• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: A. Grbović

29.09.2018

12:31

DRAMA NA KOSOVU I METOHIJI! Specijalci ROSU se povukli sa severa Kosova,  VUČIĆ ZAMOLIO SRBE DA UKLONE BARIKADE!

Politika

DRAMA NA KOSOVU I METOHIJI! Specijalci ROSU se povukli sa severa Kosova, VUČIĆ ZAMOLIO SRBE DA UKLONE BARIKADE!

Podeli vest

Nekoliko desetina pripadnika kosovskih specijalnih snaga ROSU povuklo se sa severa Kosova gde su boravili nekoliko sati. Oni su jutros ušli u Centar za ekologiju i razvoj sporta u tom mestu, rasporedili se oko veštačkog jezera i hidrocentrale Gazivode kako bi obezbedili trasu kojom se kretao kosovski predsednik Hašim Tači tokom posete jezeru. Četvorica radnika bespravno zadržana u Centru za sport. Policija u stanju najviše pripravnosti, a Vojska Srbije u stanju najviše borbene gotovosti. Reagujući na provokaciju Srbi su poodigli barikadu na putu Kosovska MItrovica - Zubin potok

22.00 - Na molbu predsednika Vuića Srbi su kod Zubinog potoka uklonili barikade. Put za Kosovsku Mitrovicu opet je prohodan.

19.55 - Srbi sa severa Kosova i Metohije neće dozvoliti Albancima da preuzmu Gazivode, izjavio je direktor javnog preduzeća ''''Ibar HE Gazivode'''' Srđan Vulović koji je današnju posetu Hašima Tačija Gazivodama označio kao ''''čistu provokaciju sa ciljem da se oteža Briselski dijalog''''.

18.24 -  Na prelazu Brnjak u ovom trenutku su tri džipa KFOR-a u kojima su pripadnici američke vojske. Niže, ka jezeru Gazivode, postavljen je još jedan džip KFOR-a i pored njega borbena kola.

Dva džipa KFOR-a postavljena su kod postrojenja HE Gazivode. Oko džipova se vidi desetak američkih vojnika.

Foto: Anel Grbović

 

17.45 - Portparol KFOR-a Vićenco Graso naglasio je u saopštenju i da hapšenja u Zubinom Potoku nije bilo, a da patrole i helikopteri KFOR-a i dalje nadgledaju situaciju na terenu.

- KFOR ispituje navodno prisustvo specijalne jedinice ROSU. Štaviše, patrole i helikopteri KFOR-a nastavljaju da nadgledaju situaciju - naveo je pukovnik Graso u saopštenju. 

17.05 - Strahujući od novog upada specijalaca ROSU na jezero i branu Gazivode, grupa Srba podigla je barikadu kod Zubinog potoka, blokirajući put prema Kosovskoj Mitrovici. Inače na brani i oko jezera Gazivode prometno je pojačano prisustvo vojnika KFOR. 

(VIDEO)SRBI PODIGLI BARIKADE KOD ZUBINOG POTOKA: Hašim Tači i specijalci ROSU više neće moći na Gazivode!

Foto: Anel Grbović

 

16.55 -  U Prištini je završen protest opozicije i građana na Trgu Skenderbeg, ali je okupljanje, kako tvrde prištinski mediji, hiljade njih ostalo u senci posete Hašima Tačija jezeru Gazivode. Protest je završen mirno i bez incidenata.

Kako javlja prištinska GazetaExpres, hiljade građana okupilo se na protestu u organizaciji opozicionog pokreta Samoopredeljenje, a protiv Hašima Tačija i njegove ideje o promeni granice sa Srbijom.

Foto: printscreen

Aljbin Kurti

  16.27 - Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić je potvrdio da su se pripadnici specijalne jedinice ROSU povukle sa severa Kosova i Metohije danas popodne oko 16 časova.

Ðurić je i da je Beograd dobio izvinjenje od pojedinih zapadnih ambasada ,koje su ranije tvrdile da ROSU nisu ni bile prisutne na severu KiM.

- To samo pokazuje od koga su pojedini domaći mediji dobijali informacije da jedinica ROSU nema na severu - rekao je Ðurić. 

16.10 – ROSU se povukao sa severa Kosova, saopštio je Marko Đurić,  najoštrije osuđujući izjavu potparolke EU Maje Kocijančić koja je ponovo pozvala obe strane na uzdržanost.

- Kao da su Srbi na KiM ponovo napali sami sebe, pa obe strane poziva na uzdržanost. Smatram da je ovo vrhunac bezobrazluka i neozbiljnosti u ovako teškim okolnostima i da je to još jednom dokazalo da ništa ne treba da očekujemo od predstavnika EU - rekao je Ðurić na drugoj vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Foto: Tanjug

 

15.55 - Nekoliko desetina pripadnika kosovskih specijalnih snaga ROSU i dalje se nalazi oko jezera Gazivode iako je prethodno bilo rečeno da su se povukli. Oni su jutros ušli u Centar za ekologiju i razvoj sporta u tom mestu, rasporedili se oko veštačkog jezera i hidrocentrale Gazivode kako bi obezbedili trasu kojom se kretao kosovski predsednik Hašim Tači tokom posete jezeru. Četvorica radnika bespravno zadržana u Centru za sport. Policija u stanju najviše pripravnosti, a Vojske Srbije u stanju najviše borbene gotovosti.

15.55 – Ministar Vulin saopštio da je i dalje na snazi naređenje Vrhovnog komndanta. Dok je tako Vojska Srbije prati situaciju i spremna je da odgovori na svaki razvoj situacije, napominje Vulin.

15.50 – Vučić će se u 21 sat obratiti javnosti. Srbi na KiM okupljaju se na više lokacija.

MARKO ĐURIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI POVODOM GAZIVODA! Poručujemo: DOSTA JE IGRICA! Sprovode se aktivnosti vojske na teritoriji cele Srbije, SPREČIĆEMO SVAKO NASILJE!

15.05  - Vulović: Tači nas ponizio, situacija napeta

Predsednik opštine Zubin Potok Stevan Vulović zatražio je danas hitno reagovanje države Srbije povodom upada ROSU i kosovskog predsednika Hašima Tačija u tu opštinu i zauzimanja jezera Gazivode, a ono što se desilo na severu Kosova i Metohije nazvao je ''''teškom uvredom''''. 

- Ako se sledeći put nešto slično bude desilo nećemo moći da držimo narod pod kontrolom i ovde će se dešavati ružne stvari - rekao je Vulović u izjavi za TV Pink.

Ono što se danas desilo u Zubinom Potoku Vulović je nazvao ''''tihom okupacijom'''' od strane jedinica ROSU i dodao da je situacija u toj opštini napeta i da su građani ''''uzbuđeni i na nogama''''.

Kako je rekao, za Ibarski Kolašin nema većeg poniženja od ulaska kosovskog predsednika Hašima Tačija na tu teritoriju.

- Mi ga osećamo kao neprijatelja srpskog naroda i kao ratnog zločinca. Jedan takav čovek je danas prošao kroz Zubin Potok bez ikakvih posledica, a sledeći put će sigurno biti dočekan kako zaslužuje-  naglasio je Vulović.

14.44 Hašim Tači je otišao sa jezera Gazivode u pratnji sedam vozila ROSU, saznaje Iinformer.

Pred odlazak, Tači je na novinarsko pitanje šta je radio na Gazivodama, rekao:

- Ja sam čovek koji voli prirodu i svaki vikend volim da odem negde da uživam u prirodi. Eto zbog toga sam sad ovde.

A na pitanje novinara zašto je napravlejno opsadno stanje i zašto su ljudi vezivani, Tači se samo nasmejao i novinara potapšao po ramenu.

Jezero Gazivode trenutno nadleću helikopteri.

 

 

14.43 - Gradonačelnik Zubinog Potoka Stevan Vulović izjavio je za RTS da su se kosovske specijalne jedinice povukle sa veštačkog jezera Gazivode.

14.40 - Vučić protestovao kod Stoltenberga 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u stalnom je kontaktu sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, posle raspoređivanja ROSU na Gazivodama, na severu Kosova i Metohije.

Predsednik Vučić je "izrazio protest zbog bezobzirne akcije Hašima Tačija i prištinskog rukovodstva", saznaje Tanjug u izvorima bliskim Kabinetu predsednika Vučića.

Priština je jutros rasporedila pripadnike ROSU kod Gazivoda.

14.28 - Predsednik takozvane države  Kosovo Hašim Tači se obratio danas novinarima na jezeru Gazivode i rekao im da je "došao da se prošeta"

TAČI PROVOCIRA NA GAZIVODAMA: Došao sam da prošetam!

14.20 - Upad pripadnika ROSU udarna vest u svim regionalnim i svetskim medijima

Upad pripadnika ROSU na sever Kosova udarna je vest u svim svetskim i regionalnim medijima, pa je hrvatski "24sata" preneo da su "Kosovski specijalci zauzeli su važnu branu i vezali Srbe", rok je ruski RT naveo da je "Vojska Srbije stavljena u stanje najviše borbene gotovosti".

14.15 – Kako javlja reporter RTS-a, Hašim Tači se nalazi na Gazivodama i to u pratnji direktora kosovske policije. Motiv i cilj dolaska su trenutno nepoznati.

14.10 - Ðurić: ROSU na Gazivodama mimo svih sporazuma

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić potvrdio je da su oko jezera Gazivode raspoređene specijalne jedinice kosovske policije, kaže da je ROSU na severu Kosova i Metohije mimo svih dogovora i sporazuma, i da su tamo kako bi Hašimu Tačiju omogućili da obiđe to jezero.

Ðurić je na vanrednoj pres konferenciji u Vladi Srbije naveo da su snage bezbednosti Srbije podignute na najviši stepen pripravnosti.

Foto: Tanjug

14.00 - Kfor još nema informacije o upadu ROSU na sever KiM

Glavni portparol KFOR-a Vinćenco Graso izjavio je danas Tanjugu da ta misija još nema informacija o tome da su pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU ušli na sever Kosova, u neposrednu blizinu hidroelektrane Gazivode. 

 

 

On je za Tanjug kazao da je u toku provera tačnosti takvih informacija i da se vrši monitoring situacije. 

Pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU raspoređeni su danas pre podne u neposrednoj blizini brane i veštačkog jezera Gazivode. 

 

 

14.01 - Predsednik Vučić na posebnoj lokaciji obavlja konsultacije s načelnikom Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnikom Milanom Mojsilovićem povodom divljačkog upada specijalaca ROSU na Gazivode!

13.40 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti, potvrđeno je Tanjugu u Kabinetu predsednika, koji je i vrhovni komandant Vojske Srbije.

VUĆIĆ NAREDIO! Vojska Srbije u stanju NAJVIŠE BORBENE GOTOVOSTI

12.55 - Ministar policije povodom napada na Gazivode naredio da sve specijalne i posebne jedinice policije budu u stanju najviše pripravnosti!

SPECIJALCI ROSU ZAUZELI GAZIVODE!

12.30 - Prema našim saznanjima akciju je izvelo više od 60 naoružanih specijalaca ROSU. 

Oni nose duge cevi, a jedan deo ima fantomke.

Pripadnici ROSU su ušli u Centar za ekologiju i razvoj sporta, u neposrednoj blizini hidroelektrane.

Naime, njih oko 70, upalo je i sa kopna i sa jezera i okružilo pomenuti centar. Naoružani do zuba upali su kompleks, protivpravno uhapsili i vezali nekoliko Srba i zatvorili ih u podrum

Ova zločinačka akcija sigurno je melem za dušu Draganu Đilasu, Savi Janjiću i svima koji se zalažu za nezavisno i celovito Kosovo, ali je nesumnjivo napad na integritet Republike Srbije i njenog predsednika Aleksandra Vučića! 

EVO ZAŠTO ŠIPTARI HOĆE DA OTMU GAZIVODE! Čije su Gazivode, NJEGOV JE I SEVER KOSOVA!

Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je na Gazivodama tokom svoje nedavne posete KiM i poslao potpuno jasnu poruku da ne može niko da otima državnu imovinu Republike Srbije na taj način kako Albanci žele - nasilnim putem.

MINISTAR POLICIJE POVODOM NAPADA NA GAZIVODE NAREDIO: Sve specijalne i posebne jedinice policije U STANJU NAJVIŠE PRIPRAVNOSTI!



Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kiza

pre 5 godina

Sad napad i proterati do granice severnog dela i staviti vojsku

Laki

pre 5 godina

Važno je samo da mi budemo za mir i da ne ratujemo ni sa kim a oni neka ratuju sa nama i napadaju nas koliko god hoće.

Nesa

pre 5 godina

"Aleksandar Vučić boravio je na Gazivodama tokom svoje nedavne posete KiM i poslao potpuno jasnu poruku da ne može niko da otima državnu imovinu Republike Srbije na taj način kako Albanci žele - nasilnim putem." Evo zauzeli su siptari Gazivode i sta sada ?!

i sta sad

pre 5 godina

pitam se i sta sad, kako ce nasa drzava i vojska da reaguju??? receno je i obecano da ce da brane sever kosova svim sredstvima!!!

Rade

pre 5 godina

Treba sačekati. Na Gazivodama je Tači, njihov tako zvani predsednik. Možda je to samo njegovo obezbeđenje. A ako on ode a oni ostanu, onda treba vojska da reaguje. Šta će tu ?????

Vns

pre 5 godina

Tebe....specijalcu što čitaš vesti na kompjuteru,i lupetaš

ALBANIJA

pre 5 godina

Nije mogao Slobo da izbije na hrvatsko more pa neće moći ni Vučić na albansko jezero!

zoran

pre 5 godina

Da ti nije bilo natoa obrisali bi patos sa vama.

MiloradCulibrk

pre 5 godina

Bomo videli. Cekajte nas na Kosarama.

Slavko

pre 5 godina

Ništa se vi nebrinite, dolazi vreme zemalja Briksa a i naše!! Bežaće te vi u Albaniju a ni tamo niste dobrodošli

Mitar Odović

pre 5 godina

ALBANIJA:A ko kaže da je to albansko jezero.Srbija se neće nikada neće odreći Gazivoda bez obzira na sve pritiske pa i ucene.

Glina

pre 5 godina

Neće Vučićč da "dobije bar nešto na Kosovo" nego će da dobije SVE Srbe za Srbiju ko šta je obećao u Glini da će svi Srbi da žive u jednoj državi ma rešio čovek da to i napravi?

Veljko M

pre 5 godina

Milorad Culibrk:Pa šta su trebali da urade.Po tebi su trebali da upadnu na KiM i da onda dođe do rata.Pa ratova nam je preko glave. Sve probleme treba da rešavamo mirnim putem.

Slave

pre 5 godina

Nadam se da ce predsednik braniti srpsku imovinu kako je i obecao.

Bata

pre 5 godina

I štq će sada da preduzme država Srbija. Ovoo je očigledan dogovor sa zapasnim mrziteljima Srbije i provokacija za sukob. Dati ultimatum da odmah napuste Gazivode.

mica

pre 5 godina

Nisi li zvanicnici tvrdili da ce Gazivode braniti svom sredstvima? Sta je sad? Tako ce siptari , korak po korak doci do Dedinja.

Mita

pre 5 godina

Da vidimo kako ce vrhovni komandant vojske Srbije da odbrani!

Pomracenje uma

pre 5 godina

Dobro rekao je....ne sme niko da vas bije, i oni to vidimo ozbiljno shvatili. I.....sta cemo sad....?

Nk

pre 5 godina

Treba reagovati sto pre. Ovo sto Siptari rade je necuveno. Ocekujemo odgovor od strane drzave

Fransoa Morijak

pre 5 godina

Bruka i sramota. Cist autogol Pristine jer ce ih EU sad zestoko izribati za ovo.

Čiča Mrsoje

pre 5 godina

Uh baš će ih žestoko ukoriti i šeretski im namigivati u znak zajedničkog delovanja!

Miroslav

pre 5 godina

Ma kakav bre Đilas i Sava Janjić. Okrenite se i napadajte one koji su realna opasnost, a to su kosovski Albanci!!!

Suludo

pre 5 godina

Da vidimo sada konkretan odgovor naše policije i bezbednosnih snaga?! Uđemo lepo do pola Albanije pa onda narednih 50 godina pregovaramo o tome...

Pravnik

pre 5 godina

Vi ne mozete da udjete na jedno beznacajno jezero,a ti bi u Albaniju?Bistar si,bistar...PS Da budes u prvoj jedinici koja bi krenula na Gazivide,a kasnije i u Albaniju.OK?

Pik

pre 5 godina

Kfor ispitao situaciju na teren albanci odradili poso a nama ostaje da pricamo sami sa sobom

Dejan

pre 5 godina

Strane sile treba da osude ovaj napad i provokaciju.

moskva

pre 5 godina

krecite ne cekaj te vise.podpiasti savez sa sa federacijom Rusijom

Marko

pre 5 godina

Hajde ne preterujte.. Kakve veze sa ovim ima Djilas, Jankovic i bilo ko u Srbiji. Amerikanci im dali zeleno svetlo i kraj. Mi cemo cutati kao i uvek do sada i to je to. Prici je kraj. Kosovo bez rata se nikada ne moze povratiti, a mi za to nemamo snagu ni podrsku. Drugim recima , ta prica je u ovom vremenu zavrsena, sve ostalo je spinovanje, a to ne sluzi nikome.

Tijana

pre 5 godina

Veselji preti, sve jedinice MUPa Srbije u stanju najvise pripravnosti

Misha

pre 5 godina

Koga zanima šta govore Đilas ili Sava Janjić??? Kosovski Albanci oružjem zauzimaju Gazivode i prete Srbima na severu Kosova. Hoćemo li nastaviti da dajemo pomirljive izjave ili ćemo imati hrbrosti da na oružje kosovskih Albanaca, odgovorimo oružjem naših specijalaca!?!

Tijana

pre 5 godina

Nadam se da ćemo očuvati našu imovinu na KiM, uključujući i Gazivode, mirnim i diplomatskim sredstvima.

Max

pre 5 godina

Sad ako ne reagujete onda stvarno mlatite praznu slamu

Hibridni rat

pre 5 godina

Inače S300 nije još došao ni u Siriji niti je u istoriji nešto srušio niti je nekome prodan ni poklonjen ni doveden dok su Ameri eto već trećoj državi na svetu prodali svoj najbolji PVO na svetu Patriot za 3,4milijarde dolara....

Mica

pre 5 godina

Daj bolje da izvucemo taj narod odozdo da se ljudi vise ne zlopate i da jednom vise zavrsimo sa tom agonijom. U protivnom dizi Vojsku i zovi dobrovoljce jer od rezervista leba nema i da dole to vise jednom vise zavrsimo. Jel hoce rat e pa dobice ga. P.S. bas da vidim dal cete mi objaviti komentar ?!!

Pele

pre 5 godina

Srbija je uvek uz svoj narod, i da zaista želi da Srbija mir i da bi trebala međunarodna zajednica da reaguje, i da narod na KiM zaista se oseća sigurno. Ovo je dobar potez Aleksandra Vučića.

dekameron

pre 5 godina

Srbija je stalnoo u nekom najvisem stepenu,a ovi rade sta hoce.

Milan

pre 5 godina

Gde je sad zapad da osudi terorističke akcije svojih veštački formiranih država i institucija.

Bane

pre 5 godina

Pitanje nije sta ce Djilas i Janjic da urade nego Vucic. Do sada se zaklinjao da ce da brani Srbe da nece dozvoliti novu Oluju. Sada je trenutka da pokaze, ostavi Djilasa i Janjica nego prozivaj drzavui njene organe.

Prijic

pre 5 godina

Da je Srbska imovina branio bi.Nema vise sbska suma srbska zemlja srbska ptica itd.

Konj

pre 5 godina

Kaze Mira Slobi, Slobodane bre ko su ovi uniformisani ljudi ispod prozora? Samo ti mirno spavaj Miro to su nasi granicari. Vic iz 90'

dragan

pre 5 godina

Vucic izvrsio pritisak pa se siptari povukli Gle Boga ti Zasto vrhovni komandant i min policije to nisu predupredili?????

LALA

pre 5 godina

Bravo EU , bravo Mogerini,svaka cast i stidite se sta radite jednom miroljubivom narodu

Senda

pre 5 godina

Ovo je cista provokacija, treba biti mudar, stalozen i bistre glave. Oni cekaju da mi prvi udarimo po njihovoj provokaciji i da onda NATO opet stane u njihovu odbranu.

Marija

pre 5 godina

Albanci ovom provokacijom samo dokazuju da ne zele mir vec proterivanje Srba sa severa Kosova.

Marija

pre 5 godina

Kosovski Albanci sami nikad ne bi upali da nemaju odobrenje zapada jer ovo je velika i teska provokacija i to se nesme dozvoliti.

Zara

pre 5 godina

To je cist terorizam, da li je neko jos regaovao sem Srbije.

Jelena

pre 5 godina

Srbija je suverena drzava i ne treba savet i dozvola predsedniku kako ce da odbrani svoj narod. Podrsku svog naroda ima sta god bude odlucio.

Milijana

pre 5 godina

Cim Srbija odreaguje i zapreti ulaskom vojske od siptara ni traga ni glasa!

Iki

pre 5 godina

Velika bruka i za medjunarodne snage koje treba da stite nas narod i imovinu.

Srki

pre 5 godina

Pokusavaju da silom nesto dobiju, ali to im vise nece uspeti.

MM

pre 5 godina

Stanje je i više nego alarmantno i sve naše specijalne borbene snage i jedinice moraju biti u pripravnosti i na najvišem nivou.

Smesni su

pre 5 godina

Sta se palite. Protesti na kosovu protiv Tacija i odmah dogovorena predstava

Masa

pre 5 godina

Dok nas provociraju EU cuti,i nista nisu videli ni culi....Sramota.

Milan

pre 5 godina

Vreme je da se Srbi organizuju i oteraju KFOR i sami sebe zaštite.

Jakov

pre 5 godina

Moramo hladne glave da ne nasednemo i na ovu Tacijevu provokaciju .

grucho

pre 5 godina

Ove iz Pristine treba da je sramota sto salju specijalce na nevine ljude.

Milos

pre 5 godina

Ovim su Albanci hteli da pokazu da su spremni na provokacije u svako doba! Sreca sto imamo predsednika koji ume da ostane hladne glave i da cini samo pametne poteze!

Ankica

pre 5 godina

Dobro je sto nismo uzvratili i sto nisu dobili nerede kakve su ocekivali! Najobcniji provokatori, sramota za ljudski rod!

mika

pre 5 godina

Srbi kao i uvek borben narod, neda na svoje. Samo da niko ne strada...

violeta

pre 5 godina

Nadam se da su naši zvaničnici iza ovih ljudi i da će se situacija smiriti.

star

pre 5 godina

Specijalci ROSU se povukli sa severa Kosova, kada su videli da su postavljene barikade i da je naš narod odlučan da ih zaustavi ka severu Kosova.

star

pre 5 godina

Srbi sa Kosova su rešeni da se oslobode torture zvaničnika Prištine.

MarijaFenix

pre 5 godina

Iskreno u pravo vreme mnog glup potez Siptara.

Milisav

pre 5 godina

Šiptari!Seme vam se zatrlo!Nećete vi još dugo koračiti svetom zemljom!

Zdravko

pre 5 godina

Besraman potez prištinskih vlasti. Nadam se da će Srbi na KiM sačuvati hladnu glavu i uzdržati se od otvorenih provokacija šiptarske strane.

Milica

pre 5 godina

Moramo stalno isticati poruku da su mir i stabilnost nešto što nam je osnov budućnosti!

milos

pre 5 godina

Srbi na Kosovu vise ne znaju sta da rade sa Siptarima.

Voja

pre 5 godina

Stanje je vise nego alarmantno tako da su sve nase specijalne borbene snage i jedinice moraju biti u pripravnosti na najvisem nivou. Brine sto deo medjunardne zajednice ih podryava, sto EU ocigledno cute.

Petar

pre 5 godina

Mislim da im je ovo poslednje što su uradili protiv nas, sledeći put Srbija će sigurno da reaguje!

karavadjo

pre 5 godina

Ovi tacijevi specijalci su naj sposobniji u evropi a i sire. Danju poziraju novinarima a nocu kradu krave i kokoske Srbima. Takvih nema nigde u svetu.

Anna

pre 5 godina

Albanija nece imati mesta na kugli zemaljskoj kad se srpska vojska podigne na noge.

Anna

pre 5 godina

Srpski narod nema na koga da se osloni, osim na sebe i svoju drzavu.

sava

pre 5 godina

Priština se krije iza podrške međunarodne zajednice.

mina

pre 5 godina

Dobro je sto su poslusali naseg predsednika i uklonili barikade.

Tode

pre 5 godina

Misevi pobegli u rupe, a pravi predsednik ce uvek pozvati na mir sugradjane.

Bojan

pre 5 godina

Ovakve provokacije prolaze neprimeceno od strane EU ? Zanimljivo . Kao da su ih oni odobrili.

Jasar

pre 5 godina

Predsednik VUcic poksava da sacuva svoj narod na Kosovu ali ovo vec prelazi svaku granicu.

Komsija

pre 5 godina

Svakakve gluposti padaju napamet ALbancima, jos se i gube u svojim laznima a pritom ni ne znaju da su Gazivode vestacko jezero. Smesno.

bubamarica

pre 5 godina

Albanija je pokazala da nas uopste ne postuje.

Dobi

pre 5 godina

Za nas ce u najskorije vreme ti upadi postati normalno stanje sto se i zeli postici,tako se vrsi razgranicenje koje vodja zeli da postigne,sta vam je tu cudno,u pocetku ce biti drame i sou teatra a posle ce biti sve O. K.narodu ce to postatii normalno stanje.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija