• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

01.10.2018

12:41

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA PINKU: Đilas i Janković bi da pregovaraju, a Jeremić i Dveri bi da ratuju - GOSPODO, ŠTA JE VAŠA VAŠA POLITIKA?

Politika

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA PINKU: Đilas i Janković bi da pregovaraju, a Jeremić i Dveri bi da ratuju - GOSPODO, ŠTA JE VAŠA VAŠA POLITIKA?

Podeli vest

Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik Informera, izjavio je da su Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Saša Janković, Rada Trajković, takozvani iguman Sava Janjić ti koji su srušili svaku mogućnost da se sa moćnicima sa Zapada dogovori nešto, da Srbima na Kosovu nešto ostane, kao i da oni sve i svašta lažu, sa jedinim ciljem, da otmu vlast u Srbiji

 

Nakon što je opozicija izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da neće oklevati da zaštiti Srbe na severu Kosova i Metohije od pokušaja novog pogroma, ocenila kao strašnu, Vučićević je rekao da se na osnovu njihovih izjava može zaključiti da Srbija ne treba da zaštiti Srbe na KiM.

- Cela ta opozicija nema politiku, ima samo politiku mržnje, dok tajkun Đilas, Janković, hoće da kažu kako treba razgovarati, da treba pričati... S druge strane, Jeremić i Dveri kažu kako odmah treba ići u rat. Dogovorite se gospodo šta je vaša politika, rat ili mir, i šta vam se tačno ne sviđa u reakciji. Ne mogu da shvatim kako izgleda birač tajkunove Đilasove, Jeremićeve, Jankovićeve i ostale opozicije, on je neki teški šizofreničar - kazao je Vučićević i dodao:

- Tajkun Đilas, Jeremić, Janković, Rada Trajković, takozvani iguman Janjić, oni su ti koji su srušili svaku mogućnost da se sa moćnicima sa zapada dogovori nešto, da Srbima na Kosovu nešto ostane. Nadam se da oš uvek postoji šansa da se nađe neko razumno rešenje za KiM. Razumno rešenje nikako ne može da bude Đilasovo, Jankovićevo, Obradovićevo rešenje, koji kažu da je Kosovo nezavisna država i da mi to treba da priznamo. To nije rešenje, to je kapitulacija, mi nećemo da kapituliramo kao država - ističe Vučićević.

Kako kaže, Srpska lista je juče takozvanoj srpskoj opoziciji uputila poziv da prestane da zloupotrebljava pitanje KiM i muku srpskog naroda u pokušaju da se dokopa vlasti.

- Oni sada ne biraju sredstva ne bi li rekli da neko izdaje Kosovo ili prodaje. Sve i svašta lažu, sa jedinim ciljem, da otmu vlast u Srbiji, a ta vlast im treba da bi otimali pare i trpali u svoje džepove - ističe Vučićević.

On je o desantu prištinskih specijalaca ROSU na Gazivode rekao da je to očigledna provokacija koja je smišljena i dugo planirana.

- To je provokacija takozvane vlasti lažne države Kosovo. Tači je to uradio iz više razloga, a jedan od njih je to da skrene pažnju sa onoga što radi opozicija u Prištini, onih koji hoće njega da sruše, a drugi i značajniji razlog jeste da on pokaže kako je gazda Kosova i da je sever srpske pokrajine Kosova i Metohije, zapravo deo te njegove lažne države. Zbog toga je to uradio i to jeste strašno, posebno zbog činjenice da je tamo otišao sa ROSU specijalcima naoružanim dugim cevima, što je po Briselskom sporazumu i dogovorima apsolutno zabranjeno - kazao je Vučićević.

Foto: pink.rs

Kako dodaje, najstrašnije od svega je to što su Tačiju to aminovali njegovi zapadni sponzori i saveznici.

- Kao što smo to svi zajedno i videli i čuli, niko prstom nije mrdnuo na činjenicu da neko upada sa dugim cevima, sa puškama, naoružani do zuba, na to što su hapsili ljude u Centru za razvoj sporta u Zubinom potoku, na obali jezera Gazivode. Ponavlja se priča iz vremena Vučićeve posete Kosovu i Metohiji, kada smo svi videli kakav su haos napravili ekstremisti - izjavio je Vučićević.

Prema njegovim rečima, pojedini zvaničnici EULEKS-a i drugi funkcioneri na Kosovu očigledno ništa drugo ne rade osim što primaju ogromnu platu.

- Oni primaju ogromne plate da bi radili ništa, ne rade svoj posao, ne štite Srbe, što im je obaveza, ne štite mir, ne štite ni Briselski sporazum ni dogovore - kazao je Vučićević.

Povodom toga što su iz međunarodne zajednice pozivali obe strane da se uzdrže, Vučićević je upitao od čega mi da se uzdržimo kada smo mirno reagovali.

- A šta je trebalo da uradimo? Oni dođu sa puškama, oni hapse nevine Srbe, oni maltretiraju ljude samo zato što su Srbi, oni demonstriraju neku silu, oni krše sve moguće sporazume i dogovore i nikom ništa. Očigledno su i neki zapadni centri moći učestvovali u tome što smo videli u subotu na severu Kosova, u toj demonstraciji sile - ocenio je Vučićević.

Foto: pink.rs

Kako dodaje, čak su i snajperisti bili raspoređeni na 12 tačaka oko jezera Gazivode.

- O čemu se to radi, za šta su se oni spremali? Oni bi hteli da ponove 17. mart 2004. godine, kada proterali desetine hiljada Srba, zapalili silne srpske kuće, crkve, privredne i javne objekte. To bi oni hteli da ponove, međutim, Srbija više nije ona Srbija koja je 2004. godine iz Beograda to gledala, slala protesna pisma i plakala i držala moleban. Ovo je Srbija koja bi vrlo konkretno reagovala i o tome je govorio i predsednik Vučić u subotu uveče - podsetio je Vučićević i dodao:

Vojska Srbije je u stanju najviše borbene gotovosti, po naređenju Vrhovnog komadanta, razređeni su ozbiljni planovi o tome kako bi se u slučaju frontalnog napada albanskih ekstremista i albanskih terorista na srpski narod na Kosovu, taj narod zaštitio - ocenio je glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Informer".

Vučićević kaže da kada bi nas neko uvukao u sukob, mogli bismo da zaboravimo na dalji ekonomski napredak i rast BDP-a.

- Možda je to nekom ideja. Neko je kada se pričalo oko dešavanja ovog vikenda na Kosovu pomenuo strane službe i rekao da su to najverovatnije Britanci, a ja kažem da su to sigurno oni. Šta je cilj britanske obaveštajne službe? Pa, da učini Srbiju manjom, slabijom i nebitnijom. To nije nova već vekovna britanska politika - rekao je Vučićević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Usrani

pre 5 godina

Jebem ti mrtvu decu, shizofrenicaru retardirani

vidosava78

pre 5 godina

Njihova politika je politika lazi, malverzacija, nista oni drugo ni ne rade samo smisljaju neistine koje plasiraju.

Verica

pre 5 godina

Na sve smo navikli od bivsih. Postoji samo jedna politika koju vode i koju nikada nece menjati, a to je ponizenje gradjana Srbije i urusavanje svakog sistema.

sasa

pre 5 godina

Vucko, sto se bojis minornih politicara poput Jankovica, Jeremica i sl? Oni nemaju narodne poslanike koji bi ugrozilo vecinu SNS.Otkud tolika fobija?

Raja

pre 5 godina

Sreca naša da smo se na vreme oslobodili ludaka koji bi nas odavno odveli u ambis. Opozicija i nema legitimitet da bilo šta kritikuje.

Miki

pre 5 godina

Opozicija koja ne moze da preskoci cenzus i nije neka opozicija.

Saša

pre 5 godina

Ko će da podrži Savez za Srbiju kad se njihova politika zasniva na mržnji prema Vučiću. Gospodo, recite šta je vaš program.

Uki

pre 5 godina

Svi navedeni ne mogu da se pokupe ni u dva kombija tako da ih je suvisno i komentarisati.

Braca

pre 5 godina

Gospoda iz opozicije je bez ikakve zajedničke politike, a navodno su u savezu, i kod njih je sve po principu lud, zbunjen, (ne)normalan.

zvonko

pre 5 godina

te lopove narod vise nece i mogu oni da pricaju sta bhoce i necde vise vise nikada doci na vlast.

zvonko

pre 5 godina

vucicevicu oni su zlo srbije i narod ih nece vise.

Milos

pre 5 godina

Njihova politika je da dođu ponovo na vlast i ne biraju sredstva koja koriste za taj cilj, a ako treba i izdaja KiM ili prodaja za lepe parice. Samo mažu i lažu, kako bi da otmu vlast u Srbiji i da strpaju još para u svoje lopovske džepove.

Branko

pre 5 godina

Niko ne zna sta je politika SzS I ostale opozicije, a to ne znaju ni oni sami. Toliko oprecnih stavova iz jedne koalicije nikada nije dolazilo

Miloš

pre 5 godina

Kao što je to odavno poznato, politika opozicije svodi se na mržnju!

Sofija Kovacevic

pre 5 godina

Gospodin Vučićević je glas većinskog dela Srbije.

Sofija Kovacevic

pre 5 godina

Volim da gledam i slušam D.Vučićevića jer sve što kaze pogadja u centar i kaze ono što drugi neće i ne smeju.Bravo!!

mara

pre 5 godina

Njihova politika je da uniste drzavu i narod u njoj.

ana

pre 5 godina

Debilu,kako te nije sramota da brukas profesiju.Klosaru smrdljivi.

Lepa

pre 5 godina

Oduvek su i bili rogovi u vreci i sad zamislite Srbiju u njihovim rukama.

Milica Milicic

pre 5 godina

Opoziciji bitno da se docepaju vlasti, pa makar i guranjem sopstvenog naroda u ratove.

Kikinda

pre 5 godina

SZS je obican cirkus. Skup foteljasa zeljnih vlasti!

Strasno

pre 5 godina

Sa kim se ti raspravljas majmuncino jedna. I ko je pregovarao o Kosovu, vucic ili oni. Kakve sad veze ima opozicija?

marko

pre 5 godina

Gospoda mogu samo oko jedne stvari da se dogovore izgleda a to je da sire mrznju prema predsedniku Vucicu. Njih ne zanima mnogo sta je njihova zajednicka politika niti rad za bolje sutra u Srbiji. Dzabalebarosi jedni

Dijego

pre 5 godina

Politika Đilasa I Jankovića je da Srbija više ne postoji I da Srbi ostanu bez države.

Vns

pre 5 godina

Ovaj lik je stvarno opterećen nebitnim pojavama. Mogu zamisliti kako je novinarima u redakciji kada počne da drobi....majko sveta....

nestor

pre 5 godina

Koja bre politika. Đilas je tajkun i lopuža, Boško ljoticevac i gestapovac, Jeremić svetski muljator i prevarant, Janković nesposobna, trapava i samouverena budala.

laza lazic

pre 5 godina

Njihova politika je narušavanje mira u Srbiji, pljačka i nasilje.

istina

pre 5 godina

Vucicevicu kad bi opzicija dosla na vlast ti bi prvi bio uz njih zato sto si olos licemerski

Milan Savić

pre 5 godina

Izdajnici nemaju politiku, oni imaju samo mržnju prema Vučiću koja im prelazi u bolest.

1236

pre 5 godina

Потпуна подршка председнику Александру Вучићу!

Steva

pre 5 godina

Njihova politika je da otmu što više, sve ono što nisu uspeli da otmu dok su bili na vlasti.

Sneza

pre 5 godina

Jedni druge sabotiraju i iskljucuju, neka samo tako predstava je smesna.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija