• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

03.10.2018

23:58 >> 23:57

MINISTAR LONČAR U SKUPŠTINI SRBIJE: Da li igde u svetu postoji da se novac traži za LEČENJE DECE, A DA IDE NA KOCKANJE?!

Politika

MINISTAR LONČAR U SKUPŠTINI SRBIJE: Da li igde u svetu postoji da se novac traži za LEČENJE DECE, A DA IDE NA KOCKANJE?!

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je od 2014. do 2018. godine u zdravstvo uloženo 176 miliona evra, a od 2008. do 2012. godine 46 miliona evra.

On je istakao i da se danas 200 dece koja boluju od retkih bolesti leče iz budžeta.

"Budžet je dve milijarde dinara", rekao je ministar tokom rasprave o rebalansu finansijskog plana RFZO i ukazao da 2011. godine nijedno dete nije lečeno, kao i da je budžet za obolele od retkih bolesti tada bio nula dinara.

"Ako uporedimo nula dinara i nula dece, sa dve milijarde dinara danas i 200 dece, stvarno ne znam kako drugačije da pokažemo i dokažemo koliko vodimo računa i koliko je urađeno. Nije moglo u prvoj godini da bude dve milijarde jer smo nasledili to što smo nasledili", rekao je Lončar

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić, koji je u poslaničkom klubu SDS, rekao je da će oni podržati izmene finansijskog plana RFZO, ali je, kaže, problem što se to na dnevni red stavlja posle šest godina vlasti SNS. 

- Što se tiče lečenja retkih bolesti, apsolutno podržavamo, ali mislim da je ta reakcija zakasnela. Naročito je problem ako je ona izazvana time što su neki glumci ili sportisti pomagali našoj deci. Ne treba njih da targetirate kao nekakve plaćenike, kao nekakve ljude koji žele loše državi. Oni su samo želeli da pomognu, a za vas je pitanje zašto to niste uradili vi, nego ste pustili da to rade neki drugi građani Srbije- rekao je Aleksić. 

On je dodao da je vlast ranije mogla da kaže da recimo neće ulagati 15 miliona evra u gondolu nego da je prioritet lečenje dece. 

- A ne da vi, gospodine ministre, targetirate fondacije, glumce, sportiste koji su u odsustvu države na neki način želeli da pruže podršku deci kojoj nisu uspela da nađu rešenje u svojoj džavi- rekao je Aleksić. 

Nakon što je izneo podatak koliko je dece lečeno 2011. godine, a koliko danas, Lončar je odgovorio i na Aleksićeve kritike upitavši ga da li postoji bilo gde u svetu da se novac traži za lečenje dece, a da taj novac ide na "kockanje u neki investicioni fond". 

- Kažete da ja napadam neke fondove, neke glumce, ja vas pitam, evo prvi put pričam o tome, da li postoji negde u svetu primer da vi pošaljete sms poruku jer vam traže da lečite neko dete, a vaš novac ne ide da se leči to dete i vi o tome niste obavešteni nego ide na "kockanje u neki investicioni fond - upitao je Lončar. 

Upitao je i kakav je to "trust mozgova" doneo odluku da ne ide dete na lečenje nego se taj novac daje u investicioni fond? 

On kaže da se postavlja pitanje transparentnosti i po kojim principima rade ti fondovi, kao i ko je od lekara stručnjak za sve oblasti da donese odluku ko će gde da ide da se leči. 

- Jedini odgovor koji smo dobili je da imaju jednog stalnog pedijatra...- naveo je ministar.

OVO JE ZA ZATVOR! SERGEJ OBRTAO NOVAC BOLESNE DECE?!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
momo

pre 5 godina

bravo loncaru ali nisi rekao koliko je od tih silnih para otislo na mmr vakcine? po nasim starim obicajima mi redjamu sve uspeh za uspehom ali rezultata negde.

Doktor

pre 5 godina

A,da li je normalno da se deca leče skupljajući novac humanitarnim koncertima,Sms-om,?Otkud baš ;sada;ta briga za decu,ministre?

ana

pre 5 godina

Novac koji je prikupljen za lecenje dece mora da se koristi samo za to. A ovi sto rade drugacije da odgovaraju i da vrate novac.

Roby

pre 5 godina

U zatvor po hitnom postupku ako se dokaze da je vrli glumac proneverio novac skuljen za lecenje dece.

anja

pre 5 godina

Novac je iskljucivo za lecenje dece i ne sme nikako biti drugacije. Treba da odgovaraju ti sto rade drugacije.

Zora

pre 5 godina

Bruka da Sergej novac koji je namenjen bolesnoj deci koristi zarad licnog interesa.To je strasno!

Emina

pre 5 godina

Ja sam zaprepascena. Ovakav postupak mora da se kazni.

Davor

pre 5 godina

Moralna nula, ljigavac najobičniji. Kockati se novcem koji narod uplaćuje da bi se pomoglo teško oboleloj deci. Time je izneverio i poverenje građana i uskratio pomoć deci kojoj je neophodna.

miki

pre 5 godina

Propali glumac kao i politicar, sram ga bilo da sproneveri pare

Ivcha21

pre 5 godina

NIko njima ne prigovara, ako zaista zele da pomognu.

Milena

pre 5 godina

Država ulaže u zdravstvo i lečenje dece, ali nekome nije to dosta pa pravi fondacije od kojih bi se "ogrebao" i iskoristio novac za kockanje. I posle taj neki kockar zna da kritikuje državu. Sramota. Mora se stati na put lažnim fondacijama koje bolesnu decu koriste da bi došli do ličnih koristi.

Nikola

pre 5 godina

Da li treba koristiti nečiju tešku muku i nevolju u takve svrhe?

Ivan

pre 5 godina

U redu je ako je njihov stvarni posao da pomazu deci.

Sloba

pre 5 godina

To sto Trifunovic radi sa fondom za lecenje dece je velika sramota, umesto da ispuni prvi cilj fonda i bavi se humanitarnim radom, on obrce novac i sam sebe finansira

Daca

pre 5 godina

ovo je zaista sramota ako je sergej ovo odradio.. stvarno ogrmona sramota

Daca

pre 5 godina

moja jedina zamerka drzavi je sto ovo nije ni pre uocila.. mada zasto bi neko krao od bolesne dece... sad da mu se sudi po najrigoroznijim standardima

mala

pre 5 godina

Ti glumci i fudmaberi i ostali su isto naši građani

Jaza

pre 5 godina

Pa izgleda da je nekim ljudima vise vaznije da se kockaju i da se razbacuju parama nego da se bolesna deca izlece. Jadno.

Goran

pre 5 godina

Trifunovic mora da odgovara za ovu zloupotrebu.

maria

pre 5 godina

Uzasno je to sto Trifunovic i njegovi saradnici preko obolele dece uzimaju novac!Zaista sramno!

Tanja

pre 5 godina

Kada je u pitanju Sergej Trifunović, mene više ništa ne čudi.

Deki

pre 5 godina

Novac se mora racionalno trošiti, a što se tiče Trifunovića, suvišno je trošiti reči na njega

Miki

pre 5 godina

Država daje sve od sebe da pomogne bolesnoj deci!

Miki

pre 5 godina

Država sve čini da nađe izvor za bolesnu dečicu!

Bojan

pre 5 godina

Postoji i to bas kod nas, sto je Trifunovic i dokazao.

Gosa

pre 5 godina

Ovo vec prelazi granice smesnog, vec postaje zalosno.

stefan

pre 5 godina

Sta sve ljudi koriste za sticanje bogatstva, nekad je stvarno zabrijavajuce, bas kao i sada kada decu koja se sa zivotom bore koriste zarad kockanja novcem koji im narod salje u pumoc.

Vera

pre 5 godina

Deca se lece iz budzeta a fondovi koji prikupljaju novac treba da budu pod kontrolom jer je moguca pronevera novca koji gradjani salju. Mislim da je ministar u pravu.

Maja

pre 5 godina

To i odgovara opoziciji i onima koji su istog misljenja da se obogate i okoriste sto vise mogu pa makar i na racun bolesne dece.

Milica Milicic

pre 5 godina

Drzava finansira lecenje dece....vise poverenja u drzavu nego tamo neke humanitarne fondove.

Milica Milicic

pre 5 godina

Nadam se da ce se broj bolestne dece smanjiti, ipak onima kojima je potrebna pomoc drzava Srbija izlazi u susret.

Vera

pre 5 godina

Država se zaista trudi oko bolesne dece,i u buduscosti će fond za njih verujem biti još veći.

Dara

pre 5 godina

Pa takve stvari postoje jedino kod Trifunovica.

gane

pre 5 godina

Sigurna sam da ni jedna drzava ne bi dozvolila ovako obrtanje humanitarnog novca.

ivo

pre 5 godina

Opozicija je svoje delovanje u skupstini Srbije svela na odbranu bahatog Sergeja koji je krao od bolesne dece.Licemerno SzS.

Ančica

pre 5 godina

Sramno ponašanje Trifunovića.Koristi slabe i nemoćne za ličnu dobit.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija