• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.09.2018

11:52

PREMIJERKA Brnabić na Generalnoj skupštini UN

Politika

PREMIJERKA Brnabić na Generalnoj skupštini UN

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić predvodiće delegaciju Srbije na 73. zasedanju Generalne skupštine UN od 24. do 28. septembra u Njujorku, saopšteno je iz Vlade Srbije i dodaje da će u srpskoj delegaciji biti i prvi potpredsednik Vlade i ministar spollnih poslova Ivica Dačić

 

Ana Brnabić obratiće se Generalnoj skupštini UN u četvrtak, 27. septembra.

U generalnoj debati učestvovaće neki od najuticajnijih svetskih političara i lidera, između ostalih, i predsednik SAD Donald Tramp, premijerka Velike Britanije Tereza Mej, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, premijer Japana Šinzo Abe, premijer Španije Pedro Sančes i mnogi drugi.

Glavna tema Generalne debate 73. zasedanja Generalne skupštine UN je "UN relevantne za sve ljude: Globalno liderstvo i podeljena odgovornost za mirna, jednaka i održiva društva".

Kao glavna pitanja izdvojena su unapređenje i bolje razumevanje sistema UN i jača podrška multilateralizmu, kao i implementacija odluka GS UN i pronalaženje efikasnog odgovora na izazove koji ugrožavaju mir, jednakost i održivost društva, navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije.

Predsednica Vlade Ana Brnabić prisustvovaće u ponedeljak, 24. septembra, prijemu koji organizuje predsednikSAD Donald Tramp, a biće i jedna od zvanica na ručku koji za šefove delegacija priređuje generalni sekretar UN Antonio Gutereš u utorak, 25. septembra, a učestvovaće i na sastanku na visokom nivou pod nazivom "Akcija za mir" koji je posvećen mirovnim operacijama, u organizaciji generalnog sekretara UN.

Premijerka Brnabić biće i jedan od učesnika poslovnog foruma "Blumberg global" u sredu, 26. septembra, a imaće i niz bilateralnih sastanaka sa svetskim liderima, između ostalih i s premijerom Holandije Markom Ruteom i predsednikom Švajcarske Alenom Berseom, navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragojlo

pre 5 godina

Kako bi ja mogao putovati sa vama premijerko???

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija