• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.09.2018

10:44

DAČIĆ: Do kraja godine između 5 i 10 zemalja povlači priznanje KiM!

Politika

DAČIĆ: Do kraja godine između 5 i 10 zemalja povlači priznanje KiM!

Podeli vest

Do kraja godine između pet i 10 zemalja povlači priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije, najavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić

 

Prema njegovim rečima, to je ishod sastanaka koje je srpska delegacija imala protekle nedelje tokom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Dačić kaže da neke zemlje i ne znaju da su priznale nezavisnost KiM, te je, navodi, bio u situaciji da mu ministar spoljnih poslova Somalije kaže da "oni smatraju da je KiM deo Srbije i da podržavaju teritorijalni inegritet".

- Ja mu kažem, hej, čoveče, ali vi ste priznali Kosovo - ističe Dačić i dodaje da on aktivno radi na tome da se revidira spisak zemalja koje su priznale Kosovo, ali da se tome protive privremene vlasti u Prištini, jer, kaže, "oni to ne smeju da kažu svojim građanima".

DAČIĆ O UPADU ROSU NA GAZIVODE: EU se ponaša kao vrhovni savet sa Tibeta - PA NIJE TAČI NEKI TURISTA!

Podseća i da je tokom sastanaka u UN saznao da Oman, Uganda i Lesoto nisu priznale nezavisnost KiM, a da ih je Priština svrstala u zemlje koje to jesu učinile.

Dačić se osvrnuo na posetu prištinske delegacije u UN i istakao da je Srbija uputila protest UN, kao što je to učinila svake godine do sada, jer, ističe, prištinska delegacija zloupotrebljava prisustvo u UN.

Naveo je da je prištinsku delegaciju činio 41 čovek, što je, navodi, delegacija veća od onih koje su imale neke velike države.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sloki

pre 5 godina

hahahahahaha odpriznace do petka ili iza petka ali srbi stvarno sta vam ovaj krtaki a debeli uopste radi zasto on platu prima imal slobetov sin ikakavu drugu obavezu osim te da po svetu oda i prosjaci opdpriznavanja sta obeca ljudima ako odpriznaju Kosova dal im nudi bez vize ulazak u evrosrbiju da jebu neku srpsku ministricu ili neku iz farme da jebu kacevendu ako su pedofili sta nudi jer para nema hahhahahahahda je 1986 da je tito ostavio i svi jugosloveni tada je u beoardu bilo svega mogao je i placati a danas sta li nudi slobin pulen ivica za tu uslugu das kosovo nije drzava jer ne moze djaba

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija