• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/intermagazin

29.09.2018

18:49

MIROSLAV LAZANSKI: Ovo je pozadina banditskog upada Hašima Tačija i ROSU na sever Kosova!

Politika

MIROSLAV LAZANSKI: Ovo je pozadina banditskog upada Hašima Tačija i ROSU na sever Kosova!

Podeli vest

Upad ROSU i zauzimanje jezera Gazivoda vojni analitičar Miroslav Lazanski ocenjuje kao „čistu provokaciju Prištine i pokušaj Hašima Tačija da se na unutrašnjem planu reafirmiše kao jak igrač i da se istovremeno isprovocira Srbija i vidi šta će uraditi naše rukovodstvo“

On je naglasio da se u ovom slučaju radi o direktnom pokušaju pljačke imovine Srbije budući da jezero Gazivode, kaže, zalazi u užu teritoriju Republiku Srbije.

- Ako zauzmu Gazivode oni su izvršili i agresiju i na deo teritorije centralne Srbije - rekao je Lazanski gostujući na TV Pink.

Vojni analitičar je potez ROSU označio provokacijom Prištine i pokušajem Tačija da se na unutrašnjem planu „reafirmiše kao jak igrač i odlučan lider“.

Istovremeno Priština pokušava da vidi šta Srbija može da uradi i šta će uraditi.

- Država u takvoj i sličnoj situaciji postupa po utvrđenim pravilima, a to znači da se policijske i specijalne jedinice stave u stanje pripravnosti.

Lazanski je bio uveren da zauzimanje jezera Gazivode neće završiti kao politika svršenog čina i da će kosovske specijalne jedinice morati da se povuku jer će,kaže, Srbija takav zahtev uputiti KFOR-u i zapadnim centrima moći, pre svega SAD, što je nešto kasnije i obistinilo.

- Vrlo je neobično da dan nakon razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i američkog ambasadora u Srbiji, ROSU upada na sever KiM. To je više nego bezobrazluk Prištine i onih koji su njihovi mentori - rekao je Lazanski gostujući na TV Pink.

On je naveo da Priština nikad ne preduzima bilo kakvu akciju te vrste bez saglasnosti svojih mentora.

Čak i da je reč o samostalnom potezu Prištine, Lazanski kaže da Amerikanci imaju mehanizme da „u roku od pola sata upozore Albance da se povuku i da to ne mogu da rade“.

- Tu nema izvlačenja da su radili ovo bez znanja Zapada - kaže Laznski.

Lazanski smatra da ROSU neće moći trajno da ostanu na Gazivodama jer je NATO garantovao da nikakve specijalne jedinice neće biti prisutne na severu Kosova.

- Videćemo da li je ovo provokacija da se vidi kako će Beograd reagovati i da se anulira fijasko kosovske diplomatije u UN i da se minimizira poseta predsednika Vučića Moskvi - kazao je Lazanski.

(UŽIVO) DRAMA NA KiM! Srbi podigli barikade kod Zubinog Potoka, specijalci ROSU se povukli sa severa Kosova, VUČIĆ SE OBRAĆA NACIJI U 21h!

 

 

(VIDEO) SRBI PODIGLI BARIKADE KOD ZUBINOG POTOKA: Hašim Tači i specijalci ROSU više neće moći na Gazivode!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
marko

pre 5 godina

Bahatost Albanske strane zaista je preterana, sramna i dokle ce to da im tolerise EU.

Danijel

pre 5 godina

Ovo je skandalozna provokacija Hašima Tačija!

Raški

pre 5 godina

Tači bez srama i stida gazi sve ono što je potpisano u Briselu!

Ppp

pre 5 godina

Taci je obican prevarant. Posle onih lazi juce moraju da zamazu oci narodu. Juce su ispali smesni a i opet ce.

Ana

pre 5 godina

Albancima se žuri da na silu otmu šta još mogu jer su svesni da vreme ne radi za njih.

Govedarica

pre 5 godina

Ovo je veliki zločin što su danas Albanci uradili.

MarijaFenix

pre 5 godina

Iskreno u pravo vreme mnog glup potez Siptara.

Queen038

pre 5 godina

Čist bezobrazluk od strane Tačija i Prištine!!! Koriste svaki trenutak da destabilizuju situaciju na Kosovu!

Filip

pre 5 godina

Malo je reći da je ovo sramota!!!! Sramota svih onih od kojih zavisi život Srba na KiM! Sramota celu svetsku zajednicu!

Gaja

pre 5 godina

Šta hoće Priština sa ovim?! Da pokaže da su svemoćni? Da za njih međunarodno pravo ne postoji?! Stidi se Međunarodna zajednico najviše što možeš!

neo

pre 5 godina

Kako su jadni ovi Šošoni iz OVK,kada su se svetski obrukali po hodnicima zgrade UN,šalju naoružane teroriste na sever KiM i pokušavaju da isprovociraju srpsko rukovodstvo i naš narod ...

Mjau

pre 5 godina

Ovo je bio samo test, ko zna šta će biti naredni korak, moramo da se svi glasno i udruženo usprotivimo ovakvim provokacijama. Mir de mora održati, po svaki cenu.

mikica

pre 5 godina

Ma treba to malo oštrije da se nagazi tamo dole,da vide Albanci i njihovi zaštitnici da nema lako sa nama.

Mirko

pre 5 godina

Samo nek provociraju, doci ce momenat kada ce predsednik Vucic izdati mudru i odlucnu komandu bezbednosnim snagama da zastite imovinu i gradjane Srbije od siptsrskih terorista.

Nikola

pre 5 godina

Taci ovim potezom pokusava da zadobije poverenje Albanaca na KiM ali mislim da je i te kako svestan da sa Srbijom mora da pregovara i promeni stav.

Zlaja

pre 5 godina

Taci ovo koristi kao pokusaj destabilizacije na KiM ali i sam zna da Vucic dobija sve vecu podruska SAD za resavanje kljucnih pitanja za interese Srbije i postizanja trajnog mira.

Dragan

pre 5 godina

Lazanski reče da Šiptari ništa ne rade bez znanja Zapada. Pogrešno, Siptari ništa ne rade bez naloga Zapada. To je velika razlika. Tako da ovu provokacijau nije osmislio Hašim Tači, već njegovi mentori sa Zapada. Oni ne smeju ni dupe da obrišu bez odobrenja. Oni su samo produžena ruka, poluga Zapada da vrši pritisak na Srbiju.

Fudbaler

pre 5 godina

Prekršili su dijalog i pregovore do daljnjeg treba da budu zamrznuti. Ovo je sramota šta rade albanski teroristi. Sve su uništili a građani KiM su izgubili poverenje u kosovske institucije.

dragan

pre 5 godina

Dan pre upada Vucic razgovarao sa skotom.... a mozda je Vucic i znao za pripreme za upad posto arnauti nista ne rade bez .....zna se koga

jasari

pre 5 godina

m..u ti j..em pa gde su upali gde se nalazi tkz. sever kosova u rumuniji ili na kososovo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija