• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

03.10.2018

11:55

(VIDEO) DODIK NA PINKU: Ivanić mi nije konkurencija - cela opozicija u RS zajedno nema podršku naroda kao ja!

Politika

(VIDEO) DODIK NA PINKU: Ivanić mi nije konkurencija - cela opozicija u RS zajedno nema podršku naroda kao ja!

Podeli vest

Milorad Dodik je za "Novo jutro" rekao da Republika Srpska nije podeljena u političkom smislu i da Ivanić vodi stranku (Partija demokratskog progresa) koja je na izborima dobila osam odsto podrške građana, dok je njegova stranka dobijala i do 40 odsto. Upravo iz tog razloga, ističe, ne doživljava ga kao konkurenciju.

 

Predsednik Republike Srpske i lider SNSD Milorad Dodik izjavio je da su Srbi u Srbiji i Srbi u BiH jedan narod i da se svaki uspeh našeg naroda proslavlja jedinstveno.

- Gradimo auto-put, izgradili smo deonicu od 72 km od Banjaluke do Doboja i više od 40 km od Banjaluke do Gradiške. Pre sedam ili osam godina nismo imali ni kilometar auto-puteva, a danas raspolažemo sa više od 100 kilometara. Želimo da se povežemo sa Beogradom i svim destinacijama u samoj Srbiji. Time bi se skratio put - kaže Dodik za Pink.

Kada je reč o navodnom mešanju u izbore u BiH, Dodik kaže da je reč o globalnoj igri i antiruskoj histeriji koja je zahvatila zapadne zemlje, pa čak traže satelite i kod nas. Ruski uticaj ne postoji i ne postoji niti jedan ruski vojnik u RS.

- Naravno, narod sa simpatijama gleda na ruski narod i to je baza svih odnosa, što zapadnjaci ne razumeju - kaže Dodik.

Ističe da se išlo politikom da će se nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma nizom mera uticati na to da RS bude prazna ljuštura.

- Onda smo mi došli pre desetak godina i rekli da toga više nema, da želimo da poštujemo naš Ustav i prava koje smo dobili. To im je zasmetalo jer žele podanički odnos. Mi smo legalisti i ne znaju šta će sa nama - kaže Dodik.

On ističe da nije privilegija baviti se politikom u BiH već veliki teret.

U zadnje dve i po godine, kaže, boravio je u Beogradu mnogo puta, dok je u Sarajevu bio samo dva puta. Kaže da se u dešavanja u Bosni svi mešaju sem Srbije.

- Ovo je najbolji i najkonkretniji nivo saradnje Srbije i RS. Imamo niz projekata koji se realizuju - kaže Dodik.

Kaže i da aktuelnog srpskog člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića i protivkandidata na predstojećim izborima, ne vidi kao konkurenciju.

Foto: pink.rs

Dodik je za Pink rekao da Republika Srpska nije podeljena u političkom smislu i da Ivanić vodi stranku (Partija demokratskog progresa) koja je na izborima dobila osam odsto podrške građana, dok je njegova stranka dobijala i do 40 odsto.

- Ne možemo govoriti o podeljenosti, cela opozicija nema dovoljnu podršku kao stranka koju vodim - rekao je Dodik i dodao da je jedini dva puta biran na neposrednim izborima za predsednika i da predstavlja volju naroda.

- Ne doživljavam Ivanića kao konkurenciju - istakao je Dodik.

Foto: pink.rs

Naveo je i da već godinama pokušava da ospori koncept urušavanja Republike Srpske, dok Ivanić šalje poruku Zapadu da je za razgovor, ali do sada zapravo nikada nije imao nikakvu odgovornost.

Dodik je dodao i da je njegova stranka pobeđivala u sedam izbornih ciklus poslednjih 13 godina iste ljude koji se svaki put vraćaju na političku scenu.

Komentarišući scenarije po kojima će posle izbora biti protesta protiv izbornih rezultata, Dodik je rekao da narod u RS nije toliko naivan jer je prošao kroz daleko teže situacije.

Dodik je rekao i da će, ukoliko postane član predsedništva BiH, živeti u Banjaluci i imati kancelariju u Republici Srpskoj.

Kaže i da ima izvesnih razlika sa politikom Dragana Čovića, hrvatskog člana Predsedništva BiH, ali da su saglasni oko bazičnih stvari.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kiza

pre 5 godina

Kako ce ti biti konkurencija kada je po znanju, ljudskosti i umecu barem ne tri nego pet kopalja iznad tebe. Da ima boljih, naravno da ima,a ti bi se trebao pokriti usima s obzirom koliko si ojadio Srbe sa desne strane reke Drine.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17