• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.09.2018

13:50

DAČIĆ: Znate kad ćemo priznati Kosovo - KAD NA VRBI RODI GROŽĐE!

Politika

DAČIĆ: Znate kad ćemo priznati Kosovo - KAD NA VRBI RODI GROŽĐE!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas da će Srbija priznati kosovsku nezavisnost i dozvoliti im stolicu u UN "kad na vrbi rodi grožđe" i istakao da prištinske vlasti svakodnevno upućuju veoma raznolike poruke koje nemaju veze sa realnošću

 

Po pitanju KiM treba tražiti kompromis, a za izjave Hašima Tačija u vezi sa pripajanjem Preševa rekao je da "on nešto mora da priča, jer ga napadaju sa svih strana".

- Oni neće da pričaju o korekciji, a hoće Preševo i Bujanovac? Mnogo su pametni. A znate kada će to biti, da KiM uđe u UN, da ih priznamo kao državu? Kad na vrbi rodi grožđe - rekao je Dačić novinarima u ambasadi Grčke u Beogradu.

Oni koji su priznali KIosovo i pravili aranžmane sa Martijem Ahtisarijem su, kaže, sada zaprepašćeni zato što se razgovara o granicama, a prvi su proglasili Kosovo za državu i narušili integritet Srbije.

To znači, navodi ministar, da oni ne žele da se bilo šta okrnji od onoga što nazivaju "kosovska država".

- Mi smo izašli sa nekim predlozima, a pošto su oni protiv korekcije granica, šta oni predlažu nama? - upitao je Dačić navodeći da druga strana koja ne želi korekcije želi da Srbija prizna Kosovo, a da dobije ZSO za sever Kosova.

- Ja kažem zaboravite od toga nema ništa - poručio je Dačić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
deda Raša

pre 5 godina

Bravo Daco. Neka cekaju da na vrbi rodi grozdje. Mene opet muci mora, da ako to naredi amerika, ipak vrba rodi grozdje. Kod njih je sve moguce.

Vlah alija

pre 5 godina

Bravo dačiću ,isto tako će te da uđete u eu kad na vrbi rodi grožđe

Duduk Efendija

pre 5 godina

To se kaže : " Kad pi'ka slomi lešnik"!!!

hag

pre 5 godina

Znate li kada će Srbija da ima vlast na Kosovu,kad na vrbi rodi grožđe :) Kosovo je faktički priznato i nezavisna je država,a da li će srbija da to prizna sama sebi odnosno svom narodu,uopšte nije bitno!

Peca

pre 5 godina

I vi u Hagu ste pukli samo vam jos nije goprlo do mozga jer ga i nemate

Rade11

pre 5 godina

Pa kad nije bitno zasto traze od Srbije da ga prizna...?...I ne treba ga nikada priznati...a i što je to toliko bitna EU..?Tamo je med i mleko jeli..?..Sve neki izgovori samo da Srbija popusti ..da joj se otme dio teritorije. ..Volio bi da vidim ko ce to da potpiše.

Djura

pre 5 godina

Bese tako i sa 9 tacaka u briselu i nista...eu ne moze da nas pusti tamo sve dok nema cistih granica i nezavistnih drzava...pa prema tome "kofer" u ruke ...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija