• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.09.2018

19:12

PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ROJTERS:  Bolje da se dogovore Srbi i Albanci, nego da se drugi dogovaraju PREKO NAŠE GRBAČE!

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ROJTERS: Bolje da se dogovore Srbi i Albanci, nego da se drugi dogovaraju PREKO NAŠE GRBAČE!

Podeli vest

Ako ikada postignemo bilo kakav sporazum sa Prištinom, Srbija bi morala da dobije jasne garancije da će postati država članica EU 2025. godine, rekao je u četvrtak predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu Rojtersu

Britanska agencija navodi da su Beograd i Priština od 2013. godine posvećeni dijalogu pod posredovanjem EU, u cilju poboljšanja odnosa i rešavanja svih otvorenih pitanja između dve strane, ali da od tada nije postignut veliki napredak.


- Mnogo, mnogo razlika deli Beograd i Prištinu, ali morate imati u vidu i očigledno je da mnogo toga deli ljude koji o tome odlučuju, kao da je to otprilike pitanje za ceo svet i odavno je to prestalo da bude pitanje za one koji od toga treba da imaju najviše koristi, a to su Srbi i Albanci - istakao je Vučić.

Očigledno se, kaže Vučić, pitanje koje se, kako kaže, zaista ne tiče nikog trećeg - tiče celog sveta.
- Ja sam zato Albancima uvek govorio da je bolje da se mi dogovorimo, nego da se svi drugi dogovaraju preko naše grbače, jer, koliko god da bude težak i loš sporazum za obe strane, ako se mi dogovorimo između sebe, biće mnogo bolje, nego da se mi ne dogovorimo ništa, pa da se drugi dogovaraju preko naših leđa - istakao je Vučić. 

PREDSEDNIK VUČIĆ: Opozicija ima samo jedan problem - NE MOGU NIČIM DA ME UPLAŠE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Maja

pre 5 godina

Velik esu razlike izmedju Beograda i Pristine, velike su razlike izmedju onih koji vode pregovore, ali nadamo se da cemo doci do nekog konacnog resenja jer bi to doprinelo nasem putu ka EU.

Maki

pre 5 godina

To bi bio veliki uspeh diplomatije ...Verujemo da će Srbija pobediti retorikom mira.

pavle

pre 5 godina

Bojim se da će se drugi dogovarati preko naše grbače

darko

pre 5 godina

Sa ovim albanskim političarima teško će mo do dogovora

Duka

pre 5 godina

Razgovor je kljuc uspeha, a Vucic je nabolji covek za to.

Milan

pre 5 godina

Naravno da treca strana ne treba da se mesa u ove dogovore.

Jago

pre 5 godina

Predsednik je u pravu.Dogovr između Srbije i Albanije treba da se uspostavi.

ivan

pre 5 godina

Jel on to zna da će albanci pristati na dogovor??? Ja nekako mislim da će albanci pristati samo ako ih Srbija prizna. Verovatno vučić ima u glavi priznanje kosova, pa računa da bar za uszvrat uđemo u EU. A šta ćemo ako sve to narod ne podrži na referendumu??? Ili možda misli da je to već gotova stvar?!?

Marko

pre 5 godina

Izjava je nedorečena, jer bi se kao takva mogla shvatiti: dajemo Kosovo za članstvo u EU. Treba naglasiti šta u vezi sporazuma za Kosovom Srbija neće prihvatiti. Inače ispada da ako nam Zapad obeća članstvo u EU, Srbija potpisuje sporazum sa Prištinom iako bi za nas štetan.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija