• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Tanjug

26.09.2018

08:59

BRNABIĆ nastavlja posetu Njujorku, danas razgovori sa predstavnicima NAJMOĆNIJIH KOMPANIJA SVETA

Politika

BRNABIĆ nastavlja posetu Njujorku, danas razgovori sa predstavnicima NAJMOĆNIJIH KOMPANIJA SVETA

Podeli vest

Premijerka, koja predvodi delegaciju Srbije na zasedanju Generalne skupštine UN, će tu priliku iskoristiti i za razgovore sa predstavnicima nekih od najmoćnijih kompanija iz celog sveta

Brnabić je već imala brojne susrete na marginama Generalne skupštine UN, izmedu ostalog sa premijerima Holandije, Belgije i Norveške, a ocekuje je i razgovor sa predsednikom Švajcarske.

- Članstvo u Evropskoj uniji je ključni spoljnopolitički cilj Srbije - naglasila je Brnabić u utorak i podvukla da "nemamo plan B kada je reč o članstvu u EU".

Predsednica Vlade upoznala je holandskog premijera sa najvažnijim rezultatima ekonomskih reformi u Srbiji.

Brnabić i Rute razgovarali su i o reformama koje Srbija sprovodi u oblasti vladavine prava i pravosuđa, a ona je istakla i značaj koju za Srbiju ima podrška Holandije na putu evrointegracija.

Dodaje da Holandija spada u grupu zemalja sa kojima Srbija često nije imala dovoljno razumevanja ali da se to sada promenilo.

- Mislim da imamo jako dobru komunikaciju, komunikacija sa kabinetom premijera Rutea ce se nastaviti. Nama je takode u interesu da imamo sve bolju ekonomsku saradnju sa Holandijom. Imamo velike i kvalitetne holandske investitore u Srbiji i nadam se da ce se to u mesecima pred nama i produbiti - rekla je Brnabić.

Predsednica Vlade Srbije je ucestvovala i na skupu "Akcija za mir", posvecenom mirovnim operacijama u svetu. 

Brnabić će se sutra obratititi Generalnoj skupštini UN.
 

PACOLI UHVAĆEN U LAŽI! Premijer Maroka demantovao da su razgovarali: NE PRIZNAJEMO KOSOVO I NE KOMUNICIRAMO S NJIMA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija