• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

30.09.2018

18:55

DODIK: Za Srpsku i srpski narod važno da ima pažnju predsednika Putina!

Politika

DODIK: Za Srpsku i srpski narod važno da ima pažnju predsednika Putina!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da je za Srpsku i srpski narod važno da ima pažnju predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina

- Katastrofalno bi bilo za naš narod da izgubi pažnju Rusije u pogledu pomoći, podrške - rekao je Dodik posle sastanka sa Putinom u Sočiju.

Dodik je istakao da je ovo bio važan susret na kojem su razgovarali o ekonomskoj saradnji, gasu i o projektima koje ostvaruju srpska i ruska strana.

On je napomenuo da je Putin upoznat sa detaljima o Rafineriji nafte u Brodu, gde sa hrvatske strane postoje određeni zahtevi u vezi sa ekologijom, iako je to sve u skladu sa najstrožim ekološkim propisima EU.

Dodik je napomenuo da je bilo reči o projektu koji „Gasprom“ želi da realizuje u Zvorniku, kao i o izgradnju rusko-srpskog centra u Banjaluci.

- Naravno da ćemo kasnije razviti i određene zajedničke aranžmane. Republika Srpska će zajedno sa episkopom banjalučkim Jefremom učiniti sve da izgradnja rusko-srpskog centra ide dinamikom koju diktiraju građevinski radovi, a ne novac - rekao je Dodik.

On je dodao da je razgovarano o izučavanju ruskog jezika u Republici Srpskoj i o ruskoj pomoći za vreme poplava, kada je to bilo značajno.

- Rusija je spremna da gradimo neke nove kapacitete koji su sada u začetku - rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Napomenuo je da već dugo sarađuje sa ruskom predsednikom i da je ovo bila prilika da vide kako su se odvijali ranije dogovoreni stavovi.

- Važno je da imamo pažnju koju predsednik Rusije pokazuje za Republiku Srpsku… Mi sarađujemo sa Rusijom koja je jedan od garanata Dejtonskog sporazuma i tu nema nikakvih problema. Kada tu dodate naše bratske veze, onda je vidljivo da je ta saradnja dobra i uspešna - istakao je Dodik.

Dodik je rekao da je Putin upoznat da su 7. oktobra izbori u BiH, te da je poželio da budu provedeni fer i korektno.

Prema njegovim rečima, Republika Srpska, koja ima svoja prava dobijena u Dejtonu, ponaša se u skladu sa uobičajenim standardima međunarodnih odnosa.

- Mi sarađujemo sa Rusijom koja je jedan od garanata Dejtonskog sporazuma i tu nema nikakvih problema. Kada tu dodate naše bratske veze, onda je vidljivo da je ta saradnja dobra i uspešna - istakao je Dodik.

On je naveo da Srpska negde ne može da uspostavi dobru saradnju zato što drugi misle da nije dostojna te saradnja, dok Rusija nema takav stav.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
piksi

pre 5 godina

nato i cia ga doveli na vlast,tadić mu kumovao i lobirao na izborima u Srpskoj za njega,častio u sava centru ava i kompaniju čuvenim nadimkom *politički abortusi*,posle pada kuma tadića postaje avov brat i ovaj hoće da ga usvoji,zavadio se sa amerima pa trk pod skute Rusa i Putina,od fanatičnog ateiste postaje patrijarhov fan i *vernik*,ogrezao u kriminalu i zločinu-ko da ceni i veruje takvom liku čije je božanstvo vlast i novac

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija