• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

25.09.2018

10:48

(VIDEO) LAZANSKI: Zašto bi neko smatrao pretnjom naoružavanje Srbije? To je suvereno pravo svake zemlje!

Politika

(VIDEO) LAZANSKI: Zašto bi neko smatrao pretnjom naoružavanje Srbije? To je suvereno pravo svake zemlje!

Podeli vest

Vojno politički komentator ističe da stabilnost, mir i dobru ekonomiju jedne države obezbeđuje njena jaka vojska, te da svaka zemlja ima pravo da se naoružava u skladu sa svojim mogućnostima. Podvlači i da se Srbija naoružava zarad odbrane, ne zarad agresije i ocenjuje da nikad novac uložen u vojni budžet nije bačen

 

Vojnom saradnjom Srbije sa Kinom pravi se diverzifikacija u pogledu opremanja oružanih snaga, što još jednom potvrđuje našu vojnu neutralnost, kaže vojno politički komentator dnevnog lista Politika Miroslav Lazanski.

Dodaje da je suvereno pravo svake zemlje da se naoružava koliko i kako hoće, pa tako Srbija razvija svoje borbene kapacitete za odbranu, ne za agresiju, i u skladu sa svojim ekonomskim mogućnostima.

- Ne znam zašto bi ovo neko smatrao pretnjom - zapitao je Lazanski.

Ocenjuje da priča o naoružavanju Republike Srpske ima veze sa predstojećim izborima. Podseća da RS nema oružane snage, iako po izvornom Dejtonu ima pravo na njih. Kroz detronizaciju Dejtona, ipak, Republici Srpskoj oduzeto je preko 80 ingerencija, pa i pravo na vojsku.

- RS ima samo policiju, a zbog migrantske krize mora i da zanovi određeni kontigent naoružanja kada je u pitanju policija. Sarajevo je ovo dozvolilo u skladu sa zakonom, dok priče o ruskim bazama u RS su budalaštine koje prodaju novine - kaže Lazanski za Pink.

Foto: pink.rs

Ističe da, čim je država jača, obezbeđuje se mir, a mir znači ekonomski razvoj.

- Vojska nije običan potrošač, već se uložen novac u oružane snage vraća društvu kroz plate, hranu, odeću, obuću, uniforme, dižu se grane industrije, vojska gradi i tako dalje. Nikad novac uložen u vojni budžet nije bačen - podvlači Lazanski.

Vojna industrija Srbije je trenutno najpropulzivnija grana naše ekonomije i državi donosi skoro 600 miliona dolara prihoda.

- To je fenomenalno i nijedna druga grana ekonomije ne donosi toliko novca - kaže Lazanski.

Govoreći o pitanju Kosova, Lazanski kaže da se jedna stvar ne može negirati, a to je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspeo ono što mnogi nisu - da problem Kosova ponovo stavi u žižu međunarodne javnosti. Prethodne vlasti su, ocenjuje, ovo pitanje gurale pod tepih.

- Pristajali su prećutno da se kosovski problem smatra završenim. Danas vidimo da je postignut uspeh i da se Kosovo danas smatra nerešenim problemom - kaže Lazanski.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Moki

pre 5 godina

Србија своје неће дати а туђе не жели .

Miloš

pre 5 godina

Ako bi se tom politikom vodili, do sada je Severna Koreja trebalo da sravni pola zemaljske kugle.

kos

pre 5 godina

Srbija se ne naoružava da bi ratovala, već da bi čuvala mir.

Milan

pre 5 godina

Jaka vojska je osnova države, iz jake vojne industrije podiže se i ekonomija, trgovina i slično

cy

pre 5 godina

Srbiji niko ne može da zabrani ili da ospori, što nabavlja naoružanje radi sopstvene odbrane.

Ana

pre 5 godina

Pretnjom ovako nesto smatraju svi oni koji bi se naoruzavali upravo iz tog razloga...drugog objasnjenja nema!

Paranoik

pre 5 godina

Haha Pise covek cija je tetka Biljana Plavsic osudjena za ratne zlocine u Bosni

Milica

pre 5 godina

Smeta im jedino zbog toga što će Srbija sada imati modernu vojsku i neće biti podložna pretnjama sa strane

goca

pre 5 godina

Pravo svake zemlje je da ima savremeno naoruzanje.

caka

pre 5 godina

Нека смета коме год хоће, важно је да смо ми добро војно обучени и спремни за не дај Боже!

paja

pre 5 godina

Vojna indunstrija Srbije donosi velike prihode nasoj drzavi.

Marko

pre 5 godina

Namenska industrija stvarno dobro posluje u Srbiji, verujem da svi koji tamo rade su zadovoljni svojim radnim mestom i primanjima. a što se naoružanja tiče ono je garancija mira a ne pozivanje na bilo kakvu agresiju.

Milan

pre 5 godina

Srbija vodi mirnodopsku politiku i ne naoružava se zarad rata.

Kiki

pre 5 godina

Svaka suverena zemlja ima pravo da se naoružava i da štiti sopstvenu bezbednost.

Dusan

pre 5 godina

U potpunosti sam saglasan sa Lazanskim, pa valjda i mi kao država imamo legitimno pravo na naoružanje.

Nikola

pre 5 godina

Država treba da se naoružava jer vojska garantuje njenu bezbednost, čuva njene granice i suverenitet!

Milica

pre 5 godina

Srbiji je potrebna modernizovana vojska koja će da sačuva mir i stabilnost.

Maja

pre 5 godina

Niko ovde ne govori o ratu i agresiji već da se sačuva mir i stabilnost jedne vojno neutralne zemlje!

ALEX BEC

pre 5 godina

Sada BRPA!! KADA SRBIJA IMA PARA!!! HRVATSKA MISLI DA MOZE DA UNISTI REPUBLIKU SRPSKU TEK TAKO!! PRE 2.GODINE HRVATI REKLI ZA 24 SATA MOZE DA USVOJI REPUBLIKA SRPSKA!!! DA MOGLE JE ALI DANAS NE JER SRBIJA JAKA IMA ORUZIJA DA NA PLATI SVAKI UDARAC NAD SRBSKOM NARODU!

srbin iz srbije

pre 5 godina

Zato stose to ne uklapa u planove onih koji tajno prete Srbiji.

OGI

pre 5 godina

Vojska treba da bude faktor mira i stabilnosti i naravno da treba ulagati u vojsku i nabavljati još bolju i noviju vojnu opremu.

gavra

pre 5 godina

Svaka zemlja mora biti u pripravnosti za oružane sukobe. Nespremni ne smemo biti.

mića

pre 5 godina

Ne vidim ništa loše u tome da budemo spremni na sve.

Milko

pre 5 godina

A gde je tu problem, to je pravo svake zemlje.

Nikola

pre 5 godina

Svaka država ima prava da se naoružava i nikoga ne treba da interesuje što se Srbija naoružava, i slobodno neka gledaju svoja posla.

klara

pre 5 godina

Naoružavanje jedne zemlje je sasvim normalna stvar. Nema tu nikakve pretnje, sem za one koji to žele tako da vide.

Nikola

pre 5 godina

Da nije možda zato šta je pokrenula sve ratove u ovom delu sveta i zato šta je prokleta i mitomanska i genocidna zemlja sa zatrovanim narodom ispranog mozga punog kompleksa manje vrednosti i mržnje?

Kralj

pre 5 godina

Luka Modrić postao najbolji nogometaš(fudbaler je englizam) na svetu pa hrvatski mediji po svetu šalju priču o tome kako je počeo ko čobanče na Velebitu pa kako su mu Četnici u velikosrpskoj agresiji zapalili kuću i ubili dedu i on završio u izbeglištvo sa porodicom i eto opet došao do krova sveta pa je najavljeno i snimanje filma o tome! Modrić je osvojio ono šta nisu ni Zidan ni Ronaldo ni Mesi a to je het-trik u godinu dana sa nagradom za najboljeg igrača u EU i sa nagradom najboljeg igrača na SP u Rusiji i nagrada THE BEST za najboljeg igrača na svetu a to je uspeo samo jedan nogometaš pre Luke. Zračna luka(aerodrom je englizam) Franjo Tuiđman se već širi a pored nje se grad najveći poslovni centar u državi!

Medi

pre 5 godina

Nije mogao Slobo da izbije na hrvatsko more pa neće moći ni Vučić na albansko jezero! Srce srbije je izvađeno ilegalno dok je pacijent bio bez svesti posle Oluje i sada ide na legalnu transplataciju u Majku Albaniju! Neki hrvatski mediji pišu da je namera Srbije u otimanje od RK srpskih sela na severu i Gazivoda ništa drugo nego ista Vučićeva velikosrpska politika ko i ona 90ih! Er Serbia uvodi liniju Beograd-Brač za brže i bolje letovanje i zaradu hrvatima ko da ona oduzeta za ratnu štetu odmarališta i hoteli i kuće i stanovi nisu dosta...Pošto je i ove turističke sezone zarada od turizma veća opet skoro za milijardu evra od prošle godine Hrvatska kupuje od Amerike eskadrilu 12 borbenih helikoptera Apači(Otpisuju stare ruske 11kom Mi8 i 13kom Mi17) i od Izraela kupuje 12 PVO Spajder i od Nemačke kupuje 40 tenkova Lepard 2A4(Do 2020g)...a dobiva na poklon od Amerike 16MLRS lansera i još 6Kajova voriors...CG je za logore na svojoj zemlji(Logor Morinj) isplatila odštetu za 220 hrvatskih i bošnjačkih logoraša i zbog zločina osudila 4 svojh bivših pripadnika JNA na 12g zatvora e tako se radi po poglavlju 23(sudstvo)!

Razgraničenje

pre 5 godina

Tramp bi bio još bolji od Klintona u bombardovanju Srbije ako treba da sa silom dovodi u red Vučića ko šta je Klinton morao Miloševića a Putko bi i to bombardovanje mirno gledao ko ono u Siriji? Kakva bi to budućnost sveta bila da političari sami dele teritorije i vuku granice kako oni hoće da li po dogovoru ili sa mitom i korupcijom i mafijom a ne sa ratom i genocidom iako ni to nekada nije dovoljno da se otme tuđe kako smo videli 90ih?

Vera

pre 5 godina

Dok se pravoslavlje cepa zbog Ukrajine i Rusije i Krima eto posle najveće katedrale u Evropi na Kosovo sada se Papa širi i na Kinu samo u 2017g preko 750 000 kineza postalo katolici ali se ne odriču komunizma pa zato mnogi ne odobravaju Papin potez.... VATIKAN I KINA POTPISALI POVIJESNI SPORAZUM Crkva će priznati biskupe koje postavljaju komunisti: Ovo nije politički dogovor, papa će imati pravo veta... Arhiepiskop Aleksandar: ‘Više od 200.000 hrvatskih pravoslavaca traži priznanje i prestanak diskriminacije!’

Rade

pre 5 godina

Zato što je Srbija u pitanju, satrli bi nas kad bi mogli!

hag

pre 5 godina

A ko uopšte smatra prijetnjom to naoružavanje???Izmišljotina! Ko uopšte može smatrati prijetnjom naoružavanje male zemlje koja predstavlja ostrvo okruženo zemljama NATO pakta,svjetskim silama sa stotinama miliona stanovnika i strahovitim naoružanjem??? To je kao pusto ostrvo,bez posebnih uzvišenja,koje bude potopljeno i nevidljivo sa osrednjim talasom! Ne pišite gluposti!

ALEX BEC

pre 5 godina

HRVATI SU KUKAVICE!!! OVAMO SU JAKI SA VOJSKU A SA DRUGE STRANE HAVATA IH PANIKA STO SRBIAJ NAPREDUJE!!!! IZGLEDA DA HRVATI NEMAJU NISTA DA PRUZE SVOM NARODU NEGO PANIKA I SUKOB SA SRBIJOM!!! NEMA NOVE FABRIKE; NEMA ZAGREB NA VODI; NEMA KINESKE INVESTICIJE; NEMA DOGOVOR O RAZMENI TEHNOLOGIJE O ORUZIJA SA SAD!!! HRVATSKA NESTAJE CELA ODMLADINA ODE U EVROPSKU UNIJU!!! TRENUTNO ZIVE U HRVATSKOJ SAMO 3,9 Miliona Naroda! dokle pre ulaz Evropske unije bili su 4,5 Miliona!

Jovan

pre 5 godina

Pretnja smo im zato što nismo više slabi ni vojno ni finasijski pa ne mogu više da manipulišu sa nama kako hoće.

riki

pre 5 godina

Svaka država ulaže u svoju odbranu,ne vidim razlog zašto to isto nebi radila i Srbija.

Pjer

pre 5 godina

Da li Srbija vodi računa šta će komšije nabavljati od oružja,bio je to samo slučaj sa Hrvatskom ,koja je nabavljajući raketne lansere rekla da mogu dobaciti do Niša ,pa smo se i mi naoružali istim i boljim raketama !!!

aca

pre 5 godina

Srbija nikad nije bila agresor,naoruzanje i modernizacija vojske ce svakako doneti mir i stabilnost u regionu.

ere

pre 5 godina

Suvereno pravo svake države na miran san i integritet, al kad je Srbija u pitanju sve se menja...

dea

pre 5 godina

Imamo pravo na miran san i to pravo treba maksimalno da koristimo, naoružanje naše vojske nam da je i određeni integritet u svim mogućim pregovorim i to njima smeta

Sofija Kovacevic

pre 5 godina

Moramo da se naoruzavamo.Jer ako Albanci,Hrvati i slični znaju da smo vojno moćniji razmislice dobro da li će da nas napadnu.Realno.

Sofija Kovacevic

pre 5 godina

Gospodine Lazanski sve ste u pravu.Svako ko iole realno razmišlja i vidi da nam komšije prete i rade o glavi na svim poljima.

Kosta

pre 5 godina

Srbija mora da razvija svoje borbene kapacitete kako bi bila spremna za odbranu.

Milica

pre 5 godina

Srbiji treba jaka vojska i oruzje kako bi bila bezbedna i sigurna zemlja.Ne misli nikog da napada ali da se brani..Naravno da hoce.

Dobrosavljev

pre 5 godina

Pretnje mogu da smatraju samo oni koji imaju aspiracije prema nasoj drzavi !

diki

pre 5 godina

Svaka iole ozbiljna država izdvaja ogromna sredstva za ulaganje u vojsku, tu ne vidim ništa sporno...to što obnavljamo vojni arsenal, ne treba niko da shvati kao pretnju!

Ivan

pre 5 godina

Bas tako ,Srbija ima pravo na dobro naoruzanje.

Vlajko

pre 5 godina

Normalno je da Srbija,kao vojno neutralna zemlja,mora da ima snažnu vojsku.

milan

pre 5 godina

Novim naoruzanjem Srbija dobija vecu sigurnost u regionu i sire.

ena

pre 5 godina

Svi koji sada dižu glas protiv naoružanja za Vojsku zapravo su je i doveli do dna i učinili slabom, kao što su učinili i Srbiju još slabijom.

Ivan

pre 5 godina

Naoružavanje Srbije je faktor mira u regionu, a svi koji to osuđuju imaju neke prikrivene namere prema našoj zemlji.

nena

pre 5 godina

Tako bi trebalo da bude, to je samo nase pitanje.

Badza

pre 5 godina

Svaka normalna drzava jaca svoju vojsku. Snazna vojska donosi samo pozitivne efekte.

Mirjana

pre 5 godina

Svaka zemlja ulaže u svoju vojsku, to su samo naše žute ljige raspustile vojsku i rasprodale sve vojne resurse koje smo imali. Najkavlitetniji čelik je čelik od tenkova, a to je sve Tadić topio i prodavao... Treba imati jaku vojsku jer to je sigurnost mira i stabilnoti!

Ceca

pre 5 godina

Srbija kao i svaka druga zemlja treba da ulaze u svoju Vojsku!

Vladimir

pre 5 godina

Кад се Србија наоружава то је онда претња,а кад се други наоружавају то је сасвим нормално.Жалосно је да шта год Србија урадила то свима боде очи и изазива невероватну пажњу.

Ivan

pre 5 godina

Opste poznato je sta god da Srbija uradi uvek ce se neko naci da komentarise! Jaka, opremljena i moderna vojska je olicenje svake drzave, zasto ne bi i Srbija imala vojsku za ponos!

Torres

pre 5 godina

Vučić svima mudro daje do znanja da ni ne pomisle da rasparčavaju Srbiju.

Filip

pre 5 godina

Pravo svake drzave jeste da jaca svoju vojsku.

Rade

pre 5 godina

Svaka rec koju je doticni izgovorio, zasluzuje svaku pohvalu.,

Bojan

pre 5 godina

Srbija je samo svesna situacije i toga da mora biti spremna za najgore stvari, s obzirom na to sa kakvim ljudima se resava pitanje Kosova.

Uros

pre 5 godina

Ako nekome smeta to sto Srbija ulaze u svoju vojsku i odbranu, neka ne obraca paznju na to, jer to sigurno nije zbog nekoga, vec zbog nje same.

nk

pre 5 godina

Svima bode u oči kada mi kupujemo oruzje a kada to rade Hrvati, to je normalno. Jaka vojska znači i jaka Srbija

pink panter

pre 5 godina

Srbija je suverena zemlja i ovo je naše pravo, to ne znači da želimo nekoga da napadnemo i započnemo rat! Daleko od toga Srbija jasno pokazuje da želi mir i stabilnost!

Dusan

pre 5 godina

Samo uz jaku i stabilnu vojsku drzava moze da bude stabilna! Niko nema prava da se mesa u suverena prava Srbije!

paramonte

pre 5 godina

Nije to nikakva pretnja,vec samo modernizacija vojske.

miroslav

pre 5 godina

Zadnjih 6 godina pricamo o naoruzavanju Srbije a dobili smo samo 6 migova starih 30 godina. A sve ostalo je samo prica i prica i prica .....

zoran miljkovic

pre 5 godina

МОЛИО БИХ ОВОГ ПРОРУСКОГ ИДИОТА ДА НЕ ОБМАЊУЈЕ ГРАЂАНЕ,КАО БОЈИ СЕ НАТО ПАКТ СРПСКА 5 ПОКВАРЕНА МИГА,ДОКЛЕ ФОЛИРАЊЕ,СВЕ СЕ ВИШЕ ГРЛИМО СА РУСИМА А ХОЋЕМО ЗАПАДНЕ ПАРЕ,ПРОВАЛИЛИ НАС,САДА СЕ САМО СПРДАЈУ СА НАМА,КАО И СА МИЛОШЕВИЋЕМ И ОН ЈЕ БИО ПРИНЦ БАЛКАНА.

pajo

pre 5 godina

Bravo Lazanski.Ovaj covek je ekspert za vojsku.

Zabrinuti

pre 5 godina

ZANOVI MOLIM cenjene novonare da pisu SRPSKIM jezikom a strane izraze da izbace iz naseg jezika Hvala sto ste objavili ovo!

Ana

pre 5 godina

Jaka vojska i dobro naoružanje nisu pretnja miru, ali je bitno da budu spremni za svaku situaciju!

Ivica

pre 5 godina

Srbija je suverena drzava i kao takva treba da drzi korak u svetu. Dosta su nas vukli unazad vise ne damo. Podrska predsedniku. Idemo napred.

ivan

pre 5 godina

Svaka suverena drzava ima svoju vojsku i radi na njenom osavremenjavanju.

bojan

pre 5 godina

Opremljenu vojsku svaka drzava treba da poseduje.

Vlado

pre 5 godina

Lazanski bi mogao malo da pročita statistiku a ne da iznosi netačne tvrdnje i time devalvira rad Vlade. Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je u petak (31. avgusta 2018. godine) da je izvoz odbrambene industrije Srbije u prošloj godini iznosio 569 mil USD. Lako se mogu pronaći podaci da su najveći izvoznici u Srbiji u 2017. godini: FCA, HBIS, Tigar, NIS, TETRA PAK ...

Fudbaler

pre 5 godina

Vojska nije običan potrošač, već se uložen novac u oružane snage vraća društvu kroz plate, hranu, odeću, obuću, uniforme, dižu se grane industrije, vojska gradi i tako dalje. Nikad novac uložen u vojni budžet nije bačen.VS zaista želi da pomogne svojim građanima.

rolex

pre 5 godina

Covek koji je jako slican bivsem predsedniku koji se uvek nesto izvinjavao.svi su losi osim njegovih bivsih suseda.Zbog toga jos vise dobija na znacaju emisija sa gosp.Risticem na Sputniku, koji ga je oduvao kao neki njemu drag vetar.

bojana

pre 5 godina

Pravo svake drzave jeste da ima dobar odbrambeni mehanizam.

Viktorija Viki

pre 5 godina

Vojska je ta koja štiti državu i narod. Mi smo ponosi na našu vojsku. Zato u vojsku treba stalo ulagati i unapređivati opremu koja se koristi. Bezbednost je najbitnija!

Milan Savić

pre 5 godina

Ne žele oni jaku i stabilnu Srbiju, oni bi da i dalje budemo na kolenima i da mogu da nas ponižavaju.

maki

pre 5 godina

Svaka država ima pravo na vojsku i vojnu opremu

cilet88

pre 5 godina

Srbija kao i svaka druga zemlja ima prava na naoružavanje.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija