• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.10.2018

21:19 >> 21:21

PALE MASKE! SAD OTVORENO STALE UZ HARADINAJA: Ameri podržali Vojsku Kosova i njen ulazak na SEVER SRPSKE POKRAJINE!

Politika

PALE MASKE! SAD OTVORENO STALE UZ HARADINAJA: Ameri podržali Vojsku Kosova i njen ulazak na SEVER SRPSKE POKRAJINE!

Podeli vest

Vojska će delovati na čitavoj teritoriji Kosova, uključujući i sever, tvrdi televizija Klan Kosova na osnovu izjave kosovskog premijera Ramuša Haradinaja. Istovremeno, Ambasada SAD u Prištini saopštila je da ta zemlja nastavlja da podržava tranziciju kosovskih bezbednosnih snaga u profesionalnu vojsku i dodaje da nijedna zemlja ne može "staviti veto" na ovu tranziciju

Za razliku od kosovske policije, Kosovskim bezbednosnim snagama (KBS) do sada je bila potrebna dozvola NATO, kao i poziv lokalnih vlasti da bi boravili u tri opštine na severu, naseljenim uglavnom Srbima. 

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da više ne važi takvo ograničenje sada kada je paket za transformaciju KBS spreman.

- Nismo izostavili ni jednu sekvencu, samo celinu, pravo na vojsku, bez ikakvog ograničenja - kazao je on.

ZAPAD OPET PRETI SRBIJI: Krenete li na Kosovo i Metohiju, imate rat sa NATO!

Ovu izjavu dao je nakon njegovog sastanka sa američkim sekretarom odbrane Džinom Matisom.

Ambasada SAD u Prištini saopštila je večeras da ta zemlja nastavlja da podržava tranziciju kosovskih bezbednosnih snaga u profesionalnu vojsku i dodaje da nijedna zemlja ne može "staviti veto" na ovu tranziciju, objavila je RTK, program na srpskom jeziku. 

(VIDEO) POČELO ODBROJAVANJE! SVE SPREMNO ZA NAPAD NA SRPSKU: Kreće obojena revolucija, ako DODIK NE POBEDI UBEDLJIVO!

- Sjedinjene Države nastavljaju da podržavaju disciplinovanu, transparentnu tranziciju KBS u profesionalnu, multietnicku NATO-interoperabilnu vojsku sa ogranicenim mandatom teritorijane samoodbrane. Nijedna zemlja ne može "staviti veto" na ovu tranziciju" - navodi se u odgovoru iz ambasade SAD na pitanje RTK2, kakav je stav americke administracije povodom usvajanja amandmana od strane Komisije za unutrašnje poslove kosovske skupštine na Nacrt zakona o transformaciji KBS u vojsku.

Foto: AP/fotomontaža

Iz Ambasade kažu i da pozivaju kosovske političke lidere da osiguraju da se taj proces nastavi na "inkluzivan nacin koji odražava multietničku prirodu Kosova". 

ŠIPTARI U PANICI, TVRDE: RUSI I KINEZI ŠALJU VOJSKU NA KOSOVO?! Predsednik Vučić izazvao haos u Prištini!

 Od suštinskog je značaja da Kosovo, od ovog trenutka pa nadalje, blisko koordinira sa NATO saveznicima i da se angažuje sa svim svojim građanima dok tranzicija napreduje - navedeno je u odgovoru za RTK2.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sinisa

pre 5 godina

Samo strpljivo; kosovski problem je komplikovan poput partije saha. Nije nastao preko noci, pa se nece ni resiti preko noci. Verujem u srpsku diplomatiju.

Ina

pre 5 godina

Neodgovorno, prave krov, a nemaju temelj. Kosovo nije priznato kao drzava, po kom osnovu da ima vojsku?

RINGISPIL

pre 5 godina

Ko veruje amerikancima to je obicna volusina.

Branko

pre 5 godina

Je l' nam tako pruzaju podrsku? Sad ce nasi ljudi tamo da budu u jos goroj situaciji.

Ljubo

pre 5 godina

Mi Srbi smo samo jaki i prepametni za punim stolovima ,kada je krkati i lokati.Dok su nas drugi presvlacili ,navlacili ,zedne preko vode prevodili ,mnogi oko nas su samo gledali kako da nas dokrajce.U tome su uz pomoc izdajnickog Beograda ( drzava u drzavi ) i uspeli .Sada se vadimo ispod one " cuvene sljive " ....

Mitar Odović

pre 5 godina

Srbija:Naravno da je se znalo.Gde je god Amerika umešala svoje prste tamo je došlo do nereda i krvoprolića.

fiko

pre 5 godina

To nije nosvost, pa Kosovo je tvorevina SAD-a i Zapada

rada

pre 5 godina

Oni će sve uraditi da završe posao na Kosovu a to je da proteraju i ono malo Srba što je ostalo

Mika

pre 5 godina

Amerika jednog dana podržava jedne, drugog dana druge, a nije ih briga ni za jedne ni za druge.

Tamara

pre 5 godina

Pa nije Amerika jedina zemlja na svetu pa da ona moze da odlucuje o tome koja vojska ce kuda da deluje i da li ce na to moci da se ulozi veto ili ne.

Zaza

pre 5 godina

Ma neka oni gledaiu sta se desava u njihovoj zemlji, neka nas ostave na miru.

draganče

pre 5 godina

Ciljeve, scenario, taktiku, raspoloživost snaga, NATO-a i Šiptara već svako dete u Srbiji,na pamet, kao pesmicu zna. Hajmo napred, nastavite dalje napaljeni momci. Mitrovicu gledate kao sirotan izlog poslastičare. Ne zaboravite vaše karte su već odavno sve na stolu, a mi svoje držimo u svojim rukama ( i po neku u rukavu )... vreme je dozrelo da se dalje ne blebeće, već nešto muški stvarno odradi. Granice se u istoriji nikad nisu crtale mastilom, već krvlju i uvek tamo gde je oruzje utihnulo na jednoj od strana.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

То је политика двоструких аршина САД-е, то се знало од почетка.На нама је да укључимо и Русију и Кину у дијалог нисмо ми сами.

Alhemičar

pre 5 godina

Ovo je dokaz da SAD nije uopšte stalo do mira na Kosovu i Metohiji.

zoran

pre 5 godina

Sta drugo i ocekicvati od SAD-a, pali pod uticaj jakog albanskog lobija.

vanesa

pre 5 godina

Ovaka podrska je bila i ocekivana, SAD se jasno stavio na stranu terorista.

Biljana Đ

pre 5 godina

Ovo je potvrda da sa SAD ne može nikada verovati.

Nele

pre 5 godina

Mi smo sve to znali, hvala Bogu da je doslo i vreme da ceo svet sazna!

Dehan

pre 5 godina

Ovo ne moze da se resi preko noci treba vremena

diks

pre 5 godina

Odaavno je nama jasno ko stiti siptare i po cijem nalogu oni rade.

maki

pre 5 godina

Ovo je samo izjava Ambasade Amerike koju, verujem nece podrzati SAD! Ne bi bilo lepo da im dozvole prisustvo na severu... Imamo i mi Vojsku!

Igor

pre 5 godina

Dzabe siptarima Amerika mi se ne plasimo i nedamo KiM.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija