• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.10.2018

13:33

STEFANOVIĆ: Srbija i Srpska neraskidivo povezane!

Politika

STEFANOVIĆ: Srbija i Srpska neraskidivo povezane!

Podeli vest

Izaslanik predsednika Srbije Nebojša Stefanović rekao je danas u Istočnom Sarajevu da je Srbija neraskidivo povezana sa Republikom Srpskom

 

Stefanović je naglasio da je Srbija danas u ekonomskom i svakom drugom smislu snažnija i da joj to daje mogućnost da Republici Srpskoj još snažnije pomaže.

- 21 milion evra smo uložili u Republiku Srpsku i to nije pretnja nikome. Ona pokazuje da brinemo o građanima Srpske - rekao je Stefanović uz zahvalnost predsedniku Republike Srpske na inicijativi da nova bolnica u Istočnom sarajevu nosi ime "Srbija".

On je naveo da je Srbija, i donacijom sanitetskoh vozila, htela da pokaže ljubav prema narodu u Srpskoj i uzvrati na ljubav koju Srbi iz Srpske nesebično šalju Srbiji.

Naglasio je da Srbija želi mir i želi da gradi bolnice, škole, vrtiće i fabrike.

Stefanović je pročitao je pismo koje je srpski predsednik Aleksandar Vučić uputio predsedniku Srpske Miloradu Dodiku.

Vučić je u pismu izrazio žaljenje što neće prisustvovati otvaranju bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu, naglašavajući da niko ne može da zabrani da saradnja Srbije i Srpske, u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, bude sveobuhvatna i snažnija.

- Poštovani predsedniče Dodik, iskreno mi je žao što neću moći da učestvujem u važnoj i veličanstvenoj ceremoniji otvaranja bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu i što danas, nas dvojica, nećemo biti u prilici da razgovaramo o brojnim zajedničkim projektima i podršci Srbije Republici Srpskoj i njenom narodu - naveo je Vučić u pismu.

Obraćajući se Dodiku sa "dragi prijatelju", Vučić je istakao da u potpunosti razume to što je od njega tražio da danas ne prisustvuje događaju koji su dugo i temeljno pripremali.

- I to, poštovani predsedniče, govori o vašoj odgovornosti i brizi za interese srpskog naroda - naglasio je, između ostalog, Vučić.

Na otvaranju bolnice "Srbija" u istočnom Sarajevu u delegiji Srbije bili su ministri zdravlja i rada, Zlatibor Lončar i Zoran Ðorđević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ema

pre 5 godina

Mudra odluka da predsednik Vucic ne ode u Sarajevo. Neko bi izazvao incident a za sve bi bila kriva Srbija..

Deni

pre 5 godina

Mi u Srbiji i naš narod preko Drine smo jedno i to nam niko ne može osporiti nikada.

Rade

pre 5 godina

Narod R.Srpske sta god odluci na izborima uvek ce imati punu podrsku Srbije.

Marko

pre 5 godina

Ttreba ih pustiti da sami odluce koja je za njih najbolja politicka opcija, Srbija je uvek bila i bice uz narod R. Srpske.

Sinisa

pre 5 godina

Zaista divna vest i velelepna bolnica gde ce veliki broj pacijenata moci da budu zbrinuti. Ono sto nije dobro sto su pojedinci upleli politiku pravdajuci to mesanje u izbore, tako da otvaranju nije prisustvovao Aleksandar Vucic koji ima velike zasluge.

Dragan

pre 5 godina

Srbija bezrezervno pruza podrsku Republici Srpskoj.

sasa

pre 5 godina

Veoma mudra odluka Srbija i Srpska su neraskidivi.

Gara

pre 5 godina

Vezuju nas teški istorijski momenti, ali i veliko prijateljstvo u koje se ulaže sve. Bez obzira što predsednik nije prisustvovao ovom događaju, ministar Stefanović je upriličio događaj svojim prisustvom.

Schlumpf

pre 5 godina

Drina nije granica, Drina nas spaja i svedoči jedinstvu Srpske i Srbije u po svim pitanjima. Republika Srpska je trn u oku mnogima ali sa druge strane je garant da srpski narod i drugi narodi žive u miru na svojim vekovnim ognjištima.

milisav

pre 5 godina

Mi smo jedan narod samo sa dve strane reke Drine.

Gojko

pre 5 godina

To pokazuje da im pruzamo maksimalnu i pravu podrsku!

Shaky

pre 5 godina

Oni takodje imaju stavove kojih se cvrsto drze, i time pokazali da su nasa velika podrska.

Gavrilo

pre 5 godina

Srbija i treba da ulaže u Republiku srpsku jer je to naš narod. Dosad to niko nije radio pre Aleksandra Vučića. Svaka čast.

Tadija

pre 5 godina

Srbiju i Repuliku srpsku je rodila ista majka. To je jedan narod. I treba da pomažemo našu braću preko Drine, ako možemo treba još više. Predsednik Vučić me mudro postupio što nije otišao u Sarajevo ali naš naro tamo zna da uvek mogu da računaju na njega.

Markoni

pre 5 godina

Srbija i Srpska su kao majka i ćerka, neraskidivo vezane.

Marko

pre 5 godina

Na saradnju Vučića i Dodika mogu da budu ponosni svi Srbi.

veverica

pre 5 godina

Uzajamna povezanost Srbije i RS je neraskidiva.

sanja

pre 5 godina

Srpski narod će uvek imati podršku države Srbije u RS. Otvaranjem bolnica, vrtića i škola to se i dokazuje.

kris

pre 5 godina

Mudra odluka da predsednik Vucic ne ode u Sarajevo.

Milica Milicic

pre 5 godina

Snazna Republika Srbija pomaze Republici Srpskoj...srpski narod neraskidivo povezan.

Milica Milicic

pre 5 godina

Srpski narod se drzi zajedno, jer zajedno smo najbolji.

Vladimir

pre 5 godina

Srbija i Srpska su jedno! Dve drzave, ali isti narod.

ivana

pre 5 godina

Mi smo jedan narod, niko nece uspeti da pokvari prijateljstvo nase dve zemlje koje se samo ucvrscuje zahvaljujuci nasim predsednicima

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija