• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

19.09.2018

22:00

VUČIĆ OTKRIO, NUDIO JE HRVATIMA DA SE ZAJEDNO BORIMO:  Preložio sam da nam glavni pravac bude Beograd - Zagreb, NISU HTELI NI DA ČUJU!

Politika

VUČIĆ OTKRIO, NUDIO JE HRVATIMA DA SE ZAJEDNO BORIMO: Preložio sam da nam glavni pravac bude Beograd - Zagreb, NISU HTELI NI DA ČUJU!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Hrvatska pre pet godina odbila njegov predlog da glavni saobraćajni pravac bude Beograd-Zagreb

- Ja sam nudio Hrvatskoj da nam glavni pravac bude Beograd - Zagreb pre pet godina, nisu hteli ni da čuju. Njihov premijer je kazao "nas ne interesuju istočne izlaznice" - kazao je Vučić novinarima u Kini.

- Ja sam morao za Srbiju da pravim koridore i nove puteve. Dogovorio sam sa Viktorom Orbanom da zajedno sa kineskim prijateljima napravim komunikaciju Beograd - Budimpešta – Beč. Mi ćemo time mnoge da oštetimo, ali šta ja tu da radim, mi se borimo za sebe. Hteli smo da se borimo zajedno, nisu prihvatili - naveo je Vučić.

Kazao je da je Srbija u budućnosti spreman da radi i sa Hrvatskom i sa drugim zemljama regiona i istakao da su demografski i podaci o iseljavanju u Hrvatskoj još gori nego u Srbiji.

- Ko zna da mudro analizira brojke, ukoliko želimo da opstanemo na Balkanskom poluostrvu moraćemo više zajedno da radimo - naveo je predsednik Srbije i istakao da će Srbija nastaviti ekonomski da jača.

HRVATSKI MEDIJIi: Niče najveći ICT park u Evropi, biće u Srbiji!

(VIDEO) SI ĐINPING OBEĆAO PVO SISTEM FK-3: Moćni raketni sistem uz naoružane dronove, UČINIĆE SRPSKU VOJSKU LIDEROM NA BALKANU!

OTKRIVEN TAJNI PLAN PLENKOVIĆA! Ustaša blati i kleveta Vučića jer mu kvari planove da ZAMENI FEDERIKU MOGERINI!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Fudbaler

pre 5 godina

Hrvatska je skroz preterala što ne želi saradnju sa Srbijom.

cvrkicvrle

pre 5 godina

Zaslepljenost mržnjom može da ih odvede u potpuno pogrešnom pravcu!

Veljko M

pre 5 godina

cvrkicvrle:Neka oni idu svojim putem a mi ćemo našim.

Veljko M

pre 5 godina

cvrkicvrle:Neka oni idu svojim putem a mi ćemo našim.

Jovana

pre 5 godina

Mi želimo kompromis sa svima i mirno rešenje ali džabe kad druga strana to odbije

Sico

pre 5 godina

Srbija je mnogo puta pruzila ruku prijateljstva Hrvatskoj, uvek su je odbili! Imaju kompleks manje vrednosti zbog Srbije, smeta im nas uspeh i razvoj, a njihov neuspeh!

Mili

pre 5 godina

Hrvati nam jednostvano nikad nece biti prijatelji, uvek smo im pruzali ruku pomirenja i saradnje, uvek su birali put svadje i konfilkata! To govori koliko su mali.

Nikola

pre 5 godina

Hrvati su vrlo sujetni i ljubmorni na uspeh Srbije!

ana

pre 5 godina

Mi ćemo napredovati i bez njih i bez njihove pomoći. Srbija je uvek bila zainteresovana za sve puteve.

Dusko

pre 5 godina

Hrvati zive u proslosti. Toliko mrze Srbiju da ne zele da uce cirilicu sve dok im ne zatreba Ruski. Tada nemaju izbora

slađa

pre 5 godina

I za Srbiju i za Hrvatsku je bitno da se povezuju na ekonomskoj osnovi. Plenković čini štetu svom narodu pre svega.

bubica

pre 5 godina

Hrvatska je ogrezla u mrznju i anti-srpsku politiku, a sto je najgore tome se ne nazire kraj.

Koki

pre 5 godina

Ma da nisu oni verovali u uspeh Srbije odnosno Aleksandra Vucica . A sva ta mrznja im je jednostavno zaslepila sve i pomutila razum i ne verujem da ce se ikada osvestiti.A potez i namera Vucica je bila odlicna jer bi mnogo uspesnije mogli da izadjemo prema drugim trzistima , pogotovu prema tako velikim kao sto je Kina ili Rusija .

Dunja

pre 5 godina

Smeta Hrvatskoj što je Srbija za mir i stabilnost, davno smo prevazišli vremena kada su se stvari rešavale puškama i sekirama!

Xx

pre 5 godina

Vučić je predsjednik Srbije a ne Hrvatske zato neka sjaši sa Hrvatske i neka se bavi Srbijom. Što se tiče iseljavanja kada budete dio EU i kada nećete imati papirnatih zapreka tek onda ćete da vidite koliko ljudi će vam otići iz Srbije

Ika

pre 5 godina

Jeste da ce mo vise platiti, ali nam je i bolje samima. Ko zna kakve bi nam zvrcke pravili...

ana

pre 5 godina

oduvek su bili nezreli i nedorasli nama, cak i na svoju stetu samo da nam udare kontru..

Zagorka

pre 5 godina

Veoma glupo sa Hrvatske strane sto su ispustili ovakvu priliku, samo zato jer im mrznja prema Srbiji vaznija od buducnosti!

Slađa

pre 5 godina

Hrvatska je odbila Vučićevu ponudu , pa neka se sad bore sami ! Naša zemlja jača ekonomski !

Rada

pre 5 godina

Predsednik se toliko bori da sa svima ostvari dobre odnose na Balkanu, ali Hrvati to uvek odbijaju. njihov izbor...

Goti

pre 5 godina

Hrvatska jako gresi sto ne zeli da saradjuje sa Srbijom.

Dusica

pre 5 godina

Nazalost, Hrvatska patoloski mrzi Srbiju i sve sto je srpskog roda, i to samo govori pravu sliku o njima .

sasa

pre 5 godina

Neka saradnja Srbije i Hrvatske bude na sto vecem nivou.

Stojan

pre 5 godina

Kakva Hrvatska, opet da ih izvlaci Srbija, nego treba gledati sopstvene interese i to uvek i u svako vreme i na svakom mestu. Hrvati samo pricaju lazi o Srbima, o Srbiji i stalno nanose stetu kad kod im se ukaze prilika za to. Toliko je to zalosno sto Srbija i dalje masta o nekakvom prijateljstvu sa Ustasama. Neka odlaze, neka napustaju, lakse ce Srbi povratiti svoje.

Alhemičar

pre 5 godina

Hrvatska je mizerna i jadna država , koja još ima komplekse od Srbije.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Za nas je veoma važno da radimo zajedno u regionu na infratsrukturnim projektima.

anna

pre 5 godina

I hrvati kao albanci nece nikakve sporazume, tvrdoglavi su.

anna

pre 5 godina

Nisu htela da cuju , a kamoli da razmatraju tu ideju.

Jovana

pre 5 godina

Hrvati ljubomorni na Srbiju pa zato nece saradnju.

jelka

pre 5 godina

za njih nema buducnosti, jer ocigledno idu unazad

Milica

pre 5 godina

Hrvati će namerno da idu nasvoju štetu samo da ne bude onako kako smo mi predložili i da ne uspostave saradnju sa nama.

Velizor

pre 5 godina

Njihova mrznja ih vodi u drugom smeru, u smeru svadja i netrpeljivosti izmedju dva naroda. A sve je to moglo da bude drugacije, samo da su hteli

Rada

pre 5 godina

Zasto im je nudio saradnju na pravcu Bgd-Zagreb kad je putovanje u Evropu uvek bilo krace preko Budimpeste? Mi starijii smo u skolama zatucavani u glavu da je put u Evropu preko Slovenije tj. Jesenica ali kraci je put preko Budimpeste do Evrope. Cak je i u vreme SFRJ zeleznicka stanica sa najvecim robnim i putnickim prometom bila Subotica ali je u medijima odrzavana slika "preko Slovenije do Trsta". Ako nisu zanimljive "istocne izlaznica", sta ce onda delegacija Braca u Bgd da trazi avionsku liniju Bgd-Brac?

Toma

pre 5 godina

Ako neće sa nama možemo i bez njih, Hrvati su pokazali svoje lice u prošlosti, sumnjam da se nešto konkretno promenilo od tada.

Sava

pre 5 godina

Po ko zna koji put su odbili dobronamerne predloge koji svima idu u korist. Ne bi bilo iznenadjenje da nas sutra okrive i zbog puteva koji se rade, a koji su njih zaobisli.

Vladislav

pre 5 godina

Šta god Srbija da predloži Zagreb to automatski odbija. Mislim da se sada javila i velika ljubomora kod njih pošto ih Srbija pretiče na svim poljima i postaje lider u regionu

Divljaka

pre 5 godina

Oni se najvise drze devize - bolje da komsiji crkne krava.

Srbin

pre 5 godina

Hrvati su dobro izabrali sto su odbili poziv da grade zajdno sa Srbijom. Sto dalje od tih zlikovaca, to je bolje. Oni su sramota, kako za sebe, tako i za Evropu i ceo normalan svet. To su gamad i bube koje treba gaziti gde god se pojave. Je*ali ih Rimski Papa, Starcevic, Stepinac, Pavelic, Brzica, Tudjman i ostali ustaski krvoloci i zlikovci.

u magnovenju

pre 5 godina

Сарадња са усташама? Чему то води?

Izbori 2024

TV

Putin pokidao na izborima, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom! (VIDEO)
Live TV

Putin pokidao na izborima, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom! (VIDEO)

Francuska je primila znanju rezultate predsedničkih izbora u Rusiji, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Francuske. Prema oceni francuskog diplomatskog resora, izbori su protekli s nizom neregularnosti, a Pariz je izrazio žaljenje zbog odsustva posmatračke komisije OEBS-a. Ministarstvo inostranih poslova Francuske je navelo da "nikada ne priznaje" rezultate izbora u Rusiji. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su književnici dr Radovan Kalabić i Igor Ivanović.

19.03.2024

10:00

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede! (VIDEO)
Live TV

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede! (VIDEO)

Pobeda Vladimira Putina na predsedničkim izborima u Rusiji je ubedljiva. Kako pokazuju podaci centralne izborne komisije, on je dobio 58 miliona glasova, što je najveća cifra glasanja od 1991. godine. Stari novi predsednik Rusije nije krio zadovoljstvo zbog izbornog rezultata, ali je glavno pitanje: šta će Putinova pobeda doneti svetu! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost, advokat Branko Pavlović i potpredsednica SRS-a Vjerica Radeta.

19.03.2024

09:39

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59