• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.10.2018

20:31

DODIK ZAMOLIO VUČIĆA DA ODLOŽI POSETU ZA POSLE IZBORA!

Politika

DODIK ZAMOLIO VUČIĆA DA ODLOŽI POSETU ZA POSLE IZBORA!

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odloži ranije planiranu posetu Istočnom Sarajevu za posle izbora u BiH

Dodik je, u pismu predsedniku Srbije, istovremeno istakao da ne treba odustati od jedinstva Republike Srpske i Republike Srbije.

- Srbi u Republici Srpskoj i Srbi u Republici Srbiji jedan su narod, i nemojmo dozvoliti da nas dele. Zato je jedinstvo Republike Srpske i Republike Srbije prirodno i ne smemo da odustajemo od toga - naveo je Dodik u pismu u koje je Tanjug imao uvid. 

Vučića je zamolio da odloži posetu Istočnom Sarajevu, zbog želje da predsednika Srbije "zaštiti od napada svih onih koji ne žele bolju budućnost za srpski narod". 

- Imajući u vidu aktuelnu situaciju i napade na Vas lično, koji ne dolaze samo iz redova bošnjačkog naroda, već i od strane srpskih predstavnika, stvarnih ili lažnih, a koji Vas optužuju za mešanje u izborni proces i uticaj na volju srpskog naroda u BiH, ja Vas iskreno molim da Vašu posetu Istočnom Sarajevu odložite a posle predstojećih izbora - precizirao je Dodik. 

Dodikovo pismo glasi:

"Srbi u Republici Srpskoj i Srbi u Republici Srbiji jedan su narod, i nemojmo dozvoliti da nas dijele. Zato je i jedinstvo Republike Srpske i Republike Srbije prirodno i ne smijemo da odustajemo od toga. 

Imajući u vidu aktuelnu situaciju i napade na Vas lično, koji ne dolaze samo iz redova bošnjačkog naroda, već i od strane srpskih predstavnika, stvarnih ili lažnih, a koji Vas optužuju za miješanje u izborni proces i uticaj na volju srpskog naroda u Bosni i Hercegovini, ja Vas iskreno molim da Vašu posjetu Istočnom Sarajevu odložite za poslije predstojećih izbora.

To Vas molim sa istinskom željom is poštenom namjerom da Vas zaštitim od napada svih onih koji ne žele bolju budućnost za srpski narod. 

Republika Srpska, njen narod i ja, kao njen predsjednik, vječito ćemo Vam biti zahvalni za bezrezervnu podršku. 

Hvala za donacije kojima smo izgradili ili rekonstruisali bolnice, vrtiće, škole, domove kulture, puteve, mostove i komunalnu infrastrukturu. Zahvaljujući Vama, narod u Republici Srpskoj osjeća podršku i ljubav Srbije. 

Zato i ovom prilikom, kao predsjednik Republike Srpske, želim da potvrdim bratstvo sa Republikom Srbijom i svoju posvećenost bliskoj međusobnoj saradnji, a zbog bolje budućnosti za naš jedan i jedinstveni srpski narod. 

Dragi prijatelju, molim Vas da se koliko u ponedeljak vidimo u Beogradu i napravimo planove za nastavak saradnje Srbije i Srpske. Takođe Vas molim da ništa ne zamjerite narodu Republike Srpske, samo zato što neki od opozicionih predstavnika govore loše o Srbiji, o Vama lično, jer mi Srbi iz Republike Srpske uvek ćemo gledati u Srbiju kao svetionik slobode i nade za cjelokupni srpski narod. 

Takođe želim da vas obavijestim da, voljom naroda Republike Srpske, bolnica koju sutra otvaramo u Istočnom Sarajevu, nosi ime „Srbija". 

Do skorog viđenja i s poštovanjem,

Milorad Dodik".

Vučić je, prema ranijem planu trebalo sutra da poseti Istočno Sarajevo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Kosta

pre 5 godina

Vucic ce svaku vrstu pomoci pruziti RS.I ako bude trebalo i zastiti ti Srbe u RS. A evropa se igra na balkanu opasno,a Srbija nije vise nejaka kao nekada.

Igor

pre 5 godina

Mozda je tako i bolje za sada, da ne bi ispalo da se Srbija mesa u izbore koji se tamo odrzavaju za vikend i da neko ne optuzi Vucica da se svrstava na neku od strana

roby

pre 5 godina

Dodik je jedan pragmatican i odgovoran politicar.Sa njim i Vucicem Srbija i Republika Srpska mogu da se nadaju mozda i ujedinjenju.

mića

pre 5 godina

RS ima veliku podršku Srbije u ovom teškom trenutku za sve nas,

Mićko

pre 5 godina

I njihovi opozicionari su divljaci k'o i nasi.

bubica

pre 5 godina

Naravno da svi srbi iz celog sveta treba da budu uvek okrenuti Srbiji.To je i predsednik vise puta ponovio, svaki Srbin moze da racuna na Srbiju.

Danijel

pre 5 godina

Vucic moze otici i u Banja Luku. I tamo zive Srbi

Vladimir

pre 5 godina

Aleksandar Vucic i Mile Dodik imaju razumevanje jedan za drugog. To je veoma vazno za Srbe sa obe strane Drine.

slađa

pre 5 godina

Fer od Milorada Dodika. Ali ne mogu da ne pitam kada se beše ženi Gerhard Šreder:)

ana

pre 5 godina

Dodikova molba biće usvojena jer uživa poverenje predsednika Vučića.

ana

pre 5 godina

Srbija i Republika Srpska su dva bratska naroda.

Maja

pre 5 godina

Srbija je uvek uz narod R. Srpske, treba ih pustiti da sami odluce koja je za njih najbolja politicka opcija.

Dehan

pre 5 godina

Oni su prijatelji I imaju razumevanja jedan za drugog

Dehan

pre 5 godina

Videce se kad glasanje prodje I to je pametna odluka

maša

pre 5 godina

Ovakva saradnja i razumevanje samo su odraz dugogodišnjeg lepog prijateljstva.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija