• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vidovdan.org

23.09.2018

15:21

NEBOJŠA BAKAREC: Đilas me je tužio jer dokon pop i jariće krsti!

Politika

NEBOJŠA BAKAREC: Đilas me je tužio jer dokon pop i jariće krsti!

Podeli vest

Nebojša Bakarec, odbornik SNS u Skupštini Beograda i politički analitičar, otkriva da ga je osnivač Saveza za Srbiju Dragan Đilas tužio sudu zbog izjave koju je u ime stranke dao listu “Alo” u subotu 28. oktobra 2017. Bakarec u tekstu za portal Vidovdan.org navodi zašto ga je Đilas tužio, uz opasku da "dokon pop i jariće krsti". Njegov tekst prenosimo u celosti:


"Saznanje o tužbi posedujem od 13. septembra 2018., kada sam u sudu, na poziv, tužbu preuzeo. S obzirom na to ko me je tužio (oligarh koji se enormno obogatio vršeći tri državne funkcije- direktor  kancelarije Predsednika Republike, ministar za NIP, i gradonačelnik), i na činjenicu da sam se od 2008. lično, kao odbornik, uveravao u Đilasova nedela, sasvim se ponosim činjenicom da me je tužila takva osoba. Dok se on enormno bogatio od 2004. do 2013., i drao kožu s leđa građanima, ja sam davao kožu izgoreloj deci, i 2005. i 2006. Za 28 godina bavljenja politikom nisam stekao ništa od politike, niti sam to omogućio bilo kojoj sa mnom povezanoj osobi.

Sa druge strane, sagledavam i drugu stranu medalje, a nju najbolje opisuje ona narodna “čega se pametan stidi, time se budala ponosi”. Da, nije odgovarajuće poređenje, ali uvek procenjujem svoje postupke, i nisam osoba koja je uverena u svoju bezgrešnost. Nisam ni narcis, ni sujetan, ni arogantan. U ovom slučaju pažljivo sam razmotrio tu svoju izjavu iz lista “Alo” i vidim da tu nema elemenata uvrede, niti bilo čega što se u tužbi navodi. Narodnu izreku, pominjem stoga što, pored ponosa o kome govorim, osećam odvratnost, gotovo stid, što ću mimo volje, morati da srećem Đilasa u privatnom životu, van sednica, na sudu i da odgovaram na njegovu besmislenu tužbu. Kako nisam ni narcisoidan ni sujetan, kao normalan čovek, više sam skloniji tome da bežim od sudova, i da osećam nepoverenje.

Nelagodu mora da izazove činjenica da je tužilac - Đilas, silnik i oligarh koji može da kupi pola pravosuđa one Nušićeve “Nikarague” iz “Gospođe ministarke”. Verujem u naše pravosuđe. Nelagodi doprinosi i činjenica da imam skromne prihode i da skromno živim, te da nemam novca za advokata. Na kraju Đilasove tužbe stoji troškovnik iz koga se vidi da će samo odgovor na tužbu, uz advokata, koštati 9000 dinara plus sudske takse.

A tu su i izlasci na ročišta, i svi drugi troškovi, i na kraju činjenica da onaj ko izgubi spor, plaća sudske troškove. Đilas traži odštetu od 400.000 dinara. Toliko košta njegova čast.

Narod kaže “dokon pop i jariće krsti”. Ovaj tajkun je još u januaru u kampanji, objavio da je tužio 29 pravnih i fizičkih lica (novinskih kuća i političara). Posebno filozofsko i moralno pitanje je kako neko ko nema nikakav ugled, niti poseduje čast, može da vas tuži za “povredu ugleda i časti“? Kako neko ko je stekao stotine miliona evra, vršeći tri državne funkcije, ko je naneo patnje i bol Srbiji, Beogradu, i milionima građana, na mnoštvo načina (obmanjujući ih, bogateći se na njihovoj muci…), može da se žali na “intenzivne duševne bolove“, na “jaki stres, psihičku uznemirenost, i narušenu psihičku i emotivnu ravnotežu” i “da je osećao veliki stres i pritisak koji ne jenjava“. Sva ova pravna jezička gimnastika, zvuči potpuno smešno i satirično, baš kao kod Nušića. Ako i prihvatimo ovu komediju, moramo zaključiti da je onaj koga povrede moje  citirane rečenice, veoma labilna ličnost i slabić.

A rekao sam sledeće što Đilas većim delom navodi u tužbi, citiram:

“Pljačkajući Beograd i Srbiju, stekli su milione evra. Bivši predsednik DS-a Đilas "stekao" je stotine miliona evra. Kako? Đilasov gradski menadžer Bijelić optužen je da je oštetio Beograd za šest miliona evra. Još 43 Đilasova funkcionera su hapšena, u osam afera. Đilas je doveo Beograd do bankrotstva, zaduživši grad, preduzeća i gradske opštine za 1,1 milijardu evra!"

Inače, za 28 godina bavljenja politikom nikada mi nije palo na pamet da bilo koga tužakam sudu, a prilika je bilo, ihaj".

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Viktorija Vikica

pre 5 godina

Upravo tako. Đilas samo traži glupe razloge kako bi se suprostavio članovima SNS-a. Licimer pokvareni.

Jovana

pre 5 godina

Đilas je prodao dušu đavolu za prokleti dinar

Dezdemona

pre 5 godina

Jasno je da ovde nema mesta za tužbu. Razlog je i više nego glup.

Fudbaler

pre 5 godina

Dragan Đilas je jedno zlo neopevano, i trebalo bi se da se stane na put njihovog uništavanju.

Dejan

pre 5 godina

Djilas je najobicniji lopov koji je ojadio ovu drzavu!

Dusanka

pre 5 godina

Ovo sto Djilas govori govori samo o njemu i to je to!

Zoka

pre 5 godina

Pa kako ga nije sramota da Đilas nekog tuži. Lopovčina i lažovčina nekog da proziva zbog istinite izjave. Jedini mu je spas ako sudija bude iz vremena kada su njihovi kadrovi punili sudove.

miki

pre 5 godina

Pa i jeste dokon,posto je opljackao ovaj jadan narod,pogotovo po Beogradu sada moze da dokonise koliko hoce.

Pravda

pre 5 godina

Djilas bi trebao odavno da seje krompir u Padinskoj skeli, koliko je novca proneverio kao gradonacelnik.

paramonte

pre 5 godina

Ko njega moze da uvredi,kada uopste nema obraz.

Vla

pre 5 godina

Bravo majstore, djukele djilas ima pare I moze platiti Advokat I sudije ali nema morala, lopurde jedna

slađa

pre 5 godina

Koliko lud čovek treba da bude da se 28 godina bavi politikom. Iz moje perspektive, toliko divnih životnih mogućnosti čovek propusti u toj poziciji. Sa druge strane to jeste neophodnost svakog društva. O Đilasu i sličnima ne razmišljam. O njima razmišljaju političari.

Andrija

pre 5 godina

Djilas samo trazi zvrcku neku da bi tuzio nekog svadjao se sa nekim strasno.

milena

pre 5 godina

Cime bi se drugo Djilas bavio nego laganjem i lopovlukom, upravo kako gosp.Bakarec kaze "dokon pop i jarice krsti"

Vujkan

pre 5 godina

Možda je došlo vreme da se Zakon pozabavi njegovim bogaćenjem..

Dragi

pre 5 godina

Svi kriminalci koji su orobili ovaj narod i sad dokoni tužakaju i lažu narod treba da se boje mača zakona koji će ih kad tad dohvatiti.

Dragan

pre 5 godina

Ne postoji los publicitet, Djilas igra igru koja ce mu omoguciti da se vrti po medijima sto vise moze, po svaku cenu.

Mila

pre 5 godina

Sve je tacno sto je rekao za Djilasa i svi to ,mi Beogradjani znamo.

Nikola

pre 5 godina

Zadnji trzaji.Zaboravljenji Djilas i kompanjoni.

Julijana

pre 5 godina

Djilas vise ne moze da gurne sape u drzavnu kasu, pa je sad resio da zivi od naplate "dusevne boli".

Vuk

pre 5 godina

Uvideće Đilas da sa opljačkanim parama nemože sve da kupi.

Mija

pre 5 godina

Realno sta se normalno od Djilasa,moze ocekivati.Njegovo ponasanje je kranje ne odgovorno,i bahato.

Rada

pre 5 godina

Covek koji ima dosta slobodnog vremena, zauzet je samo kada koristi tviter.

Dinna

pre 5 godina

Istina boli i vređa, pa Đilas pokušava na sve načine da napakosti onima koji je glasno kažu.

Ina

pre 5 godina

Djilasu je mnogo teško ovih dana. Ni cenzus ne bi prešao da su ujutru izbori, a voli da ceprka po državnoj kasi. Sitotan

Daca

pre 5 godina

Kako bi neko drugacije obratio paznju na njega!?

dunja

pre 5 godina

Đilas, silnik i oligarh koji može da kupi pola pravosuđa

Nikola

pre 5 godina

Kako smesno deluje to da je Djilasu narusena cast i ugled.. koja cast i koji ugled, tajkun je odavno to sve izgubio

Pjer

pre 5 godina

I dok "čast"i sve svoje sudije ,ne ostaje mu ništa ,ali izlazi pravno "ispeglan ".što mu je i cilj !?

Rada

pre 5 godina

Djilas, ti i tvoja saka jada od saveza, brojite sitno ...

Mila

pre 5 godina

Mislim da svi znaju ko je Djilas. Radeci 3 drzavne funkcije bogatio se na racun naroda. Sad kada vise ne moze, hvata se za slamku

Sanjica

pre 5 godina

Krao je od naroda koliko je mogao i nikoga mu nije bilo zao. Sada kada je Vucic stao na put tajkunima, Djilas se bavi nekim tuzbama koje nemaji veze sa mozgom

Slađa

pre 5 godina

Đilas se ponaša kao neko kome je ponestalo novca , pa je tužio Bakareca ne bi li dobio koji dinar da zasiti svoju "čast" . Obraz mu k'o đon i on priča o časti?!

Keka

pre 5 godina

Djilas samo trazi neku zvrcku da bi namestio skandal i da on ispadne "faca".

Adresa

pre 5 godina

Hm,Djilas,tako je namazan sa sto boja. Samo ceka priluku da se osveti.

Ivan

pre 5 godina

Đilas po svaku cenu želi da ojadi državnu kasu, pohlepa je glavna njegova osobina.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija