• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

19.09.2018

09:08 >> 09:12

(FOTO) VUČIĆ NA "LETNJEM DAVOSU" U KINI: Pljušte pohvale za srpsko ekonomsko čudo!

Politika

(FOTO) VUČIĆ NA "LETNJEM DAVOSU" U KINI: Pljušte pohvale za srpsko ekonomsko čudo!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas u Tjenđinu sastanku Svetskog ekonomskog foruma "Godišnji sastanak novih šampiona", poznatijem kao "letnji Davos" a već je primio bojne čestitke za ekonomske uspehe koje Srbija postiže poslednjih godina

- Vi ste primer da jedna zemlja, koja nije baš imala sve ekonomske preduslove, može brzo da se razvija. Postali ste hub (centralna tačka povezivanja - nap.ur) u regionu. Vi ste drugi krak mosta za inicijativu "Jedan pojas jedan put" u Evropi.  Želja nam je da na ovom ručku ne pričamo o velikim stvarima, već da napravimo konkretne veze koje će još više ojačati vezu između Kine i Srbije - rekao je  Klaus Švab, predsednik Svetskog ekonomskog foruma na svečanom ručku koji je priređen za učesnike ovog uglednog skupa.

(FOTO) POTPISANA JOŠ DVA VAŽNA DOKUMENTA U KINI: Predsednik Vučić se sastao sa guvernerom Hebeja i predstavnicima Hbis!

Predsednik Vučić je istakao da su na ručku bile značajne kineske kompanije, među kojima i deset koje su u samom svetskom vrhu, odnosno među prvih 500.

- Imali smo sastanak kojim je Švab predsedavao, a tu su bile sve najmoćnije kineske kompanije, njih 12 ukupno, a od toga 7 ili 8 možda i 10 koje su među prvih 500 najbogatijih i najuspešnijih u celom svetu. Nikada nisam imao priliku, niti je bilo ko od naših ljudi imao šansu da se sretne sa ''krem de la krem'' kineskih komanija. Ovo prvi put - kazao je predsednik Vučić. 

Švab, čovek koji inače u Davosu okuplja Trampa i Sija i druge važne ljude iz celog sveta je, kako je preneo Vučić, rekao:

- Prvi put kada sam upoznao premijera Vučića 2014.godine Srbija je bila zemlja u gotovo očajnom stanju, zemlja koja je propadala i svima je bilo jasno da je samo pitanje kada će da se zaključaju vrata. Danas, samo 4 godine kasnije, za tako vreme posle toga možemo da konstatujemo da je Srbija jedna od najuspešnijih zemalja, ne samo u regionu, već i da ima stopu rasta i suficit u budžetu kakve nemaju ni mnoge zemlje u EU.

Pozvao je investitore da prave konkretne dogovore, dolaze što više u Sbriju i da naprave što više dobrog biznisa u Srbiji, preneo je Vučić njegove reči.

 

Foto: informer.rs

Vučić sa Klausom Švabom i direktorima kineskih kompanija zainteresovanim za ulaganje u Srbiji

Vučić se osvrnuo i na Četvrtu industrijsku revoluciju, dodavši da je na „letnjem Davosu" sve u skladu s tim.

- Ja razumem da oni koji su govorili da će Srbija da propada pod Vučićem u našoj zemlji sada ne mogu da prihvate nikako da Srbija bude jedna od vodeći zemalja u Evropi po brzini ekonomskog rasta, i sa uređenim finansijama - primetio je on.

Foto: informer.rs

Predsednik Vučić sa Bergeom Brendeom, članom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 5 godina

Mislim da smo tek zagrebali po površini i da nas tek očekuje ekonomski napredak.

Bane

pre 5 godina

Velika je cast za jednu malu zemlju biti na ovakvom mestu

zvonko

pre 5 godina

pa od kada je vucic dosao,krece preporod srbije,zna vucic sta je namo potrebno,samo otvaranje fabrika i to radi.

Mirko

pre 5 godina

Srbija nastavlja da se ekonomski razvija, a to je signal za druge inostrane kompanije da ulože kod nas.

Janko

pre 5 godina

I ako dosada nisma glasao za Vucica,od sada ja i moja porodica ce mo sigurno glasati.Definitivno je preporodio Srbiju.I usmerava nas ka velikoj tranziciji,celokupnog drustva.

Sale

pre 5 godina

Dugo smo cekali da na vlast dodje neko ko ce dati sve od sebe za Srbiju i Srpski narod neko ko ce podici ugled Srbije u svetu. VUCICU HVALA.

Olja

pre 5 godina

Kina ce zaista uticati da se Srbija u potpunosti razvije.

gaga

pre 5 godina

Srbija je stala na noge zahvaljujuci velikim investicijama iz mnogih zemalja a pogotovu kineskih, jer su oni ulozili u najveca nasa nekadasnja postrojenja.

Krckey

pre 5 godina

Iz dana u dan Srbija je sve jaca ekonomski, a i razvoj se odrazava i na svim ostalim poljima...dobrim planiranjem i na pravi nacin mnogo smo prapredovali i u tom pravcu treba nastavitit...a svakako je jedan od glavnih faktora saradnja i dobri odnosi sa drugim zemljama...

Zoran

pre 5 godina

Ekonomski rast Srbije drugi u evropi ,pet milijardi investicija iz Kine pa sta ces bolje, konacno sve je bolje Srbija je sve jaca iz dana u dan.

Maja

pre 5 godina

Srbija je dalek put prešla da bi osigurala dobru poslovnu klimu!

Darko Jesic

pre 5 godina

Srbija je ekonomski šampion sa predsednikom Vučićem.

Ognjen

pre 5 godina

Srbija polako ali sigurno zauzima položaj u svetu koji je vredan poštovanja.

Lana

pre 5 godina

Postali smo Svetsko čudo sa Balkana zahvaljujući predanom radu našeg predsednika i vlade.

Tamy

pre 5 godina

Postajemo sve vise cenjeni zahvaljujuci Vucicu!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17