• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.10.2018

09:21

PREDSEDNIK VUČIĆ UPUTIO ČESTITKU  SI ĐINPINGU POVODOM NACIONALNOG DANA KINE: Najbolje želje za kineski narod sa kojima nas povezuju strateško partnerstvo i čelično prijateljstvo

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ UPUTIO ČESTITKU SI ĐINPINGU POVODOM NACIONALNOG DANA KINE: Najbolje želje za kineski narod sa kojima nas povezuju strateško partnerstvo i čelično prijateljstvo

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku predsedniku Kine Si Ðinpingu povodom Nacionalnog dana Narodne Republike Kine

U čestitki se kaže: 

"Poštovani predsedniče i dragi prijatelju, primite moje iskrene čestitke povodom Nacionalnog dana Narodne Republike Kine, uz najbolje želje za napredak Vaše divne zemlje i blagostanje prijateljskog kineskog naroda, sa kojima nas povezuju strateško partnerstvo i čelično prijateljstvo. 

Želim da Vam ovom prilikom zahvalim na srdačnom gostoprimstvu, koje ste mi ukazali tokom posete Pekingu, a pre svega na sadržajnom razgovoru, jer je svaki susret sa Vama ne samo potvrda novih dometa u odnosima Srbije i Kine, već i izvanredna prilika da crpim nova saznanja iz impresivnih kineskih razvojnih iskustava." 

Vučić u čestitiki kaže i da, u godini u kojoj Kina obeležava značajnu godišnjicu - četrdeset godina od početka reformi i otvaranja prema svetu, izvanredni uspesi koje ste za tako kratko vreme postigli u svim oblastima, svedoče o mudrosti kineskih lidera i požrtvovanosti kineskog naroda. 

Radujem se svim uspesima prijateljske Kine, uveren da će, uz vaše snažno liderstvo, biti nastavlveno uspešno sprovođenje reformi i izgradnja socijalizma sa kineskim karakteristikama za novo doba, kao i realizacija postavlvenih stogodišnjih ciljeva, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike. 

"Kina svojim impresivnim razvojem doprinosi razvoju celog sveta. Vaša lična inicijativa ''Pojas i put'', jedna je od najznačajnijih u istoriji, jer je od velike koristi svima, a time i Srbiji. Saradnja naših dveju zemalja jača u svim oblastima, ne samo kroz bilateralne odnose, već i u okviru mehanizma saradnje ''16+1'', kao dela inicijative ''Pojas i put''. Pred nama su brojne mogućnosti, a mostovi, auto-putevi i moderne železnice, između ostalog, postaju vidljivi simboli prijateljstva i saradnje Srbije i Kine", naveo je Vučić.

''Veoma sam ponosan na činjenicu da su, upravo u trenutku kada sam na čelu Srbije, odnosi naših dveju zemalja na najvišem nivou ikada, i što imam priliku da, zajedno sa Vama, ispisujem nove stranice naše zajedničke istorije", navodi se u čestitki.

Vučić je rekao da želi da ponovi posebnu zahvalnost na razumevanju Kine za pitanja od suštinskog državnog i nacionalnog interesa za Srbiju.

Podrška Kine suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije, od ključne je važnosti, posebno u svetlu najnovijih pokušaja tzv. Kosova za nelegalno članstvo u međunarodnim organizacijama i institucijama, poput Interpola i Svetske carinske organizacije, istakao je predsednik Srbije.

U isto vreme, želim da ponovim potpunu i nedvosmislenu podršku Srbije politici ''jedne Kine'', koju nastavljamo sa istom odlučnošću, dodao je on. 

Srbija, kao zemlja koja ljubomorno čuva svoju nezavisnost i slobodarsku tradiciju i veruje u ideale istinske ravnopravnosti i solidarnosti, isto tako pruža podršku Kini dok, poštujući međunarodno pravo i načelo jednakosti svih zemalja, bez obzira na njihovu veličinu, gradi pravedniji svetski poredak, naveo je Vučić u čestitki Siju. 

"Dozvolite mi da ponovo izrazim veliko zadovoljstvo što ste prihvatili moj poziv da nam učinite čast i posetite Srbiju. U očekivanju našeg skorog susreta u Beogradu, kao i ponovnog viđenja na Forumu ''Pojas i put'' sledećeg aprila u Pekingu, primite, ekselencijo, izraze mog dubokog uvažavanja", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

 

(VIDEO) SI ĐINPING OBEĆAO PVO SISTEM FK-3: Moćni raketni sistem uz naoružane dronove, UČINIĆE SRPSKU VOJSKU LIDEROM NA BALKANU!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kosta

pre 5 godina

Srbija i KIna nastavljaju sa privrednom saradjom i prijateljstvom .

laki

pre 5 godina

Sve cestitke kineskom narodu injihovom predsedniku,i hvala im puno sto zele da ulazu u nasu zemlju,jer nam to mnogo znaci.

Uros

pre 5 godina

Srbija, kao zemlja koja ljubomorno čuva svoju nezavisnost i slobodarsku tradiciju i veruje u ideale istinske ravnopravnosti i solidarnosti, isto tako pruža podršku Kini. ISKRENE CESTITKE ZA NACIONALNI DAN KINE!

dada

pre 5 godina

Imamo sa Kinom veoma dobre odnose koje treba odrzavati

kana

pre 5 godina

Iskreno i veliko prijateljstvo je izmedju Srbije i Kine

ere

pre 5 godina

Prijateljima sve najbolje i da još više učvrstimo prijateljstvo...

Branka

pre 5 godina

Велико пријатељство између наша два народа је поврђено и посведочено! Све честитке господину Сију, све честитке вредном народу Кине!

Rade

pre 5 godina

Aleksandar Vucic je nasim prijateljima uputio iskrene cestitke nasim velikim prijateljima.jos jednom se zahvalio na podrsci koju nam Kina pruza na svim medjunarodnim forumima je od kljucnog znacaja. Srecan im dan republike.

Dehan

pre 5 godina

Srbija I Kina imaju dobre odnose na obostrano zadovoljstvo

Sara

pre 5 godina

Kina i Srbija su osnazile svoje prijateljstvo i saradnju u svim oblastima, a od velikog znacaja jeste imati svetsku silu kao sto je Kina za strateskog partnera.

zoran

pre 5 godina

Kina svojim investicijama i nesebicnoj podrsci u medjunarodnoj politici pokazala da je nas bezrezervni partner.

vanesa

pre 5 godina

Kinezi svojim investicijama pokazali da u nama vide znacajnog partnera u ovom delu Evrope.

mani

pre 5 godina

Sve najbolje i puno srece u velikoj buducnosti.

Sena

pre 5 godina

Prijateljstvo sa Kinom nam mnogo znaci a osnazilo se velikom zaslugom predsednika Vucica.

Milica Milicic

pre 5 godina

Predsednik Vucic odrzava odlicne odnose sa Kinom, ulaganje Kine u nasu drzavu vazno za nasu buducnost.

Milica Milicic

pre 5 godina

Pridruzujemo se cestitkama povodom nacionalnog dana Kine.

janči

pre 5 godina

Treba nastaviti s dobrom saradnjom i treba jačati naše prijateljske odnose. Dobro rukovodstvo Kine, koje prepoznaje i odgovoran i posvećen rad našeg rukovodstva su garant za dobrom saradnjom i ubuduće.

miki

pre 5 godina

Kinezi su nasi istinski prijatelji , neka u miru i veselju provedu njihov praznik

Zorica

pre 5 godina

Predsednik Vučić je na izuzetno kvalitetan način izrazio zahvalnost i čast predsedniku Kine, čime Srbiju predstavlja u najboljem svetlu!

Dijego

pre 5 godina

Kina svojim impresivnim razvojem doprinosi razvoju celog sveta. Vaša lična inicijativa ''Pojas i put'', jedna je od najznačajnijih u istoriji, jer je od velike koristi svima, a time i Srbiji. Srbiji su neophodne kineske investicije. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

MarijaFenix

pre 5 godina

Kada ste drzavnik vizija je otelotvorenje odnosa i prema vama. Vasa vizija postaje i njihova. Bravo predsednice Vucicu, i kao sto volite da kazete bravo majstore.

Branka

pre 5 godina

Celicno prijateljstvo Srbije i Kine ce nastaviti da se razvija kao i sjajni odnosi Vucica i Si Djipinga

Nk

pre 5 godina

Kina i Srbija su oduvek gajili prijateljske odnose

Mila

pre 5 godina

Drago mi je da ovako lepo saradjujemo sa Kinom.

bane

pre 5 godina

Podrska Kine jako je vazna i od sustinskog i nacionalnog interesa za Srbiju.

Filip

pre 5 godina

Predsednik postuje druge zemlje i njihove praznike...A sa Kinezima imamo poseban odnos i jako prijateljstvo!!!

Tanja

pre 5 godina

Nas predsednik zna za red i postovanje...Sve najbolje Kineskom narodu!

Masa

pre 5 godina

Sa Kinom smo veliki prijatelji, kao i odlicni poslovni partneri, pridruzujem se cestitkama.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija