• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.10.2018

12:20 >> 12:33

VUČIĆ PORUČIO ALBANCIMA: Odbijanje srpskog novca šalje pogrešnu poruku, PORUKU DA INVESTITORI NISU DOBRODOŠLI!

Politika

VUČIĆ PORUČIO ALBANCIMA: Odbijanje srpskog novca šalje pogrešnu poruku, PORUKU DA INVESTITORI NISU DOBRODOŠLI!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da Albanija, odbijanjem srpskog novca u postupku prodaje Telekoma Albanije, šalje pogrešnu poruku, poruku da investitori nisu dobrodošli

- To bi bilo zastrašujuće - rekao je Vučić na konferenciji za medije posle otvaranja novog postrojenja fabrike "Labor Srb'' u Sremskoj Mitrovici, i objasnio:

- Čuo sam od naših predstavnika da smo dali najbolju ponudu, a da je ministar telekomunikacjia Albanije rekao da Srbija ne može da kupi Telekom Albanije. Hoće da kaže da srpski novac nije dovoljno dobar, što bi bilo zastrašujuće - rekao je Vučić i dodao da ne želi da govorim o tome dok ne dobije zvanične podatke.

On je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše informacije da albanski političari sprečavaju da Telekom Srbija kupuje Telekom Albanije.

Istakao je da bi tako nešto bilo nemoguće u Srbiji. 

- Nama da su Albanci rekli da imaju novca da kupe RTB i da daju više para od Kineza rekao bih ''kupite''. Kod nas nema takvih ograničenja. Ko hoće pozitivnu klimu da stvara, ne može da pravi razliku odakle dolazi novac, da li je to srpski ili nemački ili neki drugi kapital - rekao je on. 

Foto: Tanjug

Istakao je da, na kraju krajeva, srpske investicije ne mogu biti zaustavljene. 

- Kada država ima suficit, dvostruku nižu nezaposlenost nego u Albaniji, kada smanjuje javni dug, a biće na 47-48 odsto krajem januara...Kada sam postao premijer imali smo 79 odsto javnog duga. To su stvari koje su dobre. Kupićemo negde drugo, pa ćemo na drugi način da kupimo Telekom Albanije - naglasio je on. 

Vučić je kazao da, kada ste uspešni, onda takvo ponašanje kakvo je pokazala Albanija, predstavlja samo neke teškoće. 

Država će, prema njegovim rečima, gledati da pomaže srpskim investitorima, ali i podsetio da je Telekom Srbija akcionarsko društvo u kojem država ima svoj deo, ali kao akcionarsko društvo ono mora da se ponaša tržišno. 

Junkerovo upozorenje je možda preterano, iako je on ozbiljan političar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je možda preterano jako upozorenje predsednika Evropske komisije Žan Kloda Junkera da će na Balkanu biti kao 90-tih ako mu se uskrati EU perspektiva, ali da ne bi ni potcenio procene šefa evropske "vlade", kojeg smatra veoma ozbiljnim političarem.

Istakao je da će Srbija i dalje igrati važnu ulogu u očuvanju mira u regionu:

- Mi ćemo čuvati mir, prelazićemo preko provokacija iz regiona, čuvaćemo i sebe i druge - rekao je srpski predsednik.

Povodom različitih medijskih napisa, koji su Junkeru pripisivali sklonost alkoholu, Vučić je rekao da je reč o veoma ozbiljnom i vrednom čoveku, političaru koji je više puta ubedljivo pobeđivao u svom Luksemburgu na izborima, te o fantastičnom znalcu ekonomije. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Olja

pre 5 godina

Izgleda da tamosnjoj vlasti nije stalo do boljitka njihovih gradjana.

stefan

pre 5 godina

Nemaju Albanci smisla za biznis. Vazno je da firme rade i da ljudi ima gde da rade, a svakom preduzecu je bitno da obrce novce i zaradju a ko ce da radi ili da bude vlasnik totalno je ne bitno.

Bisko

pre 5 godina

Oni i dalje imaju kompleks Srbije, a to sto bi ovom prodajom Srbiji mogli da dobiju profit i radna mesta za dobar broj gradjana to nema veze?!

aca

pre 5 godina

Ako nece ima ko hoce, nacice se u nekod drugoj drzavi mesta za ulaganje srpskih firmi.

Iva

pre 5 godina

Albancima smeta jačanje naše ekonomije. A sa tim što je Telekom Srbija dao ponudu se pokazalo da se u Srbiju itekako isplati investirati

mara

pre 5 godina

Albanci nikako nisu otvoreni za saradnju sa nama, sto otezava resavanje problema po pitanju KiM.

Svetlana

pre 5 godina

Imam puno poverenje u predsednika koji ovu zemlju čupa iz blata i otvoreno razgovara sa narodom ali i političari a, ma ko da su. Samo malo strpljenja, Srbi, biće nam bolje, sigurno. Godinama je ovaj narod čerupan. Samo da još radnici ne rade po 12,h,ali,doći će i to na red. Sad ih prijavljuju i plaćaju, do skoro ni to.

laki

pre 5 godina

Smeta im sve što je srpsko pa i novac... Jadni su

Marko

pre 5 godina

Ne zna to ništa drugo nego da mrzi.Jadni su da nema dalje.

Natasa

pre 5 godina

Dajemo najbolju ponudu a oni nas odbijaju sramota,

Sanja

pre 5 godina

Albanci samo provociraju, ali srecom Srbi su ispali pametniji pa na iste nisu odgovorili!

Darko Jesic

pre 5 godina

Albanske frustracije na temu Srbije dovoljno govore o njima.

Bane

pre 5 godina

Jadno ponasanje albanske drzave, zato im i ide tako lose, najsiromasniji su u Evropi

Branka

pre 5 godina

Albanija se ponasa totalno nerazumno, na svaku pruzenu ruku oni odbiju

CACA

pre 5 godina

Tipican primer da oni vise ne znaju sta rade,totalno su izbubili kompas,ili mozda mogu a mogu sigurno ali samo pojedinci da dobro zive od sverca narkotika.

OGI

pre 5 godina

I nisu sve sto je sprsko njima nevalaja naravno,ali im zato valja kada uzimaju novac od narkotika i od prodavanja ljudskih organa,e to im valja.

Mara

pre 5 godina

Ionako su u losoj situacija i sa ne bas zavidnim investicijama, ovo im je Jos jedan korak unazad...

hogar

pre 5 godina

Albanci su kupili cijeli jug srbije,pa stalno srbija kuka zbog toga!

RINGISPIL

pre 5 godina

Kakav bre albanski telekom opet pokusavamo da hranimo zmiju u nedrima. Ne moze miroljubiva slovenska dusa i zapadna filozofija u jednoj glavi. Slovenska dusa oprasta dok zapad samo melje. Ipak moramo da odlucimo ili smo carevi ili prosjaci.

Zika

pre 5 godina

Ovo odbijanje je znak inata, nista drugo. Srpski novac je isto sto i Kosovski.

Ivana

pre 5 godina

Time pokazuju koliko su oni ustvari sujetan narod.

Milica Milicic

pre 5 godina

Ocuvanje mira i briga o sebi i drugima najbitniji.

Milica Milicic

pre 5 godina

Odbijanjem najbolje ponude koja je dosla iz Srbije Albanija poslala losu sliku o sebi.

Daca

pre 5 godina

I ne treba nase investicije da budu zaustavljene zbog Albanaca !

David

pre 5 godina

Ne zele Albanci Srbe u Albaniji vec Albance u Srbiji. Koliko god da smo za mir to ne smemo da dozvolimo jer znamo za njihov plan koji se prostire do Nisa.

predragm

pre 5 godina

Dug Srbije je 30 milijardi €. O cemu ovaj prica?

bora

pre 5 godina

Pa sa tobom ni rođena majka ne bi srađivala...!!!! GOVNO RADIKALSKO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija