• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

04.10.2018

20:28

ŠIPTARI U PANICI, TVRDE: RUSI I KINEZI ŠALJU VOJSKU NA KOSOVO?!  Predsednik Vučić izazvao haos u Prištini!

Politika

ŠIPTARI U PANICI, TVRDE: RUSI I KINEZI ŠALJU VOJSKU NA KOSOVO?! Predsednik Vučić izazvao haos u Prištini!

Podeli vest

Albanci su jako nervozni zbog čvrste podrške koja je Srbima stigla nakon poslednjeg sastanka Vučića i Putina u Kremlju! Oni su svojim diplomatskim kanalima dojavili saveznicima na Zapadu kako je Vučić u Moskvi, ali i nedavno u Pekingu zapravo dobio uveravanja da su ove dve sile spremne i da pošalju vojnu pomoć Srbiji za intervenciju na Kosovu

Diplomatska ofanziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se u poslednje dve nedelje sastao sa dvojicom najmoćnijih lidera sveta - predsednicima Kine Si Đipingom i Ruske Federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom i od njih dobio nedvosmislenu podršku za rešavanje kosovskog problema - izazvala je pravu paranoju u Prištini!

Činjenice

* 14 puta se Vučić sastao s Vladimirom Putinom
* 5 puta se predsednik Srbije sreo sa Si Đipingom
* Obojica lidera obećala su ponovni dolazak u Srbiju
* Kina i Rusija snažno brane Srbiju u SB UN

Ta paranoja je tolika da su šiptarski bezbednjaci svojim 'saveznicima' u NATO i SAD već dojavili da je Vučić u Pekingu i Moskvi tražio i dobio vojnu pomoć za invaziju na Kosovo!?!

Nije im svejedno

Diplomatski izvori Informera otkrivaju da su iz Prištine u Vašington i Brisel juče stigle poverljive diplomatske depeše u kojima se otkriva navodni 'srpsko-rusko-kineski pakleni plan'.

- Albanci su jako nervozni zbog čvrste podrške koja je Srbima stigla nakon poslednjeg sastanka Vučića i Putina u Kremlju! Oni su svojim diplomatskim kanalima dojavili saveznicima na Zapadu kako je Vučić u Moskvi, ali i nedavno u Pekingu zapravo dobio uveravanja da su ove dve sile spremne i da pošalju vojnu pomoć Srbiji za intervenciju na Kosovu! Istovremeno, u tim depešama se upozoravaju SAD i NATO i da su Kina i Rusija spremne da prošire opseg vojno-tehničke saradnje sa Srbijom i da našoj zemlji najpovoljnijim uslovima isporuče ofanzivno naoružanje - prenosi izvor Informera upoznat sa sadržajem ovih dokumenata. U njima se, kako dodaje, podseća i na prethodnu pomoć koju je Srbija dobijala od ove dve sile.

 

(VIDEO) POČELO ODBROJAVANJE! SVE SPREMNO ZA NAPAD NA SRPSKU: Kreće obojena revolucija, ako DODIK NE POBEDI UBEDLJIVO!

- Albanci, naravno, nisu propustili da navedu kako su i do sada Rusija i Kina svim silama bile uz Srbiju u zaštiti vitalnih nacionalnih interesa. Pomenuto je i kako su iz Moskve i Pekinga više puta navodili da su spremni da brane Srbiju i srpski narod svim sredstvima - navodi naš sagovornik.

Naša saznanja juče je posredno potvrdio ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je rekao da Srbija ima moćne saveznike na koje uvek može da računa u zaštiti svojih nacionalnih interesa.

Foto: AP/Tanjug/Fotomontaža

- Velike sile, kakva je Rusija, uvek su uključene na razne načine u sve što se dešava u svetu, a posebno u regionu Balkana. Nađite mi još jednog predsednika bilo koje zemlje ove veličine koji je u 15 dana razgovarao i sa kineskim i sa ruskim predsednikom, a u isto vreme održavao najbolju moguću komunikaciju sa EU i sa predstavnicima drugih najznačajnijih zemalja na svetu - kaže Vulin i navodi da je podrška koju smo dobili sada posebno važna:

Jaki u svakom segmentu

Sporazum s Rusijom i Kinom stvara ne samo ekonomski već i vojno jaku državu, Ističe Saša Borojević

- Srbija je suočena sa otvorenim provokacijama Albanaca koji su za vikend, gotovo, doveli do rata. Naša zemlja je u teškoj poziciji i potrebno je da velike sile imaju razumevanja za našu politiku i da znaju koliko je teško čuvati mir i stabilnost, ako ste potpuno sami. Sastanak u Moskvi je bila poruka čitavom svetu da sada, kada je Srbiji veoma teško, ima moćnih zemalja i moćnih političara koji hoće da nas podrže.

Poruka da se Moskva pita

S druge strane, karijerni diplomata Zoran Milivojević kaže da bez Rusije neće biti moguće rešiti pitanje Kosova.

(VIDEO) ZAGRMELI MIGOVI NA NEBU IZNAD BATAJNICE: Srpski i ruski piloti ceo dan VEŽBALI VAZDUŠNU BORBU!

- Nijedna strana nije otkrila detalje razgovora, ali je očigledno da je Vučić dobio podršku ruskog predsednika. Može se izvući zaključak da će nas i dalje podržavati u borbi za KiM na linijama međunarodnog prava i Rezolucije 1244, po kojima je KiM u sastavu Srbije. Mislim da je glavna poruka iz Kremlja da se ne može više pitanje Kosova rešavati bez učešća Rusije - ističe Milivojević.

'Komersant' slagao da se Putin ne slaže sa Vučićem

 

Ruski 'Komersant' objavio je juče, pozivajući se na svoje 'obaveštene, diplomatske izvore' da predsednik Putin na sastanku s Vučićem nije podržao njegovu ideju o razgraničenju sa Albancima na KiM.
Međutim, kako Informer saznaje, reč je o propagandnoj laži koju su u ruske medije plasirali novinari Genadij Sisojev i njegova supruga Zorana Bojić Sisojev, inače dopisnica agencije Beta iz Moskve. Pomenuti Sisojev, koji je radio kao dopisnik 'Komersanta' sa Balkana, poznat je u ruskim novinarskim krugovima po svojim izrazito antisrpskim stavovima.
Odlično obavešteni diplomatski izvori demantuju da je tokom sastanka dvojice lidera došlo do bilo kakvog neslaganja.
- Naprotiv, postignuta je puna saglasnost o svemu, pa i o Kosovu - tvrde visoko pozicionirane diplomate iz Moskve. Naši sagovornici otvoreno sumnjiče 'Komersant' da je izmislio celu priču:
- O čemu su tačno pričali Vučić i Putin znaju samo njih dvojica. Bili su potpuno sami na sastanku, bez saradnika. Ko je onda izvor 'Komersanta'?! Biće da su sve izmislili u pokušaju da pokvare odnose Rusije i Srbije...
List 'Komersant' u Rusiji zvanično je, inače, stavljen na listu 'agentskih medija' koji se finansiraju iz inostranstva.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bora

pre 5 godina

"Srbija i Kina su uvrk bili uz Srbiju."......e botu nepismeni....!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sasa

pre 5 godina

Ko to kaze ko to laze Srbija je mala taj je budala

Suzana

pre 5 godina

Kina i Rusija su velike sile.Uz koje Srbija ce sigurno,snazno odgovoriti ako zatreba,da zastiti svoj narod na Kosovu.

Alhemičar

pre 5 godina

Prisustvo ovih armija na Kosovu i Metohiji , doprinelo bi stabilnosti i miru i sigurnosti Srba .

milos

pre 5 godina

Nema nama zime dokle god stoje iza nas Kina i Rusija, i siptari to znaju, dzabe prde. Nece jos dugo.

tea

pre 5 godina

Neka znaju da i Srbija ima podršku velikih sila.

pitanje

pre 5 godina

zasto ne stavite kartu imovine Srbije a ne samo naseljenosti Srba?

Viktorija Vikica

pre 5 godina

Srbi imaju jaku podrsku od strane Rusije i Kine, koja nam mnogo znaci. Srbi zele sve da rese na miran nacin, tako da nema potrebe za strahom.

Kosta1984

pre 5 godina

To volim da cujem.Nase ne damo a tudje nam ne treba.

Milan Savić

pre 5 godina

Ništa nije isključeno, ako može Nato može i Rusija i Kina.

Slađa

pre 5 godina

Srbija ima jake sile za prijatelje : Rusija i Kina podržavaju naše nacionalne interese ! Šiptarske provokacije za vikend su mogle dovesti do rata da Srbija ne vodi mudru politiku mira i bezbednosti !

Ines

pre 5 godina

Od velikog značaja za Srbiju je što Vučić gradi mostove prijateljstva sa Rusijom i Kinom.

Boba

pre 5 godina

Neka su u panici , dosad su radili šta su hteli jer su imali moćnu podršku, e sad imamo i mi naše moćne prijatelje .

Bogica

pre 5 godina

Neka razmisle malo i oni i neka se odluče šta im je preče, mir i bolja budućnost dece ili sebični principi koji vode direktno u rat i upropašćivanje budućnosti naše dece .

Maja

pre 5 godina

Neka strahuju i treba da strahuju,da se vidi da nismo sami i da nemaju samo Albanci podršku jakih sila.

Ivan

pre 5 godina

Ne palite se kao hepo kockice,toliko smo mali i toliko smo nebitni da nismo ni svesni toga,sto se tice Srba na kosovu bog nek im je upomoc,Srbska vlast nemoze i nesme da ih zastiti.

Snežana

pre 5 godina

Neka Šiptari vide da Srbija nije sama , i da ima podršku takvih sila kao što su Kina i Rusija.

Aca

pre 5 godina

Bagra siptarska, misle da im niko ne moze stati na put!

Lola

pre 5 godina

Treba ih malo spustiti na zemlju, mnogo su poleteli!

Goca

pre 5 godina

Srbija nije sama! Hvala Rusiji i Kini na podrsci!

Ema

pre 5 godina

Зашто провоцирају, ако су после тога у паници? Албанци нек шаљу специјалце на Газиводе, а Србија ће све то мирно гледата. Мало су се преварили.

mika

pre 5 godina

DAJ BOZE DA VEC JEDNOM RESE PITANJE K I M.I DA ALBANCI SHVATE AKO HOCE DRZAVU DA IDU U ALBANIJU, ALI JA MISLIM DA IH NI TAMO NECE PRIMITI JER SU JAKO ZAGADJENI I PRO USTASKI NAKLONJENI.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59