• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.09.2018

15:07

MILO OPET DIVLJA! Đukanović tvrdi da je SPC  - PESNICA "VELIKE SRBIJE"!

Politika

MILO OPET DIVLJA! Đukanović tvrdi da je SPC - PESNICA "VELIKE SRBIJE"!

Podeli vest

Crnogorski predsednik Milo Đukanović ne prestaje da napada Srbiju i Srbe, a ovoga puta optužio je Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) da je udarna pesnica "velike Srbije i imperijalne Rusije"

Komentarišući nedavnu izjavu patrijarha Irineja, koji je rekao da je položaj Srba u Crnoj Gori kao u doba ustaške NDH, Đukanović je rekao da ga ne iznenađuje to što patrijarh nije povukao ove reči.


- Nije negirao tu izjavu, ali to me ne iznenađuje. To je potvrda da SPC ostaje glavni frontmen velikosrpskog nacionalizma prema regionu i Crnoj Gori i da ostaje udarna pesnica onoga što žele ideolozi 'velike Srbije' i 'imperijalne Rusije' na Balkanu. To mora ostati predmet pažnje državne politike Crne Gore u narednom periodu - istakao je Đukanović, dodajući da je na snazi obnova medijsko-političke ofanzive Beograda prema Podgorici. 

Prevarant i manipulator

To što Đukanović napada Crkvu pokazuje da je reč o manipulatoru
Dragomir Anđelković, analitičar

 

- Ne pokazujemo nesigurnost na provokacije koje dolaze sa adresa koje imaju vekovne pretenzije na crnogorsku nezavisnost. Izgradili smo imunitet i možemo bez velikog problema da odbijemo takve atake... - naglasio je Đukanović. 

Iz SPC se juče niko nije oglašavao ovim povodom. Na drugoj strani, analitičar Dragomir Anđelković kaže da je cinično da Đukanović ovako priča o SPC jer je devedesetih učestvovao i huškao na ratove.

Da se ja pitam


Pozivam predsednika Đukanovića i Vladu Crne Gore da povuku ono što su uradili kada je u pitanju nezavisnost takozvanog Kosova. To je možda bio veliki pritisak ili trenutak njihove slabosti.

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA


- SPC je tada smirivala strasti, patrijarh Pavle je pozivao na uzdržanost i čovekoljublje, a Đukanović je pokazao da je čovek rata, agresije i sukoba. Milo uvek bira stanu koja mu se finansijski isplati. Crkva je uvek bila i ostala na pozicijama mira i saradnje. To što Đukanović napada SPC pokazuje da je reč o manipulatoru, koji na svaki način izvrće činjenice kako bi profitirao - podvlači Anđelković.

KAKVA BARABA! MILO TRI GODINE KRIO DA JE IZGUBIO SPOR SA SPC: Milogorci dalje ruke od srpskih svetinja!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nesa

pre 5 godina

I tako se ti barabo branis protiv veliko Srpske ideje tako sto glasas da se odkidaju delovi Srbije i to priznajes kao legitimno, glasas da se otima imovina Srbije i srpske crkve kao kulturno nasledje Srba a onda su oni tebe i tvoj bolesni mars u ludilo kao napali. Sta se to desava sa tvojom glavom "junace". Pa koliko lazi, mrznje, i besa moras da posejes za tih 55 miliona. E nesoju jedan. PI

surovi

pre 5 godina

Pa 20 godina priča da je najveća opasnost bio Slobodan Milošević !!! Kako sad SPC ??? ***

Stojan

pre 5 godina

Da bi udovoljio zapadu taj glavonja lupeta sve sto misli da zapad zeli da cuje.

Jokan

pre 5 godina

Milo, pravi gospodin. Crnogorci ka zapadu po pamet i Nato, a mi istoku po puške i avione.

Mario

pre 5 godina

Ja sam iz plemena Piperi. Ovaj nesoj mafijaški mi je zgadio CG . Baraba krenula kao komunista pa onda glumio velikoSrbina pa onda demokratu pa evropejaca pa natolobistu pa se uvlacio u g..u od siptara do ujaka. Fuujjjjjjjj kakva ljiga odvratna jedva čekam dan kad ga budu uhapsili Jedva čekam dan da njega i njegove du..euvlakace smeste tamo gde i pripadaju =u zatvor.

SS

pre 5 godina

Neka ga slušaju đetići,dok mu se familija abnormalno bogati,a njih nema ker za šta da ugrize,jadnici.

Sale

pre 5 godina

Da ti nije Srbije tvoj narod bi ti pocrkao od gladi i pre i sada. Mešaš Boga u politiku, sram te bilo.

milstu

pre 5 godina

Covek koji je drzavnu i nacionalnu sudbinu C. Gore , odnose sa Rusijom , odnose izmedju Crnogoraca i Srba , sudbinu SPC u C. Gori podredio apsolutno samo svojim licnim egosistickim privatnim interesima. Sve sa ciljem ocuvanja nelegalno stecenog bogastva i spasavanja od zapadnih optuzbi i pokretanja krivicnog postupka za kriminal i eventualne ratne zlocine. Po instrukciji i pod ucenama zapadnih mentora , odvojio C. Goru od Srbije , priznao mafijasku kvazi drzavu "kosove " i protiv volje naroda uveo C. Goru u NATO " Nasu svetu SPC i njeno svestenstvo svakodnevno progoni zbog svoje neciste savesti . Neka mu Bog oprosti za sve sto je ucinio i cini , no narod mu nece oprostiti i bice upisan u istoriji Srpskog i Crnogorskog naroda kao najveci izdajnik i stetocina . Vuk Brankovic mu nije ni do kolena.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17