• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.09.2018

10:30

(VIDEO/FOTO) PALMA: CRNA GORA DA POVUČE PRIZNANJE NEZAVISNOG KOSOVA

Politika

(VIDEO/FOTO) PALMA: CRNA GORA DA POVUČE PRIZNANJE NEZAVISNOG KOSOVA

Podeli vest

Lider Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma koji boravi u trodnevnoj poseti Crnoj Gori, izjavio je da ta zemlja treba da povuče priznanje Kosova

- Pošto se nalazim u poseti Crnoj Gori, razgovarao sam sa građanima Budve, Tivta i Herceg Novog o najvećem problemu kada je Srbija u pitanju, a to je Kosovo i Metohija i nijednog građanina u tim gradovima nisam sreo da mi je rekao da podržava priznanje jednostrano proglašenog nezavisnog Kosova od strane Crne Gore. Ja pozivam predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i Vladu Crne Gore da promene svoju odluku i da povuku ono što su uradili među prvim zemljama kada je u pitanju nezavisnost takozvanog Kosova. To je možda bio veliki pritisak na Crnu Goru ili trenutak njihove slabosti - rekao je Palma.

Dodao je da bi Crna Gora povlačenjem te odluke dala kredibilitet Srbiji, jer bi nakog toga veliki broj zemalja takođe povukao priznanje nezavisnosti te lažne države, jer je Crna Gora jedna od bivših republika nekadašnje Jugoslavije, koja je delila i dobro i loše sa Srbijom.

Foto: informer.rs

Tekst potpisa

- Mi smo bratski narod i mnogo mešovitih brakova ima između naša dva naroda“ , izjavio je u Herceg Novom predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, koji se nalazi u trodnevnoj poseti Crnoj Gori. To je moja molba i Milu Đukanoviću i Vladi Crne Gore. Ako je Liberija povukla priznanje nezavisnog Kosova, Surinam, Gvineja Bisao, Burundi, a to su države čiji građani nisu čuli za Srbiju i nisu upoznati sa problemom Kosova i Metohije, odnosno da je oteto od Srbije i da je NATO bombardovao Srbiju, kao i Crnu Goru 1999. godine, da bi teroriste doveo na vlast na Kosovu i Metohiji, onda je daleko lakše Crnoj Gori da promeni odluku i povuče priznanje takozvanog Kosova - istakao je Palma.

- Bratski crnogorski narod sve zna šta je Srbija doživela i šta se sve danas dešava oko Briselskog sporazuma, te da kosovski Albanci nisu promenili svoj stav. Njihovi pregovarači, predsednik takozvanog Kosova i premijer, koji su bili teroristi i danas prete, tako da Vučić i dan danas pregovara sa teroristima. Ali ti teroristi imaju još uvek podršku od nekoliko država u Evropi, ali od Sjedinjenih Američkih Država sve manje. Srbija se bori za pravdu, a istina i pravda su na srpskoj strani. Očekujem da Crna Gora prihvati moju molbu. To nije ni sramota ni bruka. Ako ste pogrešili, povucite svoju odluku i da od 1. oktobra ove godine, ako ne pre, Crna Gora kaže da ne priznaje nezavisno Kosovo, jer je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije - poručio je Marković.


Sa njim u delegaciji bili su i Ratko Stevanović, gradonačelnik Jagodine, Života Starčević, portparol Jedinstvene Srbije, Goran Milosavljević, načelnik Pomoravskog okruga i Nikola Radosavljević, predsednik Gradskog odbora SNS u Jagodini.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija