• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.09.2018

14:07

VUČIĆ PRED PUT U KINU: Potpisaćemo brojne sporazume, između ostalih za RTB Bor kojim ćemo SPASITI ISTOČNU SRBIJU!

Politika

VUČIĆ PRED PUT U KINU: Potpisaćemo brojne sporazume, između ostalih za RTB Bor kojim ćemo SPASITI ISTOČNU SRBIJU!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je zadovoljan posetom koja će otvoriti mnoga vrata biznisu obe države, istovremeno doneti korist građanima.

- Velika je stvar koliko azijskih predstavnika smo mogli da vidimo, a otvorenost i prema Aziji i prema Africi doprinosi na pozicioniranju Srbije. Najavljujem posetu Kini i ovo je najveća delegacija koja putuje, Očekujem mnogo sporazuma: vezan za RTB Bor je jedan od najvažnijih - kaže Vučić. 

Podseća da u Bor niko nije hteo da uđe, a može samo onaj ko ima tržište, a ostali su bežali. Uspeli smo, kaže, da dobije dve ponude, kinesku i rusku i time se spasava Bor. 

- Očekujemo mnogo od toga i to je ugovor za spas Istočne Srbije - kaže Vučić.

Predsednik je poručio i da Srbija želi normalan kapitalistički model proizvodnje koji postoji svuda u svetu. Podsetio je na Ikarbus koji je razoren tokom prethodnih vlasti, a danas se nalazi strateški partner. Rade se dva sporazuma sa vladom, infrastrukturni projekti.

- Posebno sam srećan da su nam se najavile najmoćnije kineske kompanije da žele da razgovaraju sa nama. Idemo u Kinu sa velikom nadom i željom. Očekujem dobre i važne vesti za naše građane i zemlju. Želimo da ubrzamo rast naše ekonomije i nadam se da ćemo u jednoj od naredne tri godine biti najbrži u Evropi - kaže Vučić, podsećajući da smo trenutno drugi, ne računajući Irsku. 

Kaže da veruje da će od Kineza nabaviti naoružane bespilotne letilice i to već pre kraja godine. 

- Moramo da štitimo zemlju i obezbedimo sigurnost za građane - kaže Vučić. 

Predsednik kaže da je struktura PKB razorena, da je sistem 90-ih urušavan, ali da je 2000. sve pregaženo da bi nekolicina postala bogata, uključujući i one koji danas opet žele na vlast. 

Podsetio je da su zatvarane fabrike, a da uskoro ide da otvori dve nove fabrike u ovom gradu. To će biti šesta i sedma fabrika na koje je stavio temeljac. 

- Možete da me mrzite, ali to su rezultati - kaže Vučić. 

Predsednik je podsetio da Srbija danas traži stvarne pare za svoj narod, a ne da ministri "sebi trpaju u džepove". Isto tako, kaže, zna da narod ovo odlično razume.

Predsednik kaže da je advokat Jeremića u pravu kada kaže da Vučića može da sruši samo silom, jer ga nikada neće pobediti.

- Neće narod da glasa za njih. Neka ih, nemam ništa protiv toga da rade na silu, ali ljudi nisu fasciniranji njihovim lopovlukom i snagom - kaže predsednik.

Govoreći o izborima u RS, Vučić kaže da neki ne poštuju ni sopstveni ustav. Postojanje RS zagarantovano je Ustavom ali i Dejtonskim sporazumom, dok Sandžak ne postoji u Ustavu Srbije.

- Gazili biste ustav Srbije, ali ste osetljivi kada bi neko pomislio da pogazi ustav BiH. Sandžak i RS nemaju isti status - podseća Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17