Želimo zdravlje za našu decu - dodao je on.

Rekao je da rekonstrukciju plaćaju građani Srbije, da je formalno finansira Banka Saveta Evrope, kao i da se nada da će kompletna rekonstrukcija bolnice biti gotova u majku naredne godine.

- Mi smo za Zemun odvojili mnogo za fasade, pa vidim da i ovde ima mnogo fasada koje treba da se srede - rekao je zamolivši predsednika GO Zemun Matića da se to promeni.

printscreen

U KBC Zemun se na godišnjem nivou pregleda više od 300.000 pacijenata, a pored standardnih dijagnostičkih i terapijskih procedura Centar primenjuje i najsavremenije oblike minimalno invazivnih i endoskopskih intervencija iz oblasti opšte hirurgije, neurohirurgije, urologije, ginekologije, ortopedije kao i radiologije, kardiologije, gastroenterologije i neurologije.

Zahvaljujući podršci države, koja je izdvojila više od dva miliona evra - za novi aparat za magnetnu rezonancu čija vrednost iznosi više od 685. 000 evra, opremu za angio salu više od 300.000 evra, ultrazvučni aparat blizu 130.000 evra, uz novi digitalni rentgen aparat i komplet građevinske radove - KBC Zemun sada prvi put u svojoj istoriji dobija magnetnu rezonancu, proširuje kapacitete svog rada još jednom angio salom, Ro i Eho aparatima, kao i plazma sterilizatorima.

U KBC Zemun je zaposleno 1. 40 medicinskog i nemedicinskog kadra, od toga 260 lekara, 750 srednjeg i višeg medicinskog kadra kao i više od 100 nemedicinskih radnika.

Ta ustanova je i sedište tri nastavne baze Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu sa nastavnim kadrom uključenim u sve oblike naučno-nastavnog i stručnog rada, raspolaže sa 620 kreveta u stacionarnim službama koje su raspoređene u 10 objekata.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dusko

pre 5 godina

Da bi opozicija zaustavila Vucica u svom radu morala bi da radi bolje od njega. Medjutim kada bi znala da radi bolje od njega ne bi bila opozicija.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija