• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. V.

09.10.2018

19:28

JEREMIĆ U SAD, PLANIRA DA 'PEGLA' PATRIKA HOA: Bivši šef diplomatije u neviđenoj panici, NE ZNA ŠTA MU SE SPREMA!

Politika

JEREMIĆ U SAD, PLANIRA DA 'PEGLA' PATRIKA HOA: Bivši šef diplomatije u neviđenoj panici, NE ZNA ŠTA MU SE SPREMA!

Podeli vest

Bivši šef srpske diplomatije i lider NS Vuk Jeremić ozbiljno se uspaničio zbog podizanja optužnice protiv nekadašnjeg ministra policije Hongkonga Patrika Hoa za višemilionsku korupciju i trgovinu oružjem, pa je hitno otputovao u Ameriku

Samo tri dana pošto je Ho zvanično optužen za šverc oružja u Katar, državu čija je ambasada u Berlinu isplatila Jeremiću 200.000 evra, lider NS je otišao na hitni službeni put. Kako bi zavaravao tragove, tvrde upućeni, Jeremić na društvenim mrežama objavljuje fotografije skupih kuća i kola i pokušava da predstavi kako je otišao u SAD na odmor.

Nepoznanica

Do danas je ostala nepoznanica za šta je Ambasada Katara platila Jeremiću 200.000 evra. Još je važnije pitanje za koje tranše javnost nije saznala. Verujem da će američko pravosuđe dati odgovore i na ta pitanja, smatra Marko Matić iz 'ANTIDOT'.

- Istina je potpuno drugačija. Jeremić se uplašio informacija koje bi Ho mogao da otkrije. Zato je otišao tamo da se iz prve ruke uveri šta mu se sprema... - prenosi naš izvor.

Komentarišući ove navode, generalni sekretar Saveta za monitoring Mario Spasić ističe da uvek kada tužioci SAD objave nove informacije o istrazi i dokazima koji su prikupljeni protiv Hoa, Jeremić naprasno otputuje.

ŠEF NATO STOLTENBERG OBEĆAO: BRANIĆEMO SRBE OD NAPADA ŠIPTARA! Uvedena 'crvena linija' između Beograda i NATO!

- To ukazuje ili da pokušava da izlobira da ne bude predmet istrage ili već sada američkim vlastima nudi neku vrstu političke nagodbe kako bi izbegao suočavanje sa zakonom. Državni organi Srbije trebalo bi da preduzmu sve zakonske korake kako bi se sprečilo postizanje ovih dogovora i kako bi 'slučaj Jeremić' napokon dobio i sudski epilog - podvlači Spasić.

Ho čeka suđenje

Patrik Ho je uhapšen krajem prošle godine zbog sumnje da je kao generalni sekretar energetskog fonda CEFC dao mito od 2,9 miliona dolara vlastima Ugande i Čada za određene privilegije.
Dva puta mu je odbijena milionska kaucija i on očekuje suđenje u novembru. Drugi Jeremićev poslovni partner, bivši šef diplomatije Senegala Šeik Gadio pristao je da svedoči protiv Hoa u zamenu za puštanje iz pritvora.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko

pre 5 godina

" NATO-VUCE PA ZAR TI NE JEDES PRASETINU U SRBIJI " !!!!?????

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija