• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Večernje novosti

04.10.2018

23:59

PROCURELO IZ OBAVEŠTAJNIH IZVORA: Evo kako Britanci preko Eufora rade NA RUŠENJU MILORADA DODIKA!

Politika

PROCURELO IZ OBAVEŠTAJNIH IZVORA: Evo kako Britanci preko Eufora rade NA RUŠENJU MILORADA DODIKA!

Podeli vest

Vojnoobaveštajni vod u okviru Eufora priključio se, pod firmom sprečavanja ruskog uticaja u regionu, akciji rušenja predsednika Republike Srpske Milorada Dodika s vlasti uoči predstojećih opštih izbora u BiH, pišu "Novosti" pozivajući se na obaveštajne krugove

Kako navodi list, pripadnici ovog voda raspoređeni su širom BiH - u Mostaru, Bihaću, Tuzli, Doboju, sa ciljem praćenja i nadgledanja izbora.

Prema saznanjima Novosti, opremljeni su tehnikom za prisluškivanje i drugom savremenom opremom.

Vodeću ulogu u obaveštajnom ratu protiv Dodika i aktuelnog rukovosdtva RS, prema informacijama lista, ima britanska služba MI6 koja se infiltrirala u predstavništva međunarodnih organizacija.

List navodi da je još u junu u BIH iz Britanije na zahtev operativnog konandanta Eufora Džejmsa Everarda došlo 40 vojnika i oficira navodno sa ciljem da se unaprede kapaciteti snaga EU.

Reč je međutim u velikoj meri o oficirima obaveštajcima, a glavni cilj im je uticaj na ishod izbora u BiH, navode Novosti i dodaju da je slabljenje uticaja Dodika pred glasanje deo široke akcije Zapada na suzbijanju uticaja Rusije.

Britanski obaveštajci se nadaju da bi njegovim porazom otvorili put mekšem stavu novog rukovodstva RS prema približavanju zapadnoj vojnoj alijansi, ali i udaljavanju od Moskve, pišu Novosti.

Kako navodi list, prema jednom od scenarija, za slablejnje uticaja Dodika mogli bi da se zloupotrebe protesti Pokreta "Pravda za Davida", a pominje se i mogućnost insceniranih nereda, kako bi se izazvala reakcija policije.

"To bi, prema planu, kako piše, trebalo da dovede do međunarodne i medijske osude, pa čak i do vojnog angažovanja Eufora.

Prema rečima Dodika, baza Butmir kod Sarajeva, gde je stacionirano 2 000 pripadnika evropskih bezbednosnih snaga, predstavlja prihvatilište za "crne operacije".

Dodik tvrdi da je namera Zapada da od BiH stvori centralizovanu zemlju i da mu u tome smeta jaka RS.

(VIDEO) POČELO ODBROJAVANJE! SVE SPREMNO ZA NAPAD NA SRPSKU: Kreće obojena revolucija, ako DODIK NE POBEDI UBEDLJIVO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Srbija se ne meša u izbore u BiH, a stranci ako to rade, neka razmišljaju već sada o posedicama. Građani treba da imaju poverenje u demokratske procese, a ne da se zloupotrebljavaju na bilo koji način. Srbija uvek na to ukazuje.

Dragan

pre 5 godina

Kako se ne miješa, a šta onda traži Vojkan Veljković u izbornom štabu DNS-a?

MILETA

pre 5 godina

NIKOLA PASIC JE REKAO,CIM SE RODI SRPSKO DETE NAUCI GA KO SU ENGLEZI.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija