• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.10.2018

12:56

POPOVIĆ: 44.603.000 DINARA ZA RAZVOJ ŽENSKOG INOVACIONOG PREDUZETNIŠTVA!

Politika

POPOVIĆ: 44.603.000 DINARA ZA RAZVOJ ŽENSKOG INOVACIONOG PREDUZETNIŠTVA!

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, potpisao je ugovore o dodeli 44.603.000 dinara za razvoj ženskog inovacionog preduzetništa sa predstavnicima jedinica lokalne samouprave Gradom Loznicom, opštinom Mali zvornik, opštinom Kosjerić, kao i predstavnicima organizacija koje su konkurisale za sredstva zajedno sa Gradom Novim Sadom i Gradom Kikindom

 

Sredstva se dodeljuju u okviru Programa za promociju i razvoj ženskog inovacionog preduzetništva koje sprovodi Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Foto: mbpi.gov.rs

Sredstva će biti usmerena na sprovođenje obuka za pokretanje posla u gradskim i seoskim sredinama, za sticanje veština iz oblasti inovacija i razvoja preduzetništva, za inoviranje proizvoda i usluga u postojećim preduzećima čiji su vlasnici žene, kupovinu nove opreme, a između ostalog, i za direktne podsticaje otvaranju novih preduzeća i startap kompanija od strane žena.

- Želimo da razvijamo žensko inovaciono preduzetništvo i za te namene ove godine opredelili smo 100 miliona dinara. Nedavno smo potpisali prvih devet ugovora, sada potpisujemo još pet, a biće ih još. Žene u Srbiji su vredne i preduzimljive. Na ovaj način želimo da ih ohrabrimo da otvaraju svoje startap kompanije, da slede svoje snove i postanu uspešne preduzetnice - rekao je Popović.

Foto: mbpi.gov.rs

On je istakao da ovaj program nije samo namenjen mladim tehnološkim preduzetnicama, već i domaćicama u seoskim sredinama koje imaju dobre ideje i žele da budu preduzetnice.

- Dobili smo odlične prijave koje se odnose na razvoj ženskog inovacionog preduzetništva u manjim sredinama. To je sjajna šansa za te opštine da povećaju rast i zapošljavanje i zaustave odliv ljudi u gradove - rekao je Popović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija