• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

18.09.2018

10:21

BRNABIĆ: Ustavne reforme za nezavisno i odgovorno sudstvo!

Politika

BRNABIĆ: Ustavne reforme za nezavisno i odgovorno sudstvo!

Podeli vest

Ustavne reforme važne su zbog građana Srbije, a ne zbog članstva u EU, jer treba da obezbede ono oko čega se svi slažemo - da imamo nezavisno, efikasno i odgovorno sudstvo, u koje poverenje imaju građani i privreda, poručila je danas premijerka Ana Brnabić

- Ne pokušavamo da završimo nešto i da čekiramo jedno od polja koja nam trebaju za dalje otvaranje i zatvaranje poglavlja, već da bismo imali principe sudstva, oko kojih se niko od nas ne spori - da imamo nezavnisno, efikasno i odgovorno sudstvo u koje puno poverenje imaju svi građani i privreda Srbije - naglasila je premijerka na okruglom stolu u vezi sa Nacrtom ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa.

Dodala je da dijalog postoji oko toga kako da se dođe do krajnjeg rezultata, ali da se oko tog rezultata niko ne spori.

Kako je rekla, u svakom ozbiljnom društvu postoji sistem “ćek and balance”, odnosno sudstvo ni u jednoj zemlji ne moze da bude nezavisno od svih, niti može da vodi isključivo samo sebe.

To , poručila je, ne bi trebalo da bude slučaj ni u Srbiji.

“Sistem ''ćek and balance” obezbeđuje kontrolu jedne grane vlasti u odnosu na drugu”, podvukla je Brnabić i dodala da je Ministarstvo pravde u proteklom periodu učinilo ogroman napor i dobar posao, kada je reč o ustavnim reformama.

BRNABIĆ: Iz budžeta 250.000 evra za lečenje bolesne dece!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vuk

pre 5 godina

U TEBE BRMABOCEVA NIKO NEMA POVERENJA. STA TI RADIS NA TOM RADNOM MESTU. Gledao sam jedan video i shavatio da nemas srca ni samilosti.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija