• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.10.2018

07:43

VUČIĆ NAREDIO: Od jutros vojska više nije u stanju najviše borbene gotovosti!

Politika

VUČIĆ NAREDIO: Od jutros vojska više nije u stanju najviše borbene gotovosti!

Podeli vest

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić rano jutros naredio je dezangažovanje snaga za hitno i brzo reagovanje

- Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić je rano jutros, u skladu sa svojim ovlašćenjima propisanim Zakonom o odbrani, dostavio ministru odbrane Aleksandru Vulinu i načelniku Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovniku Milanu Mojsiloviću, naređenje o dezangažovanju snaga za hitno i brzo reagovanje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vojska Srbije u saradnji sa ostalim bezbednosnim strukturama, u skladu sa naređenjem vrhovnog komandanta i dalje prati bezbednosnu situaciju i spremna je da u svakom trenutku zaštiti svoju državu i sve naše građane, bez obzira gde žive, navelo je Ministarstvo odbrane.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srdjan

pre 5 godina

Nasa vojska je u pripravnosti za nasu drzavu i gradjanje.

Sofija Kovacevic

pre 5 godina

Procena obaveštajaca sa terena i smanjene tenzije su rezultrirale smanjenje borbene gotovosti.

jelena

pre 5 godina

Vojska je spremna da u svakom trenutku zaštiti svoju državu i sve naše građane, bez obzira gde žive

star

pre 5 godina

Kao i što je bilo najavljeno naš predsednik je dobio informaciju da je situacija na Kosovu dosta bolja, tako da je izdao naredbu o ukidanju borbene gotovosti naše vojske.

star

pre 5 godina

Naš predsednik je ukinuo naredbu o borbenoj gotovosti naše vojske i nadam se da će se vrlo loša situacija na Kosovu smiriti.

Ivana

pre 5 godina

Vojska možda više nije na borbenu gotovost, ali je spremna ako se za to da naredba.

Nikola

pre 5 godina

Potrebno je mirnim putem sve rešavati, ali znajući da imamo vojsku koja je spremna da brani Srpsko možda će šiptari drugačije postupiti.

Lili

pre 5 godina

Srpska vojska je borbeno spremna da brani srpsko stanovništvo na KiM.

Dejan

pre 5 godina

Predsednik je odlučio da je pravo vreme za to. Verujem da je njegova odluka ispravna , kao i sve do sada.

ilinka

pre 5 godina

Siptarska banda reaguje samo na silu.Samo da ne bude sada opet nasilja na severu pokrajne.

zoran

pre 5 godina

Sasvim je bio opravdan povišen stepen borbene gotovosti nase vojske, treba zastititi nas narod od nadirucih ekstremista.

dejan

pre 5 godina

Sa Albancima nikad se ne zna, moramo uvek biti na oprezu.

Aleksa

pre 5 godina

Nije na odmet da se stave u pripravnost obzirom na cinjenicu da kad god podbaci diplomatija albanci pribegnu nasilju

Vanja

pre 5 godina

Povisena borbena gotovost je ispunila svoj osnovi cilj, siptarske provokacije su osujecene i sada vojska moze da se vrati u redovno stanje

Jovana

pre 5 godina

Vrlo odgovorno ponašanje u kriznoj situaciji, koje uliva sigurnost našem narodu na Kosmetu, i u Srbiji uopšte. Vojska i policija Srbije su ozbiljne institucije koje su poznate šiptarskim teroristima vrlo dobro, zato su se i vrlo brzo razbežali.

Isidor

pre 5 godina

Srbija ima ozbiljne borbene snage i njihovo angažovanje smiruje napetost, i uliva sigurnost našem narodu, tako je bilo i ovaj put.

Sara

pre 5 godina

Drzava je u prthodnim danima postupila veoma odgovorno, i u svakom trenutku spremna je da zastiti svoje gradjane.

Marko

pre 5 godina

Vojska i policija su stub sigurnosti, u koje naš narod veruje, zahvaljujući sadašnjoj vlasti uspešno su modernizovane i mogu da adekvatno odgovore u kriznim situacijama.

Pera

pre 5 godina

Verujem, da Srbija ima dovoljno ,,široku" zaštitu za sve građane srpske države i da će ih braniti iaku su dezangažovane srpske snage na Kosovu....

drena

pre 5 godina

Dobro je sto se tako zavrsilo ali naravno da vojne snage i dalje prate bezbednosnu situaciju

Uros

pre 5 godina

Verujemo da bez obzira na ukidanje najvise borbene gotovosti Vojska Srbije u saradnji sa ostalim bezbednosnim strukturama, u skladu sa naređenjem vrhovnog komandanta i dalje prati bezbednosnu situaciju i spremna je da u svakom trenutku zaštiti svoju državu i sve naše građane!

Putkin

pre 5 godina

Situacija nije kriticna vise i pametan potez predsednika Vucica. Treba biti miran i dobro razmisliti pre svake odluke koja se tice KiM jer svi cekaju nasu gresku,verujem u predsednika i njegovu politiku i znam da je narod Srbije na KiM u sigurnim rukama.

Gavra

pre 5 godina

Albanci se igraju sa vatrom, jednom se će snage da reaguju, pre nego što budu opozvane...

Ana

pre 5 godina

Neka se Albanci ne raduju , po potrebi će predsednik odlučivati o stepenu borbene gotovosti Vojske Srbije.

Darko

pre 5 godina

Ma ima Vucic plan. Verujem u njegovu politiku.

Zoka

pre 5 godina

Mi imamo jako dobrog predsednika koji zna da odlučuje,a i vojsku koja je spremna da bude uz svoj narod.

sawa

pre 5 godina

NAsa vojska je uvek spremna da reaguje kada je to potrebno.

Mirko

pre 5 godina

Veruejm da su sada ljudi sa Kosova odahnuli, nije sve jedno kadastrahujete za svoj zivot.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija