• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Tanjug

03.10.2018

09:55

VULIN: Putin želi da čuje Vučićev stav, to je poruka celom svetu, IMA MOĆNIH ZEMALJA KOJE HOĆE DA PODRŽE SRBIJU!

Politika

VULIN: Putin želi da čuje Vučićev stav, to je poruka celom svetu, IMA MOĆNIH ZEMALJA KOJE HOĆE DA PODRŽE SRBIJU!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je jutros da je susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Rusije Vladimira Putina poruka čitavom svetu da sada, kada je Srbiji veoma teško, ima moćnih zemalja i političara koji hoće da podrže Srbiju i njenog predsednika

Vulin je za RTS rekao da su velike sile, kakva je Rusija uvek uključene u sve što se dešava u svetu, a posebno u regionu Balkana, koji je i za Rusiju jedan od vitalnih prostora, gde svaka velika sila pokazuje svoje interese.

Mogao je predsednik Putin ovo da sazna od nekakvih obaveštajnih službi, koje bi mu sve to objasnile, ali on je, očigledno, insistirao da razgovara sa čovekom koga smatra državnikom -rekao je Vulin u jutarnjem dnevniku RTS-a upitan za komentar značaja susreta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

Aleksandar Vučić, podsetio je ministar Vulin, razgovarao je sa predsednikom Putinom dva sata, a ovo im je 13. susret.


- Nađite mi još jednog predsednika, bilo koje zemlje ove veličine, pa i mnogo veće zemlje, koji je u 15 dana razgovarao sa kineskim predsednikom i sa ruskim predsednikom, a u isto vreme održavao komunikaciju sa Evropskom unijom i sa predstavnicima najznačajnijih zemalja na svetu. Jako je važno da sve što imaju da čuju, čuju od Aleksandra Vučića. Oni traže stav, ne traže informaciju, jer oni to sve znaju. Oni traže stav, čoveka kome veruju i za koga veruju da ima političku snagu da usmerava procese u regionu - naglasio je ministar Vulin.


Odgovarajući na pitanje šta sledi nakon ove posete Moskvi, koja je ocenjena jednom od najvažnijih, ministar Vulin je istakao da su sve teme koje se raspravljaju sa predsednkom jedne tako moćne i velike zemlje kao što je Ruska Federacija važne teme, a u ovom trenutku posebno važne.

- Srbija je pred velikim izazovima, Srbija je pred otvorenim provokacijama Albanaca koji su za vikend, gotovo, doveli do rata. Srbija je, zaista, u teškoj poziciji i u teškim vremenima i potrebno je da velike sile imaju razumevanja za njenu politiku i da znaju koliko je teško čuvati mir i stabilnost na ovom prostoru, ako ste potpuno sami. Za rat i sukob je dovoljan samo jedan, a za mir, stabinost, dogovor, bar dva. Srbija je to pokazala, Srbija je to rekla predsedniku Putinu i predsednik Putin je izrazio veliko razumevanje i lično poštovanje za predsednika Vučića - naglasio je Vulin.

Prema njegovim rečima, u međunarodnim odnosima obično se polazi od snage i veličine zemlje, od toga koliko imate vojnika i koliki imate BDP, ali vrlo često zaboravljamo koliko je važan lični odnos.

-Aleksandar Vučić je uspeo da ostvari lični odnos sa Vladimirom Putinom, kao i sa Si Ðipingom, kao i sa većinom velikih svetskih lidera, i njegova reč se sluša i poštuje se - istakao je Vulin.

Upitan da prokomentariše da li su s ovog sastanka u Moskvi važnije poruke koje smo čuli ili one koje nismo mogli da čujemo, ministar Vulin je ocenio da je sve zajedno važno.

-Ovakva poseta u ovom trenutku nije nešto što može da prođe bez ođeka u čitavom svetu. Predsednik Putin i predsednik Vučić su razgovarali o zaista važnim temama, ali je ovo bila poruka u čitavom svetu da sada, u ovom trenutku, kada je Srbiji veoma teško, kada se nalazi vrlo često pod snažnim pritiscima, naročito njen predsednik, ima moćnih zemalja i moćnih poltičara na ovoj planeti, koji hoće da podrže Srbiju i njenog predsednika - poručio je Vulin.

HRVATSKI NOVINARI KAPITULIRALI PRED VUČIĆEVOM SAVETNICOM! Suzana Vasiljević im objasnila zašto je lako a zašto teško raditi za PREDSEDNIKA SRBIJE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
anja

pre 5 godina

Ima mocnih zemalja koji su voljni da nam pomognu sve zahvaljujuci nasem predsedniku.I to je za pohvalu.

Zorka

pre 5 godina

Srbija je zemlja sve privlacnija za strane investitore.I kao takva ce sve brze,bolje i jace i ka Evropskoj uniji.Podrzace je mnoge drzave.

Milan

pre 5 godina

Jasno je da je KFOR znao za posetu Tačija i dao odobrenje za posetu Gazivodama.

anja

pre 5 godina

Za pohvalu je sve sto je nas predsednik uradio ua ovu zemlju,njegova borba i upornost.Zato ima i podrsku svetskih sila.

Miki

pre 5 godina

Odlično je imati moćnih zemalja koje hoće da podrže Srbiju!

jelka

pre 5 godina

njegova podrska je najbitnija za Srbiju, za mir i stabilnost

Kiki

pre 5 godina

Srbija vodi politiku koju sve više zemalja prepoznaje kao primerenu, doslednu i transparentnu ali Srbija sopstvene interese.

Ivancica

pre 5 godina

Hvala Putinu sto mu je stalo do Srbije i sto nas podrzava!

Petar

pre 5 godina

Rusija će uvek da sasluša i podrži Srbiju! Obostrano se razumemo!

Nikola

pre 5 godina

Srbija je samo na dobitku što je podržava tako velika i moćna država kao što je Rusija.To daje na značaju koliko naša zemlja vredi!

Maja

pre 5 godina

Srbija je konačno na dobrom putu, našla se na pravom mestu u svetu, mesto koje nama i pripada. Vučić vodi ozbiljnu i odgovornu politiku što je prepoznato.

Petar

pre 5 godina

Rusija će uvek da sasluša i podrži Srbiju! Obostrano se razumemo!

faki

pre 5 godina

Srbija iz dana u dan dobijaja sve vise podrske raznih zemalja,jel su svi uvideli ko su zapravo siptari i sta su oni ustvari sve uradili Srpskom narodu.

AnastasijaK

pre 5 godina

Путин је пример који многи светски лидери треба да следе. Вучићу хвала што нас представља свету у најбољем светлу.

Goran

pre 5 godina

Nadamo se da će se stvari rešavati samo na miran način.

Pele

pre 5 godina

Kina i Rusija su uvek bile na strani Srbije, imamo podršku ekonomsko najjačih država na svetu.

Bella75

pre 5 godina

Naravno da ima, nije Srbija sama na ovom svetu!

Sara

pre 5 godina

Snazna podrska Rusije, stecena je zaslugama naseg predsednika, to je cinjenica na koju treba da budemo ponosni.

Mara

pre 5 godina

Srbija je dobila na značaju i državnom ugledu jer je prisutna velika podrska od stane velikih zemalja

milica

pre 5 godina

Podrska tako velike svetske sile kao sto je Rusija je veoma znacajno za Srbiju, hvala ruskim prijateljima.

Ana

pre 5 godina

Srbiju je podrzala Rusija koja je tako velika i mocna drzava.Zato nema razloga da je ne podrze i druge zemlje.Srbija krupnim koracima gazi ka boljoj lepsoj i brzoj buducnosti.

Zora

pre 5 godina

Zahvaljujuci Aleksandru Vucicu i njegovim mudrim politickim potezima Srbija je danas cenjena i postovana svuda u svetu.Podrska velikih sila kao sto su Rusija i Kina nam mnogo znace.

mitar

pre 5 godina

Poverenje i postovanje koje vlada izmedju Putina i Vucica je jedna divna stvar koja doprinosi mnogo dobrim odnosima nase dve zemlje.

West

pre 5 godina

Velika je cast imati odnose sa Rusijom kao sto ih imamo mi.

beli tigar

pre 5 godina

Srbija zasluzeno postovana i to znak da smo na dobrom putum.

Milos

pre 5 godina

Искрени и пријатељски став Путина и Русије према српском народу и Србији.

Pjer

pre 5 godina

Konačno i Srbija ima moćne saveznike ,čija pomoć se zasniva na poverenju i prijateljstvu naroda !!

kovac1

pre 5 godina

Dobar postupak. Ne treba dozvoliti da niko ugrozi bezbednost našeg naroda na Kosovu, ni da izvodi čitavo vojno naoružanje zarad jedne posete.

kovac

pre 5 godina

Salje se jasan signal, Rusija zeli stav i misljenje Srbija u dijalogu Beograda i Pristine!

Biki

pre 5 godina

Veoma je vazno saznanje da Srbija ima podrsku mnogih zemalja.

Sara

pre 5 godina

Mi imamo predsednika koji se bori za svoj narod,i koji je Srbiju doveo to toga da bude cenjena i postovana.

Maza

pre 5 godina

Vucic je napravio jedan veliki bum u istoriji covecanstva.

Zabac

pre 5 godina

Naravno da ga interesuje i njegovo misljenje. Mise mozemo ponositi svemu sto smo postigli do sada.

ivana

pre 5 godina

susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Rusije Vladimira Putina poruka čitavom svetu da sada, kada je Srbiji veoma teško, ima moćnih zemalja i političara koji hoće da podrže Srbiju i njenog predsednika

Toma

pre 5 godina

Putin mnogo ceni Vucica i njegovu politiku,zato je i hteo o njega da cuje licno.

Željko

pre 5 godina

Stav Srbije je postao međunarodno izuzetno važan.

Igor

pre 5 godina

Nesumnjivo da je šef srpske države jako aktivan na svom radnom mestu. Njegovo lično prisustvovanje na svim bitnim i manje bitnim radnim akcijama svoje zemlje, daje veću vrednost državi, za šta možemo da ga pohvalimo za razliku od njegovih predhodnika....

Kika

pre 5 godina

Nama su sasvim dovoljne dve mocne drzave od kojih strahuje ceo svet, a i imamo vec njihovu podrsku. To su Kina i Rusija.

Dejan

pre 5 godina

Vucic je dobro postavio Srbiju, dobro smo se pozicionirali I zato smo sada znacajni svim zemljama na svetu, a pogotovo Kini i Rusiji

kaca

pre 5 godina

Mnogo znaci sto nas jake sile zele podrzati u svemu.

goran

pre 5 godina

Srbija je svakim danom sve više cenjena od strane velikih zemalja.

Ana

pre 5 godina

Srbija je sa Rusijom uvek imala odlicnu saradnju.

Govedarica

pre 5 godina

Sve veći broj zemalja podržava Srbiju u očuvanju njenih nacionalnih interesa. Mnoge zemlje koje su u početku priznale nezavisnost KiM, danas su polako počele da povlače priznanje, mnoge će tek da ga povuku.

Jovo

pre 5 godina

Srbija svojom pozitivnom politikom dobija nove prijatelje u svetu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija