• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs

19.09.2018

13:05

(VIDEO) LI MANČANG O POSETI PREDSEDNIKA SRBIJE KINI: Vučić dočekan kao stari prijatelj, odnosi dve zemlje podignuti na viši nivo!

Politika

(VIDEO) LI MANČANG O POSETI PREDSEDNIKA SRBIJE KINI: Vučić dočekan kao stari prijatelj, odnosi dve zemlje podignuti na viši nivo!

Podeli vest

Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang istakao je u intervjuu Televiziji Pink da je Kina dočekala predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao starog prijatelja

Prema njegovim rečima, od posete kineskog predsednika Srbiji, bilateralni odnosi dve zemlje podignuti su na viši nivo. 

- Oduvek imamo dobre prijateljske odnose, ali od tada su podignuti na viši nivo. Srbija je prva zemlja sa kojom je Kina potpisala sporazum o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu - istakao je Mančang.

Foto: printscreen RTV Pink

On je dodao da mu je velika čast što je ambasador u Srbiji, te da je zadvoljan jer je kineski predsednik prihvatio poziv da ponovo poseti Srbiju.

 - Posebno sam srećan što su u poslednje četiri godine odnosi naglo unapređeni. Kina je iskreni prijatelj Srbije i Srbija je naš iskreni prijatelj. Kineska spoljna politika podrazumeva da uvek poštuju tuđu zemlju, bez obzira na broj stanovnika, veličinu, razvijenost…ako hoće prijateljske odnose uvek je dobrodošla - naveo je Mančang.

Foto: printscreen RTV Pink

Prema njegovim rečima, Kinezi nikada neće zaboraviti kada je pre 40 godina Kina počela otvaranje prema svetu Beograd nam je mnogo pomogao. On se zahvalio radnicima u Srbiji koji nesebično daju svoj doprinos radu kineskih kompanija.

 - Najuspešniji primer saradnje naša dva naroda je Železara u Smederevu. Očekujem još ovakvih uspešnih saradnji - dodao je Mančang.  

(VIDEO) VUČIĆ IZ TJENĐINA: Kina želi jaku Srbiju, a mi ćemo pamtiti šta su sve za nas učinili!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija