• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Tanjug

01.10.2018

13:04

VULIN: Borbena gotovost i dalje ostaje na snazi

Politika

VULIN: Borbena gotovost i dalje ostaje na snazi

Podeli vest

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin ponovio je danas da, po naređenju predsednika Srbije, borbena gotovost vojske do daljeg mora da bude na povišenom nivou, sve dok se ne razjasni situacija na Kosovu i Metohiji

- Bezbednosna situacija na čitavom prostoru Republike Srbije se pažljivo prati, nemamo najave bilo kakvog uznemiravanja niti da nešto negativno može da se desi - rekao je Vulin u Vranju odgovarajući na novinarsko pitanje o povišenom stepenu borbene gotovosti Vojske Srbije i bezbednosnoj situaciji na jugu centralne Srbije, u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa.

On je, međutim, dodao da se uvek mora voditi računa u svakom trenutku i o svakom delu zemlje, bez obzira da li je to Bujanovac, Preševo, Medveđa, Novi Sad ili Vranje. 

- Vrhovni komandant Vojske Srbije je na jučerašnjem referisanju, koje smo juče rano ujutro imali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i ja kod predsednika Srbije, izneo stav koji se apsolutno poštuje da borbena gotovost do daljeg mora da bude na povišenom nivou dokle god situacija na Kosovu i Metohiji ne bude savršeno jasna i dokle god ne bude bilo bilo kakvih pretnji po život Srba koji žive na tom prostoru - rekao je Vulin.

On je zaključio da je "borbena gotovost povišena u skladu sa aktuelnim potrebama i biće tako dok se drugačije ne naredi".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zarko

pre 5 godina

Dok god siptarski teroristi preti Srbiji vojska i policija moraju biti u stanju pripravnost!Svaka cast za naseg ministra i naseg predsednika!

marko

pre 5 godina

U slučaju neophodnosti Srpska Vojska će da zaštiti Srbe na KiM.

Marko

pre 5 godina

Srbija je spremna da zaštiti sebe i svoje građane i tu se nikada i ništa neće promeniti. Ministarstvo dobro radi svoj posao.

Kiza

pre 5 godina

Vojsak Srbije je obučena i spremna i to je važno u svakom treutku.

Jova

pre 5 godina

Jasno je svima da moramo biti oprezni. Ovo je prava mera u ovim trenucima.

ana

pre 5 godina

I treba da ostane borbena gotovost na snazi dok se ne stabilizuje situacija na Kosovu.

anja

pre 5 godina

I treba da ostane borbena gotovost na snazi jer vise ne verujemo albancima i njihovim namerama.

Uros

pre 5 godina

Borbena gotovost i treba da ostane do daljnjeg jer se sa siptarima nikada ne zana!Nas narod se mora osecati bezbedno!

Uros

pre 5 godina

Tako bi trebalo da bude sve dok se siptari ne smire i svate da samo mirnim resenjem mozemo do zajednickog dogovora koji ce doneti trajni mir

Bojan

pre 5 godina

I ne treba spustati borbenu gotovost jos neki vreme, ko zna sta opet moze siptarima da padne na pamet. Inace Vucic je odlicno reagovao na provokacije iz Pristine I njegova reakcija je odmah dala pozitivan rezultat

Ratko

pre 5 godina

Neka ostane vojska na povisenom nivou mi hocemo mir a ali sa balvanima kao sto su siptari nemozes mirno da gledamo kako gazi preko srpskog naroda.

Lukas

pre 5 godina

Verujem u nasu vojsku.Dokazali su do sada da narod moze da im veruje.Setimo se samo poplava

Janko

pre 5 godina

Srbija ima jaku i sigurnu vojsku...Veoma smo ponosni!!1

Dijego

pre 5 godina

VS I treba da bude u pripravnosti kada je naš narod u pitanju ovo je jako važno za jačanje naše stabilnosti.Rusija I treba da pomogne našoj državi I da zaista učini sve da Srbija bude jaka i stabilna.

Maja

pre 5 godina

Trebamo biti oprezni i spremni jer sa Albancima nikad nisi na čisto.

zoran

pre 5 godina

Gologlav se šepuri ispred počasnog stroja. Bruka. Za boravak bez kape na krugu kasarne nam je redovno sledovao raport, sledilo je ribanje najmanje pola sata i ceo komplet prekorednih smena za kaznu (požarstvo, ribanje WC-a, straža, noćna patrola). Gotovost je uvek na znazi u vojsci, samo on nema pojma šta je gotovost i povišena gotovost. A i kako da zna, kada nije primirisao na služenje vojske. Bruka.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija