• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

01.10.2018

20:26

ĐURIĆ O PODRŠCI Rusije, upadu na Gazivode, krađi stoke... !

Politika

ĐURIĆ O PODRŠCI Rusije, upadu na Gazivode, krađi stoke... !

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da su srpsko-ruski odnosi utkani u same korene srpske nezavisnosti i državnosti, i da je Srbija danas ponosna na svoje prijateljstvo sa Rusijom

Ðurić je za Televiziju Most iz Zvečana rekao da bez podrške Rusije nema rešenja za probleme na Kosovu i Metohiji i da posebno nema pozitivnog rešenja kada je reč o položaju Srba i srpskim interesima.

- Zato je važno što će se 14. put sresti predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom. Njihov dobar lični odnos je zalog i za dobre međudržavne odnose i mi očekujemo dalji napredak u tim odnosima, kako u političkoj, tako i u ekonomskoj sferi, a posebno na Kosovu i Metohiji sa velikim nadama i sa mnogo ljubavi gledamo na negovanje srpsko-ruskih odnosa - rekao je Ðurić.

Govoreći o upadu specijalaca takozvane kosovske policije na jezero Gazivode tokom prošlog vikenda Ðurić je rekao da je bilo naivno pomisliti da je neko tako neodgovaran i opasan potez povukao samo zbog unutrašnjopolitičkih razloga.

Očigledno je da neko na taj način pokušava da nasilnim aktima uspostavi novo stanje na terenu, kaže Ðurić. 

On takvo ponašanje smatra neodgovornim, ali i opasnim, te ne veruje da je "tako nešto bilo moguće bez prećutne ili eksplicitne saglasnosti onih koji su zaduženi da u našoj južnoj pokrajini obezbede mir, a ne da podstiču ovakve akte nasilja". 

Poručio je, međutim, da Srbija nikome neće dozvoliti sistematske napade ili kršenja ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji.

A povodom poslednje serije krađa stoke od srpskih poljoprivrednika na KiM, Ðurić je kazao da će Srbija nastaviti da radi na stvaranju bezbednijeg ambijenta i da nikada nikome neće dozvoliti da se ponovi 1999. ili 2004. godina, te da u tom smislu Srbi u našoj južnoj mogu mirno da spavaju jer je Srbija uz njih.

- Naš narod na Kosovu i Metohiji je nažalost generacijama navikao na pritiske i to nije nešto na šta uvek možemo da utičemo, ali naša obaveza je da pomognemo ljudima da se nose sa tom teškom situacijom i mi ćemo toj dužnosti odgovoriti na pravilan način - poručio je Ðurić.

Dodao je da svako ko je pretrpeo štetu u prethodnom periodu može da se obrati organima lokalne samouprave i direktno Kancelariji za Kosovo i Metohiju i oni će uraditi sve što mogu da ljudi budu obeštećeni. 

- Ovih dana imamo razgovore i sa osiguravajućim društvima i bankama, i potrudićemo se da od sledeće godine svi poljoprivredni proizvođači, posebno oni koji se bave stočarstvom, budu potpuno osigurani od krađe i to ćemo platiti za sve ljude koji se bave stočarstvom na Kosovu i Metohiji - rekao je Ðurić za TV Most.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nk

pre 5 godina

Sta ocekivati od takvih zlikovaca. Srbija je dostojanstvena i ne naseda na takve provokacije. Na celu sa predsednikom i ovakvom vaznom posetom, Rusija podrzava Srbiju u svakom pogledu

viki

pre 5 godina

Vekovima nas maltretiraju i ubijaju na Kosovu. Nema popustanja sad kad smo blizu resenja. Ne smemo dozvoliti da nam sad propadne dosadasnji trud i svo zrtvovanje koje smo podnosili.

moma

pre 5 godina

Podrska Rusije nam mnogo znaci,i bez nje nema resenja za Kosovo.

Sredoje

pre 5 godina

Naši građani svakkodnevno trpe teror albanskih zločinaca. Zapadne sile zatvaraju oči pred tom činjenicom, tako da je Srbija primorana da pomoć traži od Rusije.

Darko

pre 5 godina

Srbija je uvek u najtežim trenucima mogla da se osloni na Rusiju, a ovog puta, čini se, još više, zahvaljujući politici Aleksandra Vučića.

Anna

pre 5 godina

Srbija se ponosi Rusijom i Rusija se ponosi Srbijom.

Anna

pre 5 godina

Braca rusi su uvek tu za Srbiju, zato im mnogo.

ivana

pre 5 godina

Kosovo ce uvek biti srpsko i Rusija ce to dokazati kao pravi prijatelj!

ivana

pre 5 godina

Trebalo bi pohvaliti Djuricevo zalaganje za sve Srbe na Kosovu!

Rale

pre 5 godina

Ovo nije ni 1999. ni 2004. godina, nego 2018. godina, a Srbija ima odgovornu vlast, koja nece dopustiti da se Albanci ponovo izivljavaju and Srbima.

mikica

pre 5 godina

Ovo je još jedan od naših državnika koji imaju inteligenciju i motive da odgovore na izazove sa kojima se susrećemo.

jelka

pre 5 godina

Dešavanja u subotu na Gazivodama bila su pokazna vežba, unapred isplanirana provokacija Albanaca.

Mariju

pre 5 godina

Srpski narod je vec dugo zrtva Albanaca, mora da se zaustavi to.

Nikola

pre 5 godina

Napad i provokacije vec dugo godina Srbi trpe od Siptara.

Pele

pre 5 godina

Rusija bi trebala da stane na stranu Srbije da sačuva svoje interese na KiM.

Dehan

pre 5 godina

Podrska Rusije nam je znacajna da resimo problem

Dehan

pre 5 godina

Zahvaljujuci predsedniku odnosi sa Rusijom nikad nisu bili bolji

Nenad

pre 5 godina

Sve bi uradili da nas oteraju sa nase zemlje...

kalaskagatos

pre 5 godina

Mi do sada nikada nismo bili uskraceni za podrsku od Putinove Rusije

Boško J

pre 5 godina

Ovakve stvari se više ne smeju dogoditi.U suprotnom Srbija mora da interveniše.

Bokica

pre 5 godina

Rusija je danas preporodjena zemlja i mi sa njima treba da imamo najbolje odnose

Biljana Đ

pre 5 godina

Treba preduzimati sve mere da se sa pregovorima reše ovakve situacije ali ako se to ponovi Srbija neće mirno posmatrati.

Majce

pre 5 godina

Veliko hvala Rusiji za dosadasnju pricipijelnu podrsku

Goga

pre 5 godina

Djuricu svaka cast na ovakvom stavu koji je realan i pozitivan!

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija