• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

04.10.2018

19:49

KOMANDANT BONDSTILA PUKOVNIK NIK DUČIĆ: Situacija na Kosovu je mirna, ukoliko bude potrebno POVEĆAĆEMO BROJ VOJNIKA!

Politika

KOMANDANT BONDSTILA PUKOVNIK NIK DUČIĆ: Situacija na Kosovu je mirna, ukoliko bude potrebno POVEĆAĆEMO BROJ VOJNIKA!

Podeli vest

Pukovnik Nik Dučić, komandant vojne baze Bondstil, ocenio je da je bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji mirna i stabilna, odnosno ista kao kada je on stupio na dužnost u martu

- Imali smo par dana kada je bilo potrebno povećati pažnju, ali su to bili neki pojedinačni slučajevi, bilo je par organizovanih političkih poseta. Nije bilo nasilnih situacija - rekao je Dučić u intervjuu za RTV Gračanica.

Upitan da li smatra opravdanim uzmenirenost srpske zajednice povodom poslednjih dešavanja na severu Kosova, on smatra da je to uticalo "samo na manji deo srpske zajednice, ali i na albansku zajednicu".

- Nakon pet dana mi, eto, pričamo o vožnji brodićem na jezeru, ali Vi znate da se istovremeno u Prištini odvijao protest o kojem se nije pričalo u medijima. Nije bilo incidenata i niko nije uhapšen. Ja ne bih preterivao, već bih na ovo gledao radije kao unutrašnji politički potez - rekao je Dučić.

On je, kao poruku, zamolio sve zajednice da učestvuju u radu svojih lokalnih samouprava.

- Građani treba da izraze svoje stavove o svojim i potrebama svoje zajednice. Treba da nastave miroljubivim glasom, da vrše uticaj na svoje političke predstavnike i kada se ne slažu sa njihovim potezima. Mi kao KFOR nastavićemo da sarađujemo sa zajednicom i da se odazivamo na pozive iz zajednica, kao i da učestvujemo na raznim događajima - rekao je Dučić.

On je, takođe, zamolio građane da vesti koje se često objavljuju ne shvataju previše emotivno, "jer ponekada reči kojima je nešto opisano ne oslikavaju pravu istinu".

Dučić je dodao da je trenutno na Kosovu i Metohiji oko 4.000 pripadnika Kfora, iz 29 zemalja, "i ukoliko je to potrebno možemo da povećamo taj broj".

KOMANDANT BONDSTILA PONOSAN NA SRPSKO POREKLO! NIK DUČIĆ: Ja sam srpski Amerikanac! Obilazim manastire i SLAVIM SVETOG NIKOLU!

 

​PUKOVNIK NIK DUČIĆ, KOMANDANT AMERIČKE BAZE BONDSTIL: Šiptari, nema ništa od "vojske Kosova"!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
deda Raša

pre 5 godina

Dzukela, kojeg treba proterati. Dosao kao "Srbin", da bi uspavao i zavarao Srbe. Takvim se stvarima koristi amerika.

SS

pre 5 godina

Gori je od poturuca,srami se svog prezimena prodana dušo,ne zaslužuješ ga.

OOUR

pre 5 godina

Ti, da si ponosan na svoje poreklo, ne bi ti se na pločici prezime završavalo sa "CH", nego sa "Ć"!

Petar JVetar

pre 5 godina

По његовом не би било ништа страшно ни ако ми провозамо тенкић по Космету у пратњи 63. Падобранске

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija